Reisverzekering

Verre reis of een weekendje weg? Met onze reisverzekering verzekert u uw vakantie zoals u dat wilt.

Bereken uw premie

Uw reisverzekering afsluiten bij Univé

​Gaat u vaker per jaar op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering iets voor u. Zo bent u tijdens al uw vakanties en weekendtrips in Europa het hele jaar standaard verzekerd van hulp en vervoer bij noodgevallen. Gaat u één keer per jaar op vakantie of alleen af en toe een weekendje weg? Dan past de kortlopende reisverzekering het beste bij u.

Doorlopende reisverzekering

 • U bent het hele jaar door verzekerd
 • Dus ook als u spontaan uw koffers pakt
 • U bent standaard 60 dagen aaneengesloten verzekerd
 • Uw hele gezin is gemakkelijk meeverzekerd
 • U kunt aanvullend ook uw zakenreizen verzekeren

Kortlopende reisverzekering

 • U sluit de verzekering bij elke reis opnieuw af
 • U kunt uiterlijk op de dag van vertrek afsluiten
 • U bent alleen verzekerd voor de aangegeven reisduur
 • U kunt naast uw gezin ook uw familie en vrienden verzekeren
 • U kunt hier geen zakenreizen mee verzekeren

Wat is een reisverzekering?

Als u een reisverzekering afsluit, bent u verzekerd van hulp tijdens noodsituaties op vakantie. Bijvoorbeeld wanneer u naar het ziekenhuis moet. In dat geval wordt het vervoer naar het ziekenhuis vergoed door de reisverzekering. Ook extra overnachtingen vallen onder de dekking.

Er zijn twee soorten reisverzekeringen waar u uit kunt kiezen: een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Daarnaast zijn er aanvullende dekkingen waarmee u bijvoorbeeld schade aan uw bagage of een het risico van een annulering afdekt. In dat laatste geval kiest u voor onze gecombineerde reis- en annuleringsverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Wanneer kiest u voor doorlopende reisverzekering?
Het hele jaar onbezorgd op reis
Met de doorlopende reisverzekering van Univé kunt u het hele jaar door gerust op vakantie. Of toch nog even dat weekendje weg in een hotel. Standaard bieden we een ruime dekking, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw verzekering uit te breiden. Bijvoorbeeld voor een zakenreis, wintersport, pechhulp motorrijtuigen of medische kosten. Kinderen tot en met 4 jaar zijn altijd gratis meeverzekerd. Met de doorlopende reisverzekering gaat u altijd goed voorbereid op vakantie.
 • Uit te breiden met maar liefst 9 dekkingen
 • 24/7 hulp van de Univé-alarmcentrale op vakantie

Kortlopende reisverzekering

Wanneer kiest u voor een kortlopende reisverzekering?
Uw reis precies goed verzekerd
De kortlopende reisverzekering van Univé is uitstekend geschikt voor een korte vakantie of weekendje weg. U verzekerd exact de reis die u in gedachten heeft en na uw reis stopt ook de verzekering. De standaard kortlopende reisverzekering kunt u uitbreiden met onder andere een annuleringsverzekering, bagagedekking en een ongevallendekking. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis meeverzekerd.
 • Uit te breiden met maar liefst 7 dekkingen
 • 24/7 hulp van de Univé-alarmcentrale op vakantie

Verzekeringskaart kortlopende reisverzekering

Wat is wel en niet gedekt door deze kortlopende reisverzekering? 

Bekijk de Verzekeringskaart

Verzekeringskaart doorlopende reisverzekering

Wat is wel en niet gedekt door deze doorlopende reisverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Pakketkorting op uw doorlopende reisverzekering

Wanneer u meerdere schadeverzekeringen bij Univé heeft krijgt u korting op uw gehele pakket. Pakketkorting noemen we dat. Voor bijna elke verzekering van Univé* krijgt u 1% korting op de totale premie. Maar pakketkorting geldt niet voor de kortlopende reisverzekering

Voor de korting zelf hoeft u niets te doen. Sluit de doorlopende reisverzekering af en Univé controleert of u meerdere Univé-verzekeringen heeft. Vervolgens verrekenen we direct uw korting. 

Meer over pakketkorting
 

 

Aantal verzekeringen Kortingspercentage
2 2%
3 3%
4 4%
5 5%
6 6%
7 7%
8 8%
9 9%
10 of meer 10%

 

Is een reisverzekering verplicht?

Nee, u bent niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Maar het is wel verstandig om het te doen. Zo kunt u risico’s afdekken die u thuis niet loopt.

Voorbeelden van situaties waarin u op reis meer risico's loopt dan in Nederland:

 • autorijden in een land waar de verkeersregels anders zijn;
 • eten in restaurants waar de hygiëneregels minder streng zijn dan bij ons;
 • wanneer tijdens een boottocht de rivier wilder is dan in Nederland en u omslaat.

Mocht er iets gebeuren, dan is het goed om te weten dat u op hulp kunt rekenen. De Alarmcentrale van Univé staat namelijk 24/7 voor u klaar. Met advies en informatie, maar bijvoorbeeld ook door te regelen dat u eerder naar huis kunt bij een noodgeval.

