Actueel nieuws van Univé

handen houden tablet vast die ronald de boer weergeeft

SAMEN 3, lees hem nu!

Naar het theater met Peter Tuinman, aan tafel met Ronald de Boer, winterwandelingen in Nederland en de kracht van de CliniClown. Dit en meer leest u nu in de nieuwe editie van SAMEN.

lachende jongetjes in het water
Maarten van der Weijden opent nieuwe Univé-winkel Alkmaar met kick-off Red Je Vriendje

Wat doe je als je op de fiets te water raakt? Of wanneer je met een vriendje in een rubberbootje afdrijft van de kust? Dankzij het educatief zwemprogramma Red Je Vriendje zijn basisscholieren uit Alkmaar en omstreken straks in staat zichzelf en anderen in veiligheid te brengen tijdens calamiteiten op of in het water. Niemand minder dan olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden verzorgt op 1 december de kick-off van het initiatief, tijdens de opening van de nieuwe winkel in Alkmaar van hoofdsponsor Univé.

Peter Tuinman, 12 1/2 jaar de stem van Univé
Univé neemt na 12½ jaar afscheid van de stem van Peter Tuinman

‘Als je zijn stem hoort, weet je meteen dat het over Univé gaat.’ Deze opmerking over Peter Tuinman horen wij regelmatig van onze klanten. Een stem die je herkent uit duizenden: open, warm en deskundig. Maar vanaf de zorgcampagne van eind november spreekt Tuinman de reclamespotjes niet meer in.

Case Univé wint Europese prijs
Case Univé wint Europese prijs

Donderdagavond 22 november werden in Ljubljana de prijzen uitgereikt voor de Grand Prix 2018 van FEIEA, de Europese Vereniging voor Interne Communicatie. De case ‘de kracht van Univé’ werd winnaar in de categorie beste interne communicatiestrategie.

Platform Inviplay van Univé
Alkmaar meer in beweging dankzij Inviplay

Of je nu voetbalt, volleybalt, zwemt, fietst of wandelt, het is altijd leuker om samen te bewegen. Maar met wie? En wanneer? Niet iedereen heeft tijd om te sporten of wil zich  vastleggen aan een club. Om zoveel mogelijk drempels weg te nemen zijn Univé, Gemeente Alkmaar en Alkmaar Sport een proef gestart met het  platform Inviplay.

Univé familie
Univé maakt premie Zorg Select bekend

De premie van Univé Zorg Select bedraagt komend jaar € 105,85 per maand. En is daarmee een van de scherpste premies voor de natura zorgverzekering. De premie is met € 4,90 (4,9 %) gestegen.

Oudere nieuwsberichten

November 2018
10 november 2018
Premies zorgverzekeringen Univé in 2019 beperkt hoger

Univé verhoogt de premies voor de zorgverzekeringen volgend jaar beperkt. De premie voor de Univé Zorg Geregeld polis (natura) bedraagt in 2019 € 120,95 per maand, een premiestijging van € 4,45 (3,8%). De premie voor de Univé Zorg Vrij (restitutie) met volledige keuzevrijheid in zorgverleners wordt € 126,00 per maand, een verhoging van € 4,75 (3,9%). Klanten van Univé krijgen komend jaar via de aanvullende verzekeringen ruime vergoedingen voor preventie, onder andere extra ondersteuning voor mantelzorgers, advies voor beginnende sporters, reanimatiecursus en EHBO-training.

Oktober 2018
30 oktober 2018
Univé onderzoekt preventiemogelijkheden schoorsteenbranden met innovatieve ondernemers

Enkele maanden geleden richtte Univé zich in samenwerking met de Kamer van Koophandel tot ’s lands innovatieve ondernemers met een bijzondere uitdaging: bedenk een oplossing waarmee schoorsteenbranden voorkomen kunnen worden. Via het innovatieplatform KvK Business Challenge (destijds AddVentured) reageerden talloze ondernemers met een creatief idee. Inmiddels is Univé met drie ondernemers in gesprek om het jaarlijkse gemiddelde van 2.000 schoorsteenbranden in Nederland structureel te verlagen.

23 oktober 2018
Faillissement MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen

Het faillissement van het MC Slotervaart (Amsterdam) en de MC IJsselmeerziekenhuizen (MC Zuiderzee, MC Emmeloord en MC Dronten) is een feit. Dit heeft grote impact op de ziekenhuizen zelf én op onze verzekerden. Zorgverzekeraars en ziekenhuizen doen er alles aan om de zorg voor onze verzekerden voort te kunnen zetten. Zodat patiënten de zorg krijgen die ze nodig hebben.

22 oktober 2018
Niet verzekerd, toch rechtsbijstand

Met Rechtshulp on demand kan vanaf nu iedereen, ook niet Univé verzekerden, bij Univé terecht voor juridisch advies en hulp bij arbeidsgerelateerde zaken. Na een gratis intake van tien minuten heeft de klant keuze uit drie pakketten van respectievelijk 265 euro, 395 euro of 795 euro. Afhankelijk van het pakket krijgt de klant hulp en advies of kan de klant de zaak volledig uitbesteden aan een Univé jurist. Univé komt hiermee tegemoet aan de wens van klanten om hen toch van juridisch advies te voorzien ondanks dat hun verzekering hierin niet voorziet. De dienst wordt de komende tijd verder uitgebreid met de domeinen Wonen & Kopen en Verkeer.

18 oktober 2018
Univé en Voeding Leeft slaan handen ineen

‘Leefstijl als medicijn.’ Met dat uitgangspunt binden Univé en Voeding Leeft samen de strijd tegen diabetes type 2 aan. Laatstgenoemde is de organisatie achter het groepsprogramma Keer Diabetes 2 Om, dat bij 87 procent van de hieraan deelnemende diabetes type 2-patiënten hun diabetes geheel of gedeeltelijk ‘omkeert’. Vanaf dinsdag 23 oktober kunnen patiënten uit Noord-Holland die een zorgverzekering bij Univé hebben zich aanmelden voor deelname aan Keer Diabetes 2 Om.

12 oktober 2018
Reactie Univé op onjuiste berichtgeving stijgende woonverzekeringen

Vandaag berichten diverse media dat woonverzekeringen duurder kunnen worden door gebruik te maken van big data. Volgens deze berichten wordt voor de waardebepaling van een woning in toenemende mate gebruik gemaakt van data-analysebedrijven. In de berichten wordt het bedrijf Infofolio vermeld als samenwerkingspartner van onder meer Univé. Dit is niet juist.