Ga naar inhoud

Buurtfonds en Join Us

Join Us geeft jongeren een sociale boost 

Join Us is een innovatieve stichting die de mentale gezondheid van jongeren met eenzaamheidsgevoelens versterkt. Ze kaarten en pakken eenzaamheid effectief aan! Dit doen ze door de persoonlijke en sociale gezondheid van jongeren te versterken. De preventieve hulp van Join Us is erkend en wordt door meer dan 70 gemeenten ingezet.  

Join Us heeft een preventief programma ontwikkeld dat aantoonbaar eenzaamheid bij jongeren vermindert. Dat kan in real life, online of via de community. De kern vormen de bijeenkomsten, twee keer per maand, voor groepen van maximaal 15 jongeren die zijn ingedeeld op leeftijd. Als jongeren zich sociaal sterker voelen stromen zij uit. De meeste jongeren doen gemiddeld 1 jaar mee. Afgelopen 5 jaar namen er meer dan 5.000 jongeren deel aan het programma. Join Us traint en coacht lokale jeugdprofessionals bij het uitvoeren van het Join Us programma. 

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Vereniging Nederlandse Gemeenten dragen Join Us uit als best-practice. Over Join Us wordt gezegd: ”Dit is het nieuwe sociaal werk, zo hoort preventie er uit te zien.” Join Us mag rekenen op de steun van maatschappelijk partners zoals Univé Buurtfonds, Odido en ambassadeurs Typhoon en Irene Moors. Samen versterken we de mentale gezondheid van jongeren met eenzaamheidsgevoelens! 

Onze samenwerking  

Het is erg belangrijk dat jongeren in hun eigen omgeving kunnen deelnemen aan het Join Us programma. Door samenwerking met het Univé Buurtfonds wil Join Us haar positie in Noord-Nederland versterken. Join Us is hier relatief onbekend, terwijl Univé daar van oudsher sterk vertegenwoordigd is. Het Univé Buurtfonds stelt financiële middelen, kennis en haar netwerk beschikbaar om de dekkingsgraad van Join Us in het Noorden substantieel te verhogen. Dit houdt in dat we komende jaren 20 gemeentes in Noord-Nederland zoeken die bereid zijn om Join Us licenties af te nemen en om de lokale sociaal werkorganisaties ruimte te bieden voor het uitvoeren van het Join Us programma. Hiermee kunnen we meer dan 1.000 jongeren in Noord-Nederland een Join Us programma aanbieden.   

Join Us! 

Neem deel aan de projecten Join Us als partner, deelnemer, jeugdwerker of gemeente. Meer informatie vind je hier.