Uw reis- en annuleringsverzekering combineren

Het is bij Univé mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten bij uw reisverzekering. Bij de doorlopende annuleringsverzekering bent u dan het gehele jaar verzekerd tegen het annuleren of afbreken van uw reis. Bij een kortlopende annuleringsverzekering is alleen de vakantie die u opgeeft verzekerd.

Wat wordt vergoed?

Als u een annuleringsverzekering heeft, dan krijgt u de kosten vergoed als uw reis onverwacht niet door kan gaan of afgebroken moet worden. Bijvoorbeeld als uzelf, uw partner of een naast familielid ernstig ziek wordt. Of bij een herexamen, ontslag of een nieuwe huurwoning. Welke annuleringsredenen precies verzekerd zijn, vindt u terug in de voorwaarden.

Wat dekt de reisverzekering?

De aanvullende dekkingen die u kiest bepalen voor een groot deel wat u precies verzekert. Maar elke reisverzekering dekt standaard deze risico's:

 • Praktische hulp bij een ongeluk of ziekte
 • Extra reis- en verblijfkosten die hierdoor ontstaan

Met een reisverzekering van Univé bent u standaard verzekerd in Europa en alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee. U kunt ter aanvulling voor werelddekking kiezen.

Wat dekt de reisverzekering niet?

Uw reisverzekering vergoedt niet alle soorten reisschade. Het is goed om dit te weten voordat u op vakantie gaat, om te voorkomen dat u achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan. Deze soorten schade zijn bijvoorbeeld niet gedekt:

 • Schade door gevaarlijke sporten: ongevallen die ontstaan tijdens bergbeklimmen, bungeejumpen of andere gevaarlijke sporten zijn niet gedekt door uw reisverzekering.
 • Opzettelijke schade: wanneer u expres schade veroorzaakt tijdens uw vakantie krijgt u geen vergoeding van uw reisverzekering voor de kosten.
 • Schade onder invloed: ontstaat er schade terwijl u onder invloed bent van alcohol, drugs of medicijnen? Dan valt deze niet onder uw reisverzekering.

Ook goed om te weten: schade die u oploopt tijdens logeren bij familie in Nederland valt niet onder uw reisverzekering. U bent in Nederland alleen verzekerd wanneer u minstens één overnachting bij een bedrijf heeft geboekt.

Kortom, lees voor vertrek nog eens goed de voorwaarden van uw reisverzekering door. Dan weet u precies waarvoor u verzekerd bent en kunt u met een gerust hart op vakantie.

Onbezorgd op vakantie

Univé helpt u graag om onbezorgd op vakantie te gaan. Lees meer over de Vakantiehulp, check alle belangrijke informatie over uw vakantiebestemming of download de vakantiechecklist.

Vakantiehulp

De Vakantiehulp staat altijd voor u klaar. Niet alleen in noodgevallen, maar ook als u twijfelt over een bezoek aan de dokter, hulp nodig heeft bij het vinden van een goede arts of behoefte heeft aan een tolk tijdens een bezoek aan een arts.

Meer over de Vakantiehulp

Alles over uw favoriete vakantieland

Ga goed voorbereid op reis! Selecteer uw vakantiebestemming en check onze handige tips voor een zorgeloze vakantie.

 

Selecteer uw bestemming

Vakantiechecklist

Zeker weten dat u niets vergeet mee te nemen? Download onze handige checklist om met een gerust hart op reis te gaan.

 

Ga naar de checklist

Blogs over de reisverzekering

Blog Vrije-tijd
Winterwandelingen in Nederland

Witte weilanden, een laagje ijs op de sloten en het knisperen van bevroren gras onder je schoenen. In de winter kun je heerlijk wandelen. We hebben een paar mooie winterwandelingen voor je op een rij gezet.

mensen bij balie van autoverhuurbedrijven
Blog Recht
Auto huren op vakantie

Zorg dat je goed voorbereid bent en niet voor tegenvallers komt te staan. Zo beleef je meer plezier van je huurauto.

Blog Reizen
Zo maak je je reisverzekering op maat

Niets zo vervelend als tijdens of na je vakantie erachter komen dat je je verzekering niet uitgebreid genoeg was. Daarom is het handig vooraf te weten welke aanvullende dekkingen er zijn.

Hulp bij schade tijdens uw vakantie?

Univé staat voor u klaar. En u kunt uw schade eenvoudig online melden.

Schade tijdens uw vakantie?

Is uw bagage gestolen of beschadigd? Of moet u naar het ziekenhuis tijdens uw vakantie? Lees meer over wat u in zo'n geval het beste kunt doen en hoe u uw schade kunt melden. 

Meer over schade melden

illustratie van heldeskmedewerkers
Een noodgeval

Bel de Univé Alarmcentrale +31 592 34 81 12 bij ziekenhuisopname, overlijden, pech onderweg of het vroegtijdig afbreken van een reis. Dag en nacht bereikbaar. 

Meer over hulp bij nood

 

Univé-reisverzekering

Door onze klanten beoordeeld met
8,3
1662 reviews
Meer over de klanttevredenheid

Klantenservice

0592 349 340

ma-vr: 08.30 - 21.00
za: 08:30 - 17:00

WhatsApp

+316 12778504

ma-vr: 08.30 - 21.00
za: 08:30 - 17:00

Alarmcentrale

+31 592 348 112

24/7 bereikbaar

Bereken uw premie