Laatste blogs

prinsjesdag
Zorg
Miljoenennota 2022: dit zijn de belangrijkste punten

Het kabinet heeft de Miljoenennota gepresenteerd. Daarin staan de plannen voor 2022 beschreven op het gebied van zorg, inkomen, veiligheid, vervoer en andere onderwerpen.

Zorg
Dit verandert er in 2022 in de basisverzekering

Op Prinsjesdag heeft het demissionaire kabinet de wijzigingen in de basisverzekering bekend gemaakt. Hieronder vind je de belangrijkste wijzigingen voor 2022.

bloemist
Zorg
Shiela werkte als bloemist, maar werkt nu bij de GGD: "Had meteen het gevoel dat ik iets moest doen"

Normaal gesproken is Shiela Luchies actief als bloemist, met name voor bedrijven. Ze maakt cadeauboeketten, bloemstukken voor op de balie of kleedt een kantoor aan in kerstsferen. Toen vanwege de coronacrisis in maart 2020 veel kantoren hun deuren sloten, kwam haar werk grotendeels stil te liggen.

Brand tijdens het koken
Wonen
Tips om brand in huis te voorkomen

Je moet er niet aan denken dat er brand uitbreekt in je huis. Zelfs een kleine brand kan al grote gevolgen hebben. Brand kan op allerlei manieren ontstaan. Sommige oorzaken liggen voor de hand, andere zijn verrassender. Voor dit artikel zijn we de Univé-archieven ingedoken en hebben we twaalf regelmatig voorkomende oorzaken van brand voor je op een rij gezet. Uiteraard met de bijbehorende preventietips en -maatregelen.

recyclen
Coöperatie
Sponsormateriaal recyclen voor Fonds Gehandicaptensport

In 2018 kreeg Univé een nieuwe huisstijl. Maar omdat we al jaren Supporter van Sport zijn, waren er daardoor ineens heel veel vlaggen, banieren, spandoeken en kledingstukken die niet meer up-to-date waren. Wat doe je daar dan mee? Recyclen natuurlijk! Op een heel fijne manier werden er andere producten van gemaakt die verkocht zijn voor het goede doel: Fonds Gehandicaptensport.

Water over je telefoon, wat nu?
Wonen
Ai! Je telefoon ligt in het water. Wat nu?

Even niet opletten en plons. Daar ligt je telefoon. In een plas met water, de wc of in de gootsteen. Help! In dit blogbericht lees je vijf tips over wat je het beste kunt doen als jouw telefoon, tablet of laptop waterschade heeft. En we lichten alvast een tipje van de sluier op: het is niet wat je denkt dat je moet doen.

Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen
Ondernemen
Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen: wat verandert er voor jou?

Vanaf 1 juli 2022 gaat de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in. In dit artikel leggen we in hoofdlijnen uit wat er verandert en hoe je hier als ondernemer mee te maken krijgt.

zwanger
Zorg
Vanaf 1 september kan iedere zwangere kiezen voor een 13 wekenecho

Tijdens de zwangerschap wordt geregeld in de gaten gehouden of je kindje goed groeit en of er geen lichamelijke afwijkingen zijn. Dat wordt bijvoorbeeld onderzocht bij de 20 wekenecho. Sommige afwijkingen zijn al eerder te zien. Daarom is het vanaf nu ook mogelijk om bij 13 weken een echo te laten doen.

Onderweg
Ongelukken voorkomen met 5 simpele verkeerstips

Nu de zomervakanties erop zitten, wordt het weer drukker op de weg: we gaan weer naar het werk of de sportclub en kinderen gaan weer naar school. Dat iedereen weer even moet wennen aan die drukte, blijkt uit de cijfers over verkeersongelukken. Daarvan gebeuren er vlak na de zomer namelijk een stuk meer dan in andere periodes.

thuiskantoor
Wonen
3 tips + inspiratie voor het verbeteren van je thuiskantoor

Thuiswerken lijkt een blijvertje, dus kun je maar beter zorgen dat je thuis een goede werkplek hebt. Misschien heb je het afgelopen jaar al een thuiskantoor ingericht, maar er is altijd ruimte voor verbetering. We geven je een paar handige tips en laten wat mooie, inspirerende werkplekken zien.