Ga naar inhoud
Gezin op vakantie in de duinen
Gezin op vakantie in de duinen

Reisverzekering afsluiten

Onbezorgd op reis met de zekerheid van Univé: altijd hulp tijdens je reis, vergoeding voor extra kosten en kinderen t/m 4 jaar gratis meeverzekerd.

Wat is een reisverzekering?

Als je op vakantie onverwacht iets overkomt wil je graag verzekerd zijn van hulp. Met een reisverzekering van Univé staat de Univé Alarmcentrale 24/7 voor je klaar in noodsituaties en ben je verzekerd van hulp bij ziekte of een ongeval. Een reisverzekering kun je doorlopend of kortlopend afsluiten. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd. Met een kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor één reis.

Aanvullende dekkingen voor jouw reisverzekering

Verzeker je reis voor extra zekerheid precies zoals jij dat wil met onze aanvullende dekkingen. Bekijk met welke dekkingen je onze doorlopende of kortlopende reisverzekering kunt uitbreiden. Zo stel je zelf de reisverzekering samen die bij jou past.

Univé-leden geven onze doorlopende reisverzekering gemiddeld een 8,5

Ontdek meer over onze reisverzekering

Nee, je bent niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Wij raden het echter wel aan. Zo dek je risico’s af die je thuis niet loopt. In het land van je bestemmingen gelden bijvoorbeeld andere verkeersregels, en weggebruikers gedragen zich anders dan in Nederland. Hierdoor loop je een groter risico. Ook kan er een grotere kans zijn om in het buitenland ziek te worden door bijvoorbeeld minder strenge hygiëneregels in restaurants.

Ga je in Nederland op vakantie? Dan moet je minimaal één overnachting hebben geboekt bij een bedrijf. Bewaar de nota van de overnachting. 

Je bent verzekerd voor schade tijdens: 

 • privéreizen, reizen die als doel ontspanning en recreatie hebben
 • vrijwilligerswerk
 • een dagje weg in het buitenland
 • een studie, cursus of stage in het buitenland
 • werk als au pair in het buitenland


Ondanks dat een reisverzekering niet verplicht is, is het aan te raden om deze af te sluiten als je op vakantie gaat. Ook als je in Nederland blijft. Hier kan je bagage tenslotte ook gestolen worden. Of je krijgt een ongeluk en moet je vakantie vroegtijdig afbreken.

Op je polis staat waar je verzekerd bent. Er zijn 3 mogelijkheden: 

 • Nederland-België-Duitsland: je bent dan verzekerd in Nederland, België en Duitsland. (alleen mogelijk bij een doorlopende reisverzekering)
 • Europa, en de landen grenzend aan de Middellandse Zee: Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië, Turkije. Welke landen precies onder de Europa dekking vallen, lees je hier.
 • Wereld: je bent overal ter wereld verzekerd.

Met een reisverzekering ben je niet verzekerd als je reis onverwachts niet door kan gaan of je deze moet afbreken. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten die hierdoor ontstaan wel. Univé heeft een doorlopende en een kortlopende annuleringsverzekering.

Bagage
Als je je reisverzekering hebt uitgebreid met de dekking Bagage, dan geldt er een eigen risico van € 50 per gebeurtenis voor alle verzekerden samen.

Eigen risico zorgverzekering
Het eigen risico van je zorgverzekering geldt ook voor medische kosten die je maakt in het buitenland. Kies je voor onze reisverzekering met aanvullende dekking voor medische kosten? Dan zijn de kosten van je verplichte eigen risico verzekerd. Dit geldt niet voor je vrijwillige eigen risico.

Heb je meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijg je bij een doorlopende reisverzekering korting op je hele pakket. Zo kun je tot wel 10% pakketkorting krijgen. Voor bijna elke verzekering krijg je 1% korting op de totale premie.

Deze korting geldt niet voor de kortlopende, maar wel voor de doorlopende reisverzekering. De korting verrekenen wij automatisch.

Dit is mogelijk. Je kunt een datum in de toekomst kiezen waarop de verzekering in dient te gaan. Schades die zijn veroorzaakt of die je had kunnen voorzien vóórdat je de verzekering afsloot, zijn uiteraard niet verzekerd.

Veelgestelde vragen

Voorwaarden en documenten

Vragen over de reisverzekering?

Ga goed voorbereid op reis

Wij helpen je graag met de voorbereidingen van je vakantie, zodat je onbezorgd op reis gaat. Lees meer over onze Vakantiehulp, download onze handige vakantiechecklist of bekijk onze reisinspiratie.

Kies nu met een zeker gevoel voor de reisverzekering van Univé

Sluit je reisverzekering af voor je op reis gaat.

Sluit nu af of bereken je premie

Service en contact

Winst waar jij blij van wordt

Interessant naast de reisverzekering

De kwaliteit van de Univé-reisverzekering

Wij willen graag dat informatie over onze reisverzekering voor iedereen duidelijk is. We gebruiken daarom zo min mogelijk moeilijke woorden. Gebruiken we deze toch omdat het moet? Dan leggen we ze uit. Dit is onderdeel van ons PARP-beleid.

Met het PARP-beleid* zorgen we ervoor dat we onze klanten de informatie geven die de wet van ons vraagt. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website.

Zo beoordelen we bijvoorbeeld de webpagina’s van de verzekering op verschillende punten:

 • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

 • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

 • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

 • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

 • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

De controles doen we bij elke grote wijziging van een verzekering én als de voorwaarden gelijk blijven standaard om de drie jaar. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn.

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Annebel Ruiter, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Aafke Bos.