Ga naar inhoud

Doorlopende reisverzekering

Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie of weekendjes weg? Of houdt u ervan om spontaan een hotel te boeken? Met de doorlopende reisverzekering zijn al uw reizen precies verzekerd zoals u dat wilt. En dat al vanaf € 1,41 per maand. Het grote voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat u deze één keer afsluit. U bent dan het hele jaar door standaard verzekerd voor hulp en vervoer tijdens uw reizen.

Welke gezinsleden wilt u verzekeren?

 • 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale
 • Direct uw polis per e-mail
 • Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd

Wat verzekert de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

Standaard bent u met onze doorlopende reisverzekering verzekerd voor hulp en vervoer tijdens uw reis. In onderstaand overzicht leest u waar u wel en niet voor gedekt bent.

Dit wordt gedekt

 • Hulp in noodsituaties, zoals ziekenhuisopname, overlijden of pech onderweg.
 • Vervoer naar de dichtstbijzijnde arts of ziekenhuis bij ziekte of een ongeluk
 • Terugreis naar Nederland per ambulancevliegtuig, bij medische noodzaak
 • Vervroegde terugkeer naar huis vanwege ziekte of overlijden in de 1e, 2e of 3e graad
 • Extra reis- en verblijfskosten bij vertraging door bijvoorbeeld een staking
 • In bepaalde gevallen een vervangende chauffeur voor de terugreis
 • Vervoer naar Nederland bij ernstige schade aan uw spullen of uw woning door bijvoorbeeld brand

Bereken uw premie

Dit wordt niet gedekt

 • Schade die is ontstaan door fraude
 • Schade die expres is veroorzaakt
 • Schade die u kon verwachten toen u de verzekering afsloot
 • Schade die u kon verwachten voordat u op reis ging of toen u de reis boekte
 • Schade die is ontstaan tijdens een reis die u maakt voor een medische behandeling
 • Schade die is ontstaan op een vaste stand- of seizoensplaats in Nederland

Bekijk de verzekeringskaart van de Doorlopende reisverzekering voor een compleet overzicht van de wel en niet gedekte situaties.

Verzekeringskaart

Aanvullende dekkingen

De standaarddekking van de doorlopende reisverzekering kunt u uitbreiden met aanvullende dekkingen. Gaat u vaak op vakantie buiten Europa of houdt u wel van een jaarlijkse wintersportvakantie? U sluit iedere gewenste dekking eenvoudig af en creëert zo een doorlopende reisverzekering op maat.

Annuleringsverzekering

Met een doorlopende annuleringsverzekering bent u verzekerd als u onverwacht uw reis moet afzeggen of afbreken.

Meer over Annuleringsverzekering

Bagage en geld

Aanvullende dekking waarmee uw bagage verzekerd is tegen diefstal en verlies. Ook beschadiging van bagage valt onder de dekking.

Meer over Bagage

Maximale reisduur

Met deze dekking breidt u de standaard reisduur van 60 dagen uit naar maximaal 180 aaneengesloten vakantiedagen.

Meer over Maximale reisduur

Medische kosten

Zorgkosten in het buitenland kunnen hoger uitvallen. Deze dekking vergoedt de kosten die niet door uw zorgverzekering worden betaald.

Meer over Medische Kosten

Ongevallendekking

Hierbij wordt een bedrag uitgekeerd wanneer u tijdens uw vakantie door een ongeval overlijdt of blijvend invalide raakt.

Meer over Ongevallendekking

Pechhulp Motorrijtuigen

Hulpverlening bij pech of een ongeval met uw auto, motor of caravan. Alleen geldig in de landen die op de groene kaart van uw motorrijtuigverzekering staan.

Meer over Pechhulp Motorrijtuigen

Verzekerd gebied

Naast de standaard Europa-dekking kunt u ook kiezen voor de aanvullende Werelddekking en de dekking Nederland-België-Duitsland.

Meer over Verzekerd gebied

Wintersport

Verzekerd op wintersport. Een gipsvlucht wordt bijvoorbeeld vergoed. Extra zorgkosten verzekert u met de dekking Medische kosten.

Meer over Wintersport

Zakenreis

Bezoekt u – naast vakanties – vaker het buitenland voor bijvoorbeeld zakenreizen? Met deze dekking bent u ook tijdens deze reizen verzekerd.

Meer over Zakenreis

Standaard Univé Cyberhulp bij uw Doorlopende Reisverzekering

Als coöperatie vinden we het belangrijk dat u met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen standaard uitgebreid met Univé Cyberhulp. Zo kunt u gratis aanspraak doen op onze cyberhelpdesk en voorzien we u van tips om cybercrime te voorkomen. Heeft u een Univé inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering? Dan krijgt u in sommige gevallen ook een financiële vergoeding bij cyberschade.

 • Gratis advies van onze helpdesk
 • Duidelijke acties om uw cyberrisico te beperken
 • Ondersteuning op afstand door experts

Meer over Univé Cyberhulp

Documenten en voorwaarden bij de doorlