Ga naar inhoud

Lang op reis verzekering

Ben je van plan om lang op reis te gaan, bijvoorbeeld om een paar maanden te backpacken? Of verblijf je een half jaar in het buitenland voor een studie of stage? Dan wil je natuurlijk wel goed verzekerd op pad. Dat kan met een reisverzekering voor studenten of met een reisverzekering voor stage buitenland. Zo kom je niet voor (hoge) onverwachte kosten te staan als je bijvoorbeeld ziek wordt op reis, of als je telefoon kapotgaat. Bij Univé is het mogelijk om een doorlopende reisverzekering, ook wel permanente reisverzekering genoemd, af te sluiten. Hiermee kun je ook een reisverzekering voor langer dan 2 maanden afsluiten.  

Backpackverzekering 

Een doorlopende reisverzekering is geschikt voor lange reizen, zoals een paar maanden backpacken. Je bent met deze reisverzekering standaard verzekerd in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Gaat jouw backpackreis verder, bijvoorbeeld naar Azië of Zuid-Amerika? Dan heb je de een reisverzekering met werelddekking nodig om verzekerd te zijn op reis. Zo biedt jouw reisverzekering in elk land dekking, waar jouw avontuur je ook heen leidt. 

Tijdens backpackreizen loop je wel risico's. Bijvoorbeeld dat jouw spullen of geld gestolen worden in een hostel waar je overnacht. Of dat je bagage onderweg beschadigd raakt. Het is een goed idee om je tegen deze schade te verzekeren. Dat kan met de aanvullende dekking bagage. Hiermee kun je jouw spullen tot een bedrag van € 1.000, € 2.500 of € 3.500 verzekeren. Zo krijg je een vergoeding bij schade of diefstal van jouw spullen en kom je niet voor hoge kosten te staan op reis. Let op: voor sommige spullen, zoals je telefoon of je fiets, geldt een maximale vergoeding. Met een reisverzekering voor je fiets kun je je fiets als bagage meeverzekeren. 

Het is voor een backpackreis verstandig om bij je reisverzekering de aanvullende dekking medische kosten af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen hoge zorgkosten in het buitenland die jouw zorgverzekering niet vergoedt. Zo kom je niet voor hoge kosten te staan als je ziek wordt in het buitenland. 

Verzekering voor studie of stage in het buitenland 

Ook voor lang verblijf in het buitenland, bijvoorbeeld een semester studeren of een paar maanden stage lopen, is de doorlopende reisverzekering geschikt. Zo ben je ook goed verzekerd in het land waar je tijdelijk woont. Het is hierbij wel verstandig om de aanvullende dekking medische kosten af te sluiten. Zo ben je verzekerd tegen hoge zorgkosten in het buitenland die jouw zorgverzekering niet vergoedt. Ziek worden in het buitenland is al vervelend genoeg: je wilt niet ook voor financiële verrassingen komen te staan. 

Hoeveel kost een doorlopende reisverzekering? 

Als je een reisverzekering wilt afsluiten voor een lange reis, is het wel fijn om te weten wat de kosten hiervoor worden. Bij Univé bereken je gemakkelijk en snel online de premie voor jouw reisverzekering. Inclusief de aanvullende dekkingen die jij nodig hebt om goed verzekerd lang op reis te gaan.  

Bereken jouw premie