Ga naar inhoud

Rondvaartboot De Waterengel

Wie zijn wij?

Ik ben Nancy van Heeswijk, professioneel zangeres, theatermaker en oprichter van Stichting Goud voor Oud. Ik heb een groot hart voor ouderen, zie waar hun behoeften liggen en zet me graag voor hen in.

Ons verhaal

In 2018 zag ik een oude rondvaartboot. Omdat ik al jaren maatwerk entertainment lever aan mensen met dementie, begreep ik dat deze boot in een behoefte zou kunnen voorzien, namelijk een rolstoelvriendelijke boot waar eenzame mensen, ouderen en mensen met een beperking onbeperkt kunnen genieten op het water. De rondvaarttochten zullen waar mogelijk gratis aangeboden worden.

De boot wordt door middel van bijdragen van verschillende fondsen verbouwd, rolstoeltoegankelijk gemaakt en dementievriendelijk ingericht als knusse huiskamer in Hollandse en Brabantse sferen. De Waterengel heeft inmiddels ook wat media-aandacht gekregen, bijvoorbeeld via Hart van Nederland. In het filmpje is heel duidelijk te zien hoe betrokken de plaatselijke bevolking is om er een succes van te maken.

Hulp van het Buurtfonds

We hebben diverse bedrijven aangeschreven om ons met geld, materialen of kennis te helpen. Het Buurtfonds support ons met een bijdrage van €10.000,- We zijn blij dat Buurtfonds in samenwerking met Univé Zuid-Nederland ons wil helpen dit bijzondere project te voltooien!

Wat is het plan?

Een gemeente in de regio heeft de Waterengel inmiddels aangemerkt als dagbestedingslocatie. Het doel is dat andere gemeenten dit plan in de toekomst gaan volgen.

Een ander doel is om in het hele gebied tussen Den Bosch, Helmond, Eindhoven en Tilburg te kunnen varen. Maar veel havens zijn nauwelijks rolstoelvriendelijk. Daarom zijn we in gesprek met diverse gemeenten om dit op te lossen, zodat ook mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel op meerdere plekken op kunnen stappen om een rondvaart met de Waterengel te kunnen maken.

Vele handen maken licht werk

We hebben dringend behoefte aan hulp. Ben jij handig met timmerwerk, maatwerk en deuren afhangen en wil je dit op vrijwillige basis voor ons doen? Neem dan contact met ons op.
Ook zoeken we een loods te huur in de regio Eindhoven, Den Bosch of Tilburg met een roldeur van minstens 4 meter hoog, een oppervlakte van minstens 15 bij 6 meter en waar krachtstroom aanwezig is. We zijn blij met alle hulp die we kunnen krijgen om dit project te kunnen afronden.

Contact

Kijk voor meer informatie op onze website, of neem contact op met Nancy van Heeswijk via:

Email: Info@stichtinggvo.nl
Telefoon: 0499-460113
Mobiel: 06-57563548