Ga naar inhoud

Kinderdagkamp Diepenveen

Geboren uit de wens om Diepenveense kinderen een leuke en betaalbare vakantie te bezorgen, wordt al sinds 1980 door een groep vrijwilligers het Kinderdagkamp georganiseerd. Een groep van 250 kinderen wordt hier een week vermaakt in de zomervakantie, vaak door volwassenen die zelf als kind ook aan het kamp hebben deelgenomen. Voor de editie van 2022 wilde de organisatie graag een lasergameset en partytenten aanschaffen. Het Buurtfonds droeg hier financieel aan bij.

Wie zijn wij?

Wij zijn de werkgroep Kinderdagkamp, die bestaat uit 11 leden en onderdeel is van Stichting Jongerenactiviteiten Diepenveen (SJD). De werkgroep wordt versterkt door de bouwgroep met acht leden. Het kamp wordt al sinds 1980 georganiseerd in Diepenveen. In totaal werken we gedurende week met zo’n 170 vrijwilligers, allemaal afkomstig uit het dorp. We hebben vrijwilligers die technisch zijn en bijvoorbeeld stellages kunnen bouwen. Ook zijn er mensen die zich met de planning en financiële kant bezighouden, spelprogramma’s bedenken, maar ook vrijwilligers die op het podium staan.

Ons verhaal

In het bos, op het scoutingterrein en op de sportvelden van Diepenveen vindt het Kinderdagkamp plaats. Lokale kinderen in de basisschoolleeftijd worden hier een hele week vermaakt tijdens hun zomervakantie, met allerlei activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan voetbal-, kickboks- en rugbyclinics, spelletjes en survival, maar ook een graffitiworkshop en hutten bouwen. Er kunnen maximaal 250 kinderen meedoen aan het Kinderdagkamp.

Aangezien we willen blijven vernieuwen wilden we voor de editie van 2022 graag iets nieuws toevoegen aan de activiteiten, namelijk een lasergameset. Daarvoor hebben we op diverse manieren naar financiering gezocht, inclusief Univé Buurtfonds. Na aanschaf van de set konden we een parcours uitzetten in het bos en konden de kinderen zich uitleven.

Wat vindt de buurt van jullie initiatief?

Het Kinderdagkamp is een begrip in Diepenveen en talloze mensen zijn vrijwilliger bij ons, dus het initiatief wordt breed gedragen. Van 15 t/m 19 augustus 2022 is het kamp georganiseerd, mét de nieuwe lasergame en hebben de laatste tenten kunnen vervangen door nieuwe degelijke partytenten. De kinderen vonden het kamp weer geweldig. Vooral de kabelbaan, de klimmuur, de graffitiworkshop en natuurlijk ook het lasergamen.

Hulp van het Buurtfonds

We hebben zelf een aantal sponsoren gevonden en daarnaast hebben we Univé Buurtfonds benaderd voor een bijdrage. Het Buurtfonds droeg € 3.959 bij. Omdat het een maatschappelijk betrokken lokaal project is, dat bijdraagt aan een fijne leefomgeving, hebben we een donatie toegewezen gekregen.

We hadden eigenlijk alleen via de site en e-mail contact met Univé en dat verliep prima. We kregen snel antwoord op onze vragen. Het aanvraagproces was redelijk eenvoudig, daarvoor hebben we een plan en een begroting aangeleverd.

Plannen voor de toekomst

De lasergameset kunnen we naast het Kinderdagkamp ook voor een andere activiteit van SJD gebruiken. We moeten alleen nog even uitzoeken hoe we dat het beste kunnen coördineren. Daarnaast willen we graag, vanwege de lastige stroomtoevoer op het kamp, een goede aggregaat aanschaffen. Misschien samen met een aantal andere partijen. En natuurlijk weer in 2023 de 43e editie van het Kinderdagkamp neerzetten met het lasergame-onderdeel!

Contact

Neem voor meer informatie contact op met henripater@gmail.com of 0654285109. Of kijk op https://www.kinderdagkamp.nl.