Ga naar inhoud

Buurtfonds en GroenDoen Fonds

Vergroen je buurt met hulp van het GroenDoen Fonds 

Het GroenDoen Fonds is er voor lokale initiatiefnemers die samen bomen en struiken willen planten in hun eigen leefomgeving. Denk aan een buurtbos, voedselbos, belevingstuin, plukboomgaard of houtsingel. Of een dorpspark waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Zo kan iedereen genieten van een groener Nederland! 

Het GroenDoen Fonds is een initiatief van stichting Trees for All en wordt mogelijk gemaakt door partners Vandebron en het Univé Buurtfonds. 

Onze samenwerking  

Stichting Trees for All zet zich sinds 1999 in voor een bosrijke wereld. De stichting plant bomen in Nederland en in het buitenland. Daarnaast maakt ze mensen bewust van het belang van bomen. Zo draagt ze bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen. Trees for All is een Nederlandse non-profitorganisatie met een CBF-erkenning en een ANBI-status. 

Het Univé Buurtfonds is een samenwerking aangegaan met Trees for All en het GroenDoen Fonds om zo de Nederlandse buurten te vergroenen. Een groene leefomgeving zorgt niet alleen voor verkoeling en extra zuurstof maar ook voor een plezierige en fijne leefomgeving.  

Wil jij jouw buurt vergroenen?  

Heb jij een goed idee om in jouw omgeving te vergroenen? Het GroenDoen Fonds helpt jouw plan waar te maken. Dien hier jouw aanvraag in voor een financieel steuntje in de rug: www.treesforall.nl/groendoen-fonds