Ga naar inhoud

Beweeg je beter

Tijdens een ziekenhuisopname bewegen patiënten te weinig. Dit is niet zo vreemd, want de omgeving op veel afdelingen stimuleert volgens fysiotherapeut Stefan Huisman weinig tot geen beweging.

Stefan is samen met Floor van den Bogaart projectleider van het project Beweeg je beter’ in Ziekhuis Bernhoven waarmee ze de beweging onder patiënten willen verhogen. Daarbij kregen ze steun vanuit het Univé Buurtfonds.

De gangen zijn saai en er is geen gezellige plek om andere patiënten te ontmoeten of om even te fietsen op een hometrainer. Te weinig bewegen en het bijkomend functieverlies kan leiden tot een hoger risico op complicaties na de operatie, een langere opnameduur en verlies van zelfredzaamheid.

‘Beweeg je beter’ wil dit anders zien. Op verschillende verpleegafdelingen wordt een huiskamer ingericht. Zo staat er een handfiets, een hometrainer en een DI fiets waardoor de patiënt virtueel in de omgeving kan fietsen. De gang op de verpleegafdeling wordt gepimpt zodat de patiënt gestimuleerd wordt een rondje over de gang te gaan lopen.

Jeroen is dan ook bij dat het Unive Buurtfonds een mooie bijdrage heeft kunnen doen aan 'Beweeg je beter'

Het Univé Buurtfonds fonds steunt lokale, kleinschalige projecten die de leefomgeving fijner en veiliger maken. Projecten die zorgen voor een verbetering voor de lange termijn en waarvan iedereen lokaal van profiteert.