Verhuizing

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning. Ongetwijfeld moet u veel regelen. En verzekeringen zijn dan misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar dat maakt ze zeker niet minder belangrijk.

Vóór de verhuizing

Kondig uw verhuizing aan
Zorg ervoor dat alle instanties op de hoogte zijn van uw (aanstaande) verhuizing. U kunt bijvoorbeeld via PostNL gebruikmaken van de verhuisservice, zodat uw post direct op uw nieuwe adres terechtkomt.

Uw woonhuisverzekering

  • Voor uw woning bent u verzekerd op het adres dat op uw polis vermeld staat. Bij een verhuizing zult u deze gegevens moeten laten aanpassen om goed verzekerd te blijven.
  • Heeft u een nieuwe woning gekocht? 
    Dan dient u vóór de overdracht een woonhuisverzekering hiervoor af te sluiten.
  • Heeft u een nieuwe woning gekocht, terwijl de ‘oude’ woning ook nog uw eigendom is? 
    Dan is het mogelijk om beide woningen verzekerd te hebben. Het is dan wel van belang dat u dit doorgeeft aan Univé.
  • Verkoopt u uw bestaande woning? 
    Dan kunt u uw bijbehorende woonhuisverzekering opzeggen op het moment van overdracht. Vanaf dan is deze woning immers niet meer uw eigendom.

Uw inboedelverzekering
Uw inboedelverzekering kunt u meenemen van uw oude naar uw nieuwe woning.
Uw inboedel is verzekerd op het adres dat op uw polis vermeld staat. Bij een verhuizing zult u deze gegevens moeten laten aanpassen om goed verzekerd te blijven.

Tijdens de verhuizing

Inboedel tijdelijk op meerdere adressen
Brengt u tijdens de verhuizing uw inboedel op verschillende plaatsen onder? Bijvoorbeeld deels in de ‘oude’ en deels in uw nieuwe woning? Geef ook dit dan door aan Univé. Wij regelen dan dat uw inboedel ook tijdens de verhuizing goed verzekerd is.

Controleer uw inboedelverzekering
Is uw ‘oude’ inboedelverzekering na de verhuizing nog wel toereikend in uw nieuwe woning? Het is belangrijk dit goed te regelen. Want zo voorkomt u dat u onder- of oververzekerd bent. Vraag uw Univé-adviseur ernaar.

U koopt een huis
Heeft u een Univé-rechtsbijstandverzekering, dan bent u ook verzekerd bij mogelijke conflicten over de aanschaf van de woning. In de Rechtwijzer leest u meer over uw rechten en plichten en juridische tips rondom een koophuis.

Waar moet u rekening mee houden?

Als u verhuist, kan dat gevolgen hebben voor uw verzekeringen bij Univé. Geef daarom uw nieuwe adres zo snel mogelijk aan ons door, zodat u altijd op de juiste wijze blijft verzekerd. 
Dat kan:

Advies van Univé

Veel wijzigingen kunt u zelf online doorgeven via Mijn Univé.
En wilt u een actueel verzekeringsadvies nu uw situatie door de verhuizing flink is veranderd? Neem dan contact op met de Univé-winkel bij u in de buurt. Uw adviseur kan u alle informatie geven.

Maak een afspraak