Actueel nieuws van Univé

Univé publiceert jaarverslag verantwoord beleggen

Voor het eerst jaarverslag verantwoord beleggen

Univé beheert de premies van haar verzekerden. Een deel van dit geld beleggen we. Dit doen we zorgvuldig en transparant: in ons financiële jaarverslag vermelden we de resultaten hiervan. Over het jaar 2019 hebben we voor het eerst ook een jaarverslag verantwoord beleggen gepubliceerd.

Univé: ‘Meer snelheid en meer kilometers, maar ook meer risico op letsel’
E-bikes maken ouderen aanzienlijk mobieler

De e-bike heeft senioren in de afgelopen jaren aanzienlijk mobieler gemaakt. Dat concludeert Univé na analyse van CBS-cijfers over het fietsgedrag in Nederland tussen 2010 en 2017. Wat blijkt? 65-plussers zijn in die periode maar liefst 13,4 procent sneller gaan fietsen, terwijl de snelheid van fietsers tot 50 jaar nauwelijks is toegenomen. Daarnaast zijn fietsers van 75 jaar en ouder gemiddeld ruim 33% meer kilometers gaan afleggen.

Sporten in tijden van corona: hoe regel je dat?
Sporten in tijden van corona: hoe regel je dat?

Univé ondersteunt Nederlandse sportverenigingen om veilig sporten mogelijk te maken. Nadat het kabinet in mei aankondigde maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus verder te versoepelen en onder voorwaarden ook (samen) sporten weer toe te staan, wil de coöperatie op regionaal niveau clubs en verenigingen helpen in beweging te komen. Sinds deze maand maken al meer dan 180 clubs in Nederland gebruik van de speciaal ontworpen toolkits en desinfectiezuilen die Univé, Supporter van Sport faciliteert.

Tractor op weiland met hooischudder. Molen in de verte op de achtergrond.
Hooibroei voorkomen begint al tijdens het maaiseizoen

In het maaiseizoen is het voor veehouders belangrijk om het versgemaaide gras zo droog en veilig mogelijk op te slaan. Niemand zit immers op brand door hooibroei te wachten. Taeke Oldenburger is één van de technisch inspecteurs die namens Univé boeren helpt met gerichte adviezen om de kans op brand door hooibroei eenvoudig te verkleinen.

Na zeven jaar verlaat Etienne de Cooker Univé per 1 september
Etienne de Cooker verlaat Univé

Etienne de Cooker (52), directievoorzitter van N.V. Univé Schade en N.V. Univé Her, verlaat Univé. Na ruim zeven jaar zal hij per 1 september a.s. zijn taken neerleggen.

Jaarcijfers 2019 sterk positief beïnvloed door goede beleggingsresultaten en een goed technisch resultaat
Univé bouwt verder aan het bieden van de meeste zekerheid

Coöperatie Univé heeft het jaar 2019 afgesloten met goede financiële resultaten. De nettowinst over 2019 bedraagt € 52 miljoen en de premieopbrengsten van de coöperatie stegen naar € 507 miljoen. Met een solvabiliteitsratio van 325% is Univé ook voor de lange termijn een kapitaalkrachtige organisatie. Het resultaat over 2019 is sterk positief beïnvloed door goede beleggingsresultaten en een goed technisch resultaat. Deze cijfers komen uit het financiële jaarverslag 2019.

Oudere nieuwsberichten

April 2020
21 april 2020
Online EHBO-training voor 'thuisblijvers'

De meeste ongelukken gebeuren in en rondom huis. Nu Nederland zoveel mogelijk thuisblijft om besmetting met corona te voorkomen, is het risico op een val van de trap, een snee tijdens het klussen of een verwonding tijdens het spelen thuis aanzienlijk groter. Omdat veel mensen een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis in deze periode liever vermijden, stelde Univé in samenwerking met EHBO-opleider Livis een speciale online EHBO-training samen.

17 april 2020
Univé is er voor u, óók tijdens de coronacrisis

Het coronavirus heeft ons land in zijn greep. Nu het dagelijks leven – werk, zorg, onderwijs, vermaak – zich thuis afspeelt moeten we een nieuwe balans vinden. En dat valt niet altijd mee. Juist nu wil Univé er daarom voor u zijn. Als coöperatie staan we dichtbij onze leden en zoeken we samen naar oplossingen. We bieden een luisterend oor en een hand op de schouder. Of u nu zakelijk of als particulier met ons verbonden bent: wij zijn er voor u. Daar kunt u zeker van zijn. Hoe we dat doen?

Maart 2020
27 maart 2020
Bijzondere bijstand voor gestrande Nederlandse reizigers in het buitenland

De overheid en de reissector hebben hun krachten gebundeld om gestrande Nederlandse reizigers uit het buitenland terug te halen. Het betreft een speciale regeling voor reizigers die door de coronacrisis niet naar huis kunnen en niet kunnen terugvallen op een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Rijksoverheid, reisbranche en verzekeraars maken hiervoor tot eind april 10 miljoen euro vrij.

25 maart 2020
Marieke Smit nieuwe bestuursvoorzitter Coöperatie Univé Noord-Holland

Marieke Smit (52) is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Coöperatie Univé Noord-Holland. Per 1 april volgt ze Margriet Tiemstra op en vormt ze samen met Annelies Goos de directie van Univé Noord-Holland.

24 maart 2020
Stookalarm voor rietgedekte woningen

Een straffe oostenwind in combinatie met veel zonneschijn bepaalt al een aantal dagen het weerbeeld. Dit fraaie lenteweer brengt echter ook risico’s met zich mee. In deze tijd van het jaar drogen rieten daken snel uit door de combinatie van zon, wind en vorst. Het risico op een woningbrand is dan levensgroot.

16 maart 2020
Univé-winkels digitaal en telefonisch bereikbaar

In verband met het coronavirus zijn al onze winkels tijdelijk gesloten. Dit geldt voorlopig tot en met 19 mei. Vanzelfsprekend kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail en de Univé-app. Ook onze klantenservice staat voor u klaar, wij helpen u graag.