Afbeelding

Reisverzekering

Verre reis of een weekendje weg? Met onze reisverzekering verzekert u uw vakantie zoals u dat wilt.

Bereken uw premie

Uw reis verzekeren bij Univé

​Gaat u vaker per jaar op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering iets voor u. Zo bent u tijdens al uw vakanties en weekendtrips in Europa het hele jaar standaard verzekerd van hulp en vervoer bij noodgevallen. Gaat u één keer per jaar op vakantie of alleen af en toe een weekendje weg? Dan past de kortlopende reisverzekering het beste bij u.

Afbeelding

Doorlopende reisverzekering

Afbeelding
 • U bent het hele jaar door verzekerd
 • Dus ook als u spontaan uw koffers pakt
 • U bent standaard 60 dagen aaneengesloten verzekerd
 • Uw hele gezin is gemakkelijk meeverzekerd
 • U kunt aanvullend ook uw zakenreizen verzekeren
Afbeelding

Kortlopende reisverzekering

Afbeelding
 • U sluit de verzekering bij elke reis opnieuw af
 • U kunt uiterlijk op de dag van vertrek afsluiten
 • U bent alleen verzekerd voor de aangegeven reisduur
 • U kunt naast uw gezin ook uw familie en vrienden verzekeren
 • U kunt hier geen zakenreizen mee verzekeren

Wat is een reisverzekering?

Als u een reisverzekering afsluit, bent u verzekerd van hulp tijdens noodsituaties op vakantie. Bijvoorbeeld wanneer u naar het ziekenhuis moet. In dat geval wordt het vervoer naar het ziekenhuis vergoed door de reisverzekering. Ook extra overnachtingen vallen onder de dekking.

Er zijn twee soorten reisverzekeringen waar u uit kunt kiezen: een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Daarnaast zijn er aanvullende dekkingen waarmee u bijvoorbeeld schade aan uw bagage of een het risico van een annulering afdekt. In dat laatste geval kiest u voor onze gecombineerde reis- en annuleringsverzekering.

Altijd een scherpe premie

Direct uw polis per e-mail

24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale

Is een reisverzekering verplicht?

Nee, u bent niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Maar het is wel verstandig om het te doen. Zo kunt u risico’s afdekken die u thuis niet loopt.

Voorbeelden van situaties waarin u op reis meer risico's loopt dan in Nederland:

 • autorijden in een land waar de verkeersregels anders zijn;
 • eten in restaurants waar de hygiëneregels minder streng zijn dan bij ons;
 • wanneer tijdens een boottocht de rivier wilder is dan in Nederland en u omslaat.

Mocht er iets gebeuren, dan is het goed om te weten dat u op hulp kunt rekenen. De Alarmcentrale van Univé staat namelijk 24/7 voor u klaar. Met advies en informatie, maar bijvoorbeeld ook door te regelen dat u eerder naar huis kunt bij een noodgeval.

Univé-reisverzekering

Door onze klanten beoordeeld met
8,3
1662 reviews
Meer over de klanttevredenheid

Klantenservice

0592 349 340

ma-vr: 08.30 - 21.00
za: 08:30 - 17:00

WhatsApp

+316 12778504

ma-vr: 08.30 - 21.00
za: 08:30 - 17:00

Alarmcentrale

+31 592 348 112

24/7 bereikbaar

Uw reis- en annuleringsverzekering combineren

Het is bij Univé mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten bij uw reisverzekering. Bij de doorlopende annuleringsverzekering bent u dan het gehele jaar verzekerd tegen het annuleren of afbreken van uw reis. Bij een kortlopende annuleringsverzekering is alleen de vakantie die u opgeeft verzekerd.

Wat wordt vergoed?

Als u een annuleringsverzekering heeft, dan krijgt u de kosten vergoed als uw reis onverwacht niet door kan gaan of afgebroken moet worden. Bijvoorbeeld als uzelf, uw partner of een naast familielid ernstig ziek wordt. Of bij een herexamen, ontslag of een nieuwe huurwoning. Welke annuleringsredenen precies verzekerd zijn, vindt u terug in de voorwaarden.

Hulp bij schade tijdens uw vakantie?

Univé staat voor u klaar. En u kunt uw schade eenvoudig online melden.

Bagageproblemen

Is uw bagage gestolen, kwijt of beschadigd? Meld de schade bij thuiskomst aan Univé. Doe bij diefstal wel direct aangifte bij de politie. 

Meer over schade melden

illustratie van heldeskmedewerkers
Een noodgeval

Bel de Univé Alarmcentrale +31 592 34 81 12 bij ziekenhuisopname, overlijden, pech onderweg of het vroegtijdig afbreken van een reis. Dag en nacht bereikbaar. 

Meer over hulp bij nood

 

 

Wat dekt de reisverzekering?

De aanvullende dekkingen die u kiest bepalen voor een groot deel wat u precies verzekert. Maar elke reisverzekering dekt standaard deze risico's:

 • Praktische hulp bij een ongeluk of ziekte
 • Extra reis- en verblijfkosten die hierdoor ontstaan

Met een reisverzekering van Univé bent u standaard verzekerd in Europa en alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee. U kunt ter aanvulling voor werelddekking kiezen.

Verzekeringskaart kortlopende reisverzekering

Wat is wel en niet gedekt door deze kortlopende reisverzekering? 

Bekijk de Verzekeringskaart

Verzekeringskaart doorlopende reisverzekering

Wat is wel en niet gedekt door deze doorlopende reisverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Wat dekt de reisverzekering niet?

Uw reisverzekering vergoedt niet alle soorten reisschade. Het is goed om dit te weten voordat u op vakantie gaat, om te voorkomen dat u achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan. Deze soorten schade zijn bijvoorbeeld niet gedekt:

 • Schade door gevaarlijke sporten: ongevallen die ontstaan tijdens bergbeklimmen, bungeejumpen of andere gevaarlijke sporten zijn niet gedekt door uw reisverzekering.
 • Opzettelijke schade: wanneer u expres schade veroorzaakt tijdens uw vakantie krijgt u geen vergoeding van uw reisverzekering voor de kosten.
 • Schade onder invloed: ontstaat er schade terwijl u onder invloed bent van alcohol, drugs of medicijnen? Dan valt deze niet onder uw reisverzekering.

Ook goed om te weten: schade die u oploopt tijdens logeren bij familie valt niet onder uw reisverzekering. U bent in Nederland alleen verzekerd wanneer u minstens één overnachting bij een bedrijf heeft geboekt.

Kortom, lees voor vertrek nog eens goed de voorwaarden van uw reisverzekering door. Dan weet u precies waarvoor u verzekerd bent en kunt u met een gerust hart op vakantie.