Ga naar inhoud

Buurtfonds en Arcadia

100 dagen vol culturele activiteiten: dat is Arcadia. Na een succesvolle editie in 2022, keert de cultuurmanifestatie in Friesland terug om in 2025 weer veel projecten met blijvende impact op de gemeenschap te ontwikkelen. Het Univé Buurtfonds is hoofdpartner van de cultuurhonderddaagse.Theater, dans, zang, fotografie, lezingen, discussies, wandelingen, beeldende kunst, literatuur en poëzie: Arcadia biedt voor elk wat wils. Nadat Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa was, werd Arcadia in het leven geroepen. Het cultureel programma biedt honderd dagen lang een podium aan makers en doeners die de wereld willen veranderen.

Bij Arcadia geloven ze dat we samen kunnen zorgen voor een mooie(re) wereld. En dat kunst daarbij kan helpen. Om samen te praten, om te leren van elkaar en om met elkaar de schouders eronder te zetten.

Onze samenwerking
Daar werken we als Univé Buurtfonds natuurlijk graag aan mee! Daarom hebben we ons als hoofdpartner verbonden aan de cultuurmanifestatie in 2025. Dat betekent dat we het project niet alleen financieel ondersteunen, maar ook met kennis, kunde en creativiteit. Dat doen we niet alleen tijdens het evenement, maar ook in het traject ernaartoe.

Bouw mee aan Arcadia 2025
Wil jij als echte mienskipper ook een bijdrage leveren? Bouw mee aan Arcadia 2025! Kijk voor meer informatie op www.arcadia.frl