Ga naar inhoud

Naar Amerika? Sluit een reisverzekering af

Amerika is met haar veelzijdigheid een populaire vakantiebestemming. Of u nu een roadtrip maakt van de oost- naar de westkust, Times Square in New York bezoekt of zich een ware ster waant op de Hollywood Boulevard in Los Angeles; Amerika heeft veel te bieden. Het is dan extra fijn wanneer u onbezorgd op reis kunt naar Amerika. Sluit daarom een goede reisverzekering af voordat u naar Amerika gaat. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan als er iets voorvalt, bijvoorbeeld ziekte of een ongeval op reis. Bij Univé kunt u de basisdekking ook uitbreiden met handige aanvullende dekkingen.

Reisverzekering Amerika

Gaat u binnenkort op reis naar Amerika? Dan is het verstandig om van tevoren een goede reisverzekering af te sluiten. Welk type reisverzekering het beste bij u past, hangt af van hoe vaak u naar Amerika reist. Wilt u voorlopig één keer naar de States reizen? Kies dan voor de Univé Kortlopende reisverzekering met de aanvullende werelddekking. Daarmee bent u verzekerd voor een aankomende reis naar Amerika of een ander land buiten Europa. Met de basisdekking en werelddekking bent u verzekerd voor hulp en vervoer tijdens uw reis. Ook bent u hiermee verzekerd tegen onverwachte kosten die u oploopt op reis, bijvoorbeeld als u naar het ziekenhuis moet. 

Als u vaker naar Amerika of andere landen buiten Europa reist, kunt u kiezen voor onze doorlopende reisverzekering. Deze verzekering hoeft u slechts eenmalig af te sluiten, en u gaat altijd verzekerd op reis. 

Aanvullende dekkingen bij uw reisverzekering

Wilt u extra verzekerd op reis naar Amerika? Kies dan voor onze aanvullende dekkingen bij uw reisverzekering. Zo bent u extra goed verzekerd tegen kosten door onvoorziene omstandigheden tijdens uw reis. Bijvoorbeeld als u extra zorgkosten maakt wanneer u in Amerika bent. Het is dan verstandig om een aanvullende verzekering Wereld (bij Univé Zorg Select) te nemen bovenop de basisverzekering. Het is ook verstandig om hierbij de aanvullende dekking Medische kosten af te sluiten. Medische kosten buiten Europa kunnen namelijk hoog oplopen. Met deze aanvullende verzekering bent u extra goed verzekerd wanneer u medische kosten heeft.  

Ook kunt u kiezen voor de aanvullende Ongevallendekking. Met deze aanvullende dekking krijgt u een bedrag uitgekeerd bij blijvende invaliditeit of overlijden tijdens een ongeval op uw reis.  

Annuleringsverzekering bij uw reisverzekering

Het kan voorkomen dat u uw reis naar Amerika moet annuleren, bijvoorbeeld door het overlijden van een familielid. Natuurlijk is dat zonde van uw geld. Met de kortlopende annuleringsverzekering voorkomt u verlies van het geld voor uw vliegticket of hotelboeking bij het voortijdig annuleren van uw aankomende reis.  

Gaat u vaker op reis naar Amerika of andere landen buiten Europa? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering meer geschikt voor u. Een doorlopende annuleringsverzekering sluit u in één keer af, en u bent altijd verzekerd tegen  het verlies van uw geld als uw reis onverhoopt niet doorgaat. Let er wel op dat u uw annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van uw reis naar Amerika afsluit. U kunt de reis- en annuleringsverzekering combineren bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Bekijk onze reisverzekeringen

Een reisverzekering voor meer dan één land

De Univé reisverzekering is uiteraard geldig in meer landen. U heeft de keuze tussen een Europa- of een werelddekking. Enkele populaire bestemmingen die onder de Europadekking vallen zijn:

Een volledige lijst vindt u hier.

Met de werelddekking bent u in elk land verzekerd. Voor een vakantie naar Canada, Thailand of de rest van de wereld kiest u dus voor de werelddekking.