Ga naar inhoud

Buurtfonds & Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland

Samen met Veilig Verkeer Nederland ondersteunen we lokale initiatieven die zich richten op een verkeersveilige omgeving in jouw buurt. Wil jij meehelpen om de verkeersveiligheid en daarmee de leefbaarheid in jouw buurt te verbeteren?  

Veilig Verkeer Nederland (VVN) werkt al bijna 90 jaar aan de verkeersveiligheid in Nederland. Deze organisatie zet zich voornamelijk in voor kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen. Veilig Verkeer Nederland werkt samen met overheden, bedrijven, organisaties en instellingen, vrijwilligers en natuurlijk de verkeersdeelnemers zelf om de verkeersveiligheid te verbeteren. 

Onze samenwerking  

Univé en het Buurtfonds helpen de verkeersveiligheid te verbeteren door lokale, kleine initiatieven te ondersteunen. Bijvoorbeeld het vergroten van de vaardigheid van e-bike rijders of fietsers te helpen met de verlichting. 

Daarnaast steunen we Veilig Verkeer Nederland graag bij projecten die helpen risico’s voorkomen of schade beperken. Zo kunnen buurtbewoners via vvn.nl/buurtactie hun zorgen over onveilige verkeersituaties in de buurt melden. Willen buurtbewoners zelf aan de slag om de verkeersveiligheid te verbeteren dan helpt Veilig Verkeer Nederland hen met acties en materialen Denk bijvoorbeeld aan een verkeersbordenontwerpwedstrijd voor kinderen, een snelheid meting of een remwegdemonstratie. 

Meld jouw project aan  

Wil jij zelf een project starten om de verkeersveiligheid in jouw buurt te vergroten? Ga dan naar ons aanvraagformulier.

Vragen over deze projecten?  

Kijk voor meer informatie op de website van Veilig Verkeer Nederland