Ga naar inhoud

Bootcamproute Scholtenhagen

Een regionaal project waar een sportieve en uitdagende route is gerealiseerd in een natuurlijke omgeving. Goed voor de gezondheid van de buurtbewoners en de toeristen. Woon jij in de buurt van Haaksbergen? Kom dan gauw eens langs om de route uit te proberen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Ben van Sark, Andrea Hofsté, Ramon Veneboer, Han ten Dam en Marloes Klumpers, een 5-tal enthousiastelingen van Atletiek Vereniging Haaksbergen.

Met de bootcamproute helpen we mensen uit de regio om meer te bewegen. De route is 24/7 geopend, de toestellen zijn eenvoudig in gebruik en de route bevindt zich op een unieke locatie in de natuur. We zien dat er al veel gebruik wordt gemaakt van de route, door jong en oud.

Ons verhaal

We sporten al jaren op het park Scholtenhagen, dat in de volksmond vaak ‘klein Papendal’ wordt genoemd. Het Park Scholtenhagen is een schitterend park gericht op sport en recreatie. Een prachtige uitvalsbasis voor breedtesport waarbij iedereen van harte welkom is.

Wij willen graag de Haaksbergenaren, jong en oud, stimuleren om de natuur in te gaan, om meer te gaan bewegen en kennis te laten maken met de verenigingen en recreatiemogelijkheden op het park.

Daarnaast zorgt de route voor een krachtige intensere verbinding tussen het toerisme en de sportaccommodaties op het park.

Hulp van het Buurtfonds

Een deel van de begroting konden we door een subsidiemogelijkheid via LEADER Zuid-West Twente bij elkaar krijgen. Voor het andere deel hebben we fondsen aangeschreven om een donatie te doen. We zijn heel blij dat het Buurtfonds ons € 10.000,- heeft geschonken.

Ook hebben we de buurtverenigingen en andere Haaksbergse sponsoren betrokken bij onze plannen. Tevens kon er met een doneeractie een bijdrage worden geleverd voor ons project. Door alle gulle giften, merkten we dat er veel enthousiasme was voor ons project.

Wat is het plan?

De instructievideo’s voor het gebruik van de toestellen zijn inmiddels opgenomen en zullen in september 2021 op onze website geplaatst worden. Er zullen in de toekomst clinics voor de sponsoren georganiseerd gaan worden.

Contact

Kijk voor meer informatie op onze website (https://bootcamproute-scholtenhagen.nl/)