Ga naar inhoud

Reisverzekering voor studeren in het buitenland

Wil jij studeren in het buitenland, bijvoorbeeld voor een semester aan een andere hogeschool of universiteit? Sluit dan van tevoren een goede reisverzekering af. Een Univé-reisverzekering dekt ook studeren in het buitenland. Zo kun jij je zonder zorgen focussen op jouw studie. 

Dekt een reisverzekering mijn studie in het buitenland? 

Met een reisverzekering van Univé is een studie in het buitenland standaard verzekerd. Dit geldt ook voor een stage of vrijwilligerswerk in het buitenland. Je hoeft hier dus geen speciale verzekering of aanvullende dekking voor af te sluiten. 

Wat als ik langer dan een half jaar ga studeren in het buitenland? 

Bij Univé kun je je verzekeren voor reizen van maximaal een half jaar. Ga je langer studeren in het buitenland, bijvoorbeeld een jaar? Of ben je van plan je hele studie in het buitenland te volgen? Dan kun je je hiervoor niet verzekeren met een reisverzekering van Univé.  

Waarvoor ben ik verzekerd met een reisverzekering? 

Je bent verzekerd voor een aantal dingen met een reisverzekering. Namelijk: 

 • Hulp bij noodgevallen, zoals ziekte of een ongeval 

 • Extra reis- en verblijfskosten door vertraging 

 • Vervoer naar het ziekenhuis 

 • Vervroegde terugkeer naar Nederland door ziekte of overlijden 

 • Terugreis naar Nederland met een ambulancevliegtuig 

 • Vervoer naar Nederland bij ernstige schade aan je huis of spullen 

 • Vervangende chauffeur voor de terugreis 

Aanvullende dekkingen bij je reisverzekering 

Bij je reisverzekering kun je ook verschillende aanvullende dekkingen afsluiten. Deze kun je zelf combineren om de verzekering aan te passen op jouw situatie. Je hebt de keuze uit:

 • Bagage en geld

Jouw laptop, telefoon en studieboeken goed verzekerd? Dat kan met de aanvullende dekking Bagage en geld. Hiermee verzeker je jouw spullen op reis. Je kunt kiezen voor een verzekerd bedrag van € 1.000, € 2.500 of € 3.500. 

 • Medische kosten

Zorgkosten liggen in sommige landen een stuk hoger dan in Nederland. En dat terwijl je basisverzekering voor zorg alleen de Nederlandse prijs voor zorg vergoedt. Daarom is de dekking Medische kosten handig als je op reis gaat. Deze dekt namelijk zorgkosten die je basisverzekering voor zorg niet vergoedt. 

 • Annuleringsverzekering

Het kan gebeuren dat je plannen om in het buitenland te studeren niet door kunnen gaan. Dan is het wel zo fijn als je een vergoeding krijgt voor kosten die je al hebt gemaakt. Bijvoorbeeld voor vliegtickets die je niet meer kunt gebruiken. Met een annuleringsverzekering krijg je deze kosten vergoed. 

 • Verzekerd gebied

Ga je buiten Europa of de landen rond de Middellandse Zee studeren? Dan heb je de aanvullende dekking Wereld nodig bij je reisverzekering. Hiermee ben je in alle landen van de wereld verzekerd. 

 • Pechhulp Motorrijtuigen 

Reis je met je eigen auto naar het land waar je gaat studeren? Met de dekking Pechhulp Motorrijtuigen ben je verzekerd van hulp bij pech onderweg of op je bestemming. Je auto wordt dan naar een reparateur in de buurt gebracht. Kan die de auto niet binnen 2 dagen repareren? Dan krijg je een vervangende auto voor maximaal 30 dagen. 

 • Ongevallendekking

Een Ongevallendekking keert een bedrag uit als je blijvend invalide raakt of overlijdt op reis. Als je blijvend invalide raakt krijg jij dit bedrag. Mocht je overlijden, dan krijgt jouw familie een bedrag. 

 • Wintersport

Als je studeert op een plek waar je ook aan wintersport kunt doen, heb je een aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn op de piste. Dit is de Wintersportdekking. Hiermee ben je verzekerd als je bijvoorbeeld een gipsvlucht nodig hebt door een ski-ongeval. 

Sluit jouw reisverzekering voor studeren in het buitenland af 

Wil jij zonder zorgen studeren in het buitenland? Sluit dan een reisverzekering af bij Univé. Hiermee kun je je tot een half jaar verzekeren voor je studie in het buitenland. 

Bereken je premie