Ga naar inhoud

Een reisverzekering met werelddekking

Als je een verre reis wilt maken, bijvoorbeeld naar Australië of Indonesië, is het verstandig om een reisverzekering voor Australië of een reisverzekering voor Indonesië met werelddekking af te sluiten. Met een reisverzekering ben je standaard verzekerd in Europa en de landen rond de Middellandse Zee, maar daarbuiten niet. Ga je dus op vakantie naar een ander continent, zoals Amerika of Azië? Dan heb je een reisverzekering voor Amerika of een reisverzekering voor Azië met werelddekking nodig om goed verzekerd op reis te gaan. Zo kun je altijd rekenen op hulp als je te maken krijgt met bijvoorbeeld ziekte of schade tijdens jouw vakantie.

Naast de werelddekking zijn er ook andere aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten bij je reisverzekering. Bijvoorbeeld de ongevallendekking of pechhulp.

Waar geldt mijn reisverzekering standaard? 

In Europa ben je standaard verzekerd met jouw reisverzekering. Ook als je op reis gaat buiten Europa, heb je niet altijd een aanvullende werelddekking nodig. In de landen rond de Middellandse Zee ben je verzekerd met de standaard reisverzekering. Dit geldt dus niet alleen voor Zuid-Europa, maar ook voor sommige landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Bekijk hier ons complete overzicht van landen waar je verzekerd bent.  

Wanneer heb ik werelddekking nodig? 

Valt jouw vakantiebestemming buiten Europa of de landen rond de Middellandse Zee? Bijvoorbeeld omdat je een half jaar gaat studeren in Amerika, of omdat je lang op reis gaat voor een backpackvakantie naar Australië? Dan ben je hier niet verzekerd met een gewone reisverzekering. Je hebt dan een kortlopende of doorlopende reisverzekering met werelddekking nodig. Met de aanvullend werelddekking kun je zorgeloos de verste bestemmingen verkennen, zoals Thailand of Canada. Bekijk bijvoorbeeld de reisverzekering voor Australiëreisverzekering voor Thailand en de reisverzekering voor Canada.

Overweeg je om naar een land te reizen met een negatief reisadvies? Houd er dan rekening mee dat je niet verzekerd bent tegen schades die te maken hebben met het negatieve reisadvies. Als je bijvoorbeeld reist naar een land waar net zware aardbevingen zijn geweest en je hebt schade door een naschok, dan krijg je hier geen vergoeding voor. Wel ben je nog verzekerd voor schades die niet te maken hebben met het reisadvies, bijvoorbeeld het kapotgaan van je telefoon.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering? 

Je kunt de aanvullende werelddekking afsluiten bij zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering. Ga jij voorlopig één keer op vakantie naar een verre bestemming? Dan kun je een kortlopende reisverzekering met werelddekking afsluiten voor je reis. Als je vaak op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering met werelddekking een goede optie. Zo hoef je niet telkens een losse reisverzekering af te sluiten. Ga je langer dan 2 maanden op reis? Dan is een lang op reis verzekering handig.

Vragen? Neem contact op 

Heb je nog vragen over de werelddekking? Of weet je niet zeker welke dekking jij nodig hebt voor jouw volgende reis en wil je advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder, zodat jij onbezorgd op vakantie kunt naar elke bestemming.