Ga naar inhoud
Familie op wintersport met de wintersportverzekering
Familie op wintersport met de wintersportverzekering

Reisverzekering wintersport

Onbezorgd van de piste? Kies dan voor een wintersportverzekering. Met 24/7 hulp van de Alarmcentrale.

Bereken je premie

Reisverzekering met wintersportdekking

Ga je skiën of snowboarden? Dan is het fijn om goed verzekerd te zijn. Of je nu een beginner bent of al veel ervaring hebt, tijdens wintersporten kan er altijd onverwacht iets gebeuren.

Met een wintersportverzekering ga je met een zeker gevoel de piste af. Een wintersportverzekering is geen losse verzekering, maar een aanvullende dekking op je reisverzekering. Bekijk en vergelijk welke wintersport reisverzekering het best bij jou past.

Let op: op de Italiaanse pistes is het verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Ga je op wintersport naar Italië? Sluit direct een AVP af of lees meer over de reisverzekering Italië.

Aanvullende dekkingen bij je wintersport reisverzekering

Met een reisverzekering met wintersportdekking ben je verzekerd van hulp en vervoer tijdens je wintersport als je iets overkomt. We adviseren naast een verzekering voor je wintersport ook de dekking medische kosten af te sluiten. Bekijk welke aanvullende dekking het best bij jou past.

Waarom heb ik een wintersportverzekering nodig?

Tijdens de wintersport zijn er andere risico's dan wanneer je op een strandvakantie gaat. Deze risico's vallen niet onder je standaard reisverzekering. Gelukkig kun je deze eenvoudig verzekeren. Tijdens het afsluiten van je reisverzekering vink je hiervoor de optie 'wintersport' aan. Hiermee ben je o.a. verzekerd voor schade aan je ski-uitrusting of voor vervoer met een gipsvlucht.

Meer informatie

Waarom onze wintersportverzekering?

Met een zeker gevoel de piste af? Kies voor onze reisverzekering met wintersportdekking.

Je kunt rekenen op onze hulp

Ontdek meer over de wintersport reisverzekering

Heb je een val gemaakt tijdens je wintersport en heb je medische zorg nodig? Medische zorg is in veel landen aanzienlijk duurder dan Nederland. De basiszorgverzekering vergoedt noodzakelijke zorg in het buitenland tot 100% van het Nederlandse tarief. Het verschil moet je zelf bijbetalen. Met de aanvullende dekking medische kosten ben je verzekerd tegen onverwachte medische kosten in het buitenland.

Bagage is niet verzekerd bij de wintersport dekking. Verzeker je bagage en wintersportuitrusting met de aanvullende dekking bagage. Je kiest zelf tot welk bedrag je je bagage wilt verzekeren, dit kan voor € 1.000, € 2.500 en € 3.500.

Wij betalen de huurkosten van vervangende wintersportuitrusting als je eigen of gehuurde wintersportuitrusting is gesloten, verloren of is beschadigd. Hiervoor geldt geen eigen risico.

Een kortlopende reisverzekering verzekert enkel je wintersportvakantie. Een doorlopende reisverzekering verzekert ook nog je andere vakanties, citytrips en weekendjes weg gedurende het jaar.

In Europa zijn veel mooie bestemmingen voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Denk bijvoorbeeld aan Saalbach Hinterglemm in Oostenrijk, Sierra Nevada in Spanje, Dolomieten in Italië, de Duitse Alphen in Duitsland en Val Thorens in Frankrijk.

Service en contact

Reken op onze vertrouwde hulp

Wij staan voor je klaar en je kunt je schade eenvoudig online melden.

Ook interessant naast de wintersportverzekering