Ga naar inhoud

Beweegtuin voor zowel jong als oudere inwoners van De Mortel

Vanaf zaterdag 2 juli 2022 kunnen zij hun lijf én hersens trainen op de voormalige jeu-de-boules baan bij Gezondheidscentrum De Sprank.

Met liefst zeven nieuwe uitdagende toestellen is het grindveldje omgetoverd tot rijk uitgeruste beweegtuin. Dit is resultaat van een enthousiaste groep initiatiefnemers die met succes een beroep deden op het Univé Buurtfonds.

Teun van de Kam, personal trainer en beweegcoach voor de gemeente Laarbeek, vormt samen met groepsdocent sport en dans Davita Meulendijks, fysiotherapeut en coördinator van Gezondheidscentrum De Sprank Carlo Hazenberg, dorpsondersteuner Monique van den Elzen en beweegcoach Inge Poos deze initiatiefgroep voor de nieuwe beweegtuin in De Mortel.

Donderdagmiddag 23 juni heeft onze collega Jeroen een kijkje kunnen nemen in de beweegtuin die zo goed als klaar is. Een zevental toestellen zijn geplaatst, variërend van een crosstrainer tot een armfiets en van een loopbrug tot een multifunctioneel stretch-, klim- en trainingstoestel.

‘Met een vier-op-een-rij spel en een muziekbal kunnen, behalve het lichaam, ook de hersens worden getraind. Naast de fysieke inrichting van de beweegtuin werken we aan programma’s waarbij de toestellen functioneel worden ingezet” aldus Hazenberg, “We hebben contact met de KBO, met de school. Want de tuin kan natuurlijk prima gebruik worden voor een gymles in de buitenlucht.”De aanschaf en plaatsing van de toestellen is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Univé Buurtfonds.

Dit fonds steunt lokale, kleinschalige projecten die de leefomgeving fijner en veiliger maken. Projecten die zorgen voor een verbetering voor de lange termijn en waarvan iedereen in de omgeving en in dit geval De Mortel profiteert.