Ga naar inhoud

De Buurt

De Buurt 

De Buurt werkt aan buurten waarin je elkaar groet, kent en helpt. Dit doen ze door samen met buurtbewoners vrolijke en verbindende activiteiten te organiseren. Ze zijn bekend van De Buurtcamping, van BuurtBankjes (openbare ontmoetingsplaatsen) en Zwaaistenen (vrolijke stoeptegels die je herinneren om elkaar te groeten). 

Hiermee maken ze door heel Nederland ontmoetingen tussen verschillende mensen mogelijk. Zo dragen de stichting bij aan gelukkige, gezonde en verbonden buurten. De drive om bewoners te verbinden en de sociale netwerken in buurt te versterken en wat we willen bereiken: Bewoners helpen bij het realiseren van een plezierige en veilige leefomgeving! 

Onze samenwerking  

Maak je buurt! Het Univé Buurtfonds helpt graag bij het realiseren van zoveel mogelijk nieuwe ontmoetingen tussen bewoners die elkaar niet kennen in zo veel mogelijk buurten in Nederland. Zo leren buurtbewoners elkaars drijfveren kennen en leren dat ze meer gemeen hebben dan verwacht. Dit helpt om polarisatie tegen te gaan. Het Buurtfonds helpt De Buurt door de lokale projecten financieel mogelijk te maken. 

Vragen over de projecten van De Buurt?  

Kijk voor meer informatie op de website van De Buurt.  

Fotografie: Iris Duvekot voor De Buurtcamping.