Laatste blogs

social engineering
Ondernemen
Social engineering: ook zakelijk is de mens de zwakste schakel

Als cybercriminelen de weg naar binnen willen vinden bij een bedrijf, kunnen zij vaak al vrij snel zien hoe goed het netwerk beveiligd is. Als die beveiliging goed is, gaan ze over op social engineering. Dat betekent: proberen om medewerkers te misleiden en zo een zwakke plek te creëren in het systeem.

Directe Schadeafhandeling
Vervoer
Directe Schadeafhandeling: Univé is er klaar voor!

Voor iedereen met een autoverzekering die de dekking WA of WA+ heeft gekozen, verandert er vanaf 1 juli 2021 iets. Lees meer over Directe Schadeafhandeling.

watermeloen
Zorg
5 dingen die je kunt eten en drinken om je huid te beschermen tegen de zon

Voordat je de zon in gaat, is het belangrijk om jezelf goed in te smeren. Maar een laag zonnebrandcrème is niet het enige wat je kunt doen om je huid tegen de zon te beschermen. De juiste voeding helpt je lichaam ook om je huid veilig te weren tegen de zon. We geven je 5 tips!

Werken met personeel
Ondernemen
Eerste personeelslid aannemen

Als je besloten hebt om personeel aan te nemen is het tijd voor de volgende stappen. Want voordat er echt iemand bij jou aan het werk gaat moet er nog aardig wat gebeuren. Het stappenplan ziet er in de meeste gevallen als volgt uit:

teken
Zorg
Wees alert: het is tekentijd

De zomer is eindelijk daar, het is warm en het gras staat op veel plekken hoog. En daar zijn teken dol op. Teken komen op allerlei plekken voor. In je eigen tuin, in parken, bossen en de duinen.

internetten op vakantie
Vrije tijd
Veilig internetten op vakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent volop op pad: of het nu een weekendje weg in eigen land is, of een vakantie naar het buitenland. Gebruik jij tijdens zo’n vakantie ook wifi op de camping, in het hotel of op het vakantiepark? Vaak zijn dat open netwerken die niet echt veilig zijn.

katalysator auto
Onderweg
Katalysator van de auto gestolen: waarom gebeurt dat zo vaak en hoe voorkom je het?

Autodiefstallen nemen de laatste jaren gelukkig steeds verder af. Maar bepaalde onderdelen worden de laatste jaren juist steeds populairder bij dieven. Bijvoorbeeld de katalysator: een onderdeel dat voor de uitlaat zit en uitlaatgassen zuivert.

vakantie boeken
Vrije tijd
Vakantie boeken in 2021: hier moet je rekening mee houden

We zijn er allemaal wel weer aan toe na het vele thuis zitten: een lekkere vakantie. Inmiddels is er steeds meer mogelijk en springt er zo nu en dan een land op 'geel'. Hoe dat in de zomervakantie zal zijn, is nog even afwachten natuurlijk.

wachtwoordgebruik
Ondernemen
Wachtwoordbeleid binnen bedrijven: zeer belangrijk!

Bedrijfsdata is concurrentiegevoelig en kan ook nog eens privacygevoelig zijn. Daarom wil je natuurlijk dat iedereen binnen het bedrijf goed met wachtwoorden omgaat. Helaas is dat nog niet altijd het geval…

rijvaardigheidstraining jongeren
Onderweg
Korting op autoverzekering voor jongeren na rijvaardigheidstraining

Minder verkeersslachtoffers, daar streven we naar bij Univé. Dat doen we door preventief actie te ondernemen en risico’s te beperken. Een perfect voorbeeld daarvan is het aanbevelen van rijvaardigheidstrainingen voor jongeren.