Over Univé


We leven in een tijd, waarin u steeds meer zelf moet regelen. Ook uw geldzaken. Er is veel te kiezen. Het is daarom belangrijk dat u inzicht heeft in uw financiële situatie. Dat u het totaalplaatje kent en weet welke risico’s u wel en niet wilt dragen. Alleen, met uw partner of gezin, of als ondernemer.

Elkaar helpen. Ook als het even wat minder gaat. Dat is waar Univé voor staat. Univé is een coöperatie en dat betekent: risico's delen. Risico's die u niet alleen kunt of wilt dragen. Krachten bundelen. Dat geeft rust en zekerheid. Ook voor de mensen om u heen. Vanuit deze gedachte ontstonden vanaf 1794 de regionale coöperaties die de basis vormen voor het Univé van vandaag. In de regio zitten we nog steeds. En daar blijven we ook.

Persoonlijk advies, altijd in de buurt

Onze adviseurs kunnen u helpen kiezen. Dat doen ze door de juiste vragen te stellen. Samen met u kijken ze hoe u grip kunt krijgen op financiële risico’s. Bijvoorbeeld als u een auto of een huis koopt, als u op reis gaat of als u een kind krijgt. Met zo'n 105 winkels is er altijd een adviseur van Univé bij u in de buurt. Die weet wat er speelt in uw omgeving. Die u aan het denken zet. Verbanden legt waar u zelf misschien niet aan denkt. En kijkt naar uw persoonlijke én zakelijke situatie.

Vertrouwen van onze klanten

Inzicht bieden in uw financiële situatie, de juiste vragen stellen, aanwezig zijn bij u in de buurt: elke dag opnieuw werken wij er hard aan om uw vertrouwen in ons waar te maken. Lees meer over hoe klanten ons ervaren en waarderen.

VerzekeraarsInBeeld: openheid over prestaties van verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars heeft in 2020 een groot onderzoek uitgevoerd naar de klantgerichtheid van verzekeraars:  VerzekeraarsInBeeld. Univé staat met een gemiddeld rapportcijfer van 7,7 op de zesde plaats. In totaal deden 43 verzekeraars mee aan dit onderzoek.

Klanten beoordeelden hun verzekeraar op de onderdelen vertrouwen, tevredenheid, klantgerichtheid, deskundigheid, duidelijkheid en contact. Per verzekeraar zijn ongeveer 200 klanten bevraagd. Het onderzoek vindt elk jaar plaats. Zo kunnen klanten de prestaties van de verzekeraars goed met elkaar vergelijken.

Univé in cijfers
2 hoofdvestigingen: Assen en Zwolle
8 regionale Univé’s
zo'n 105 winkels
2700 medewerkers
ruim 1,6 miljoen verzekerden
meer dan 4 miljoen verzekeringen

​Meer weten over Univé? Lees het recente jaarverslag van de Univé groep. Of lees ons ledenmagazine SAMEN​.​​​​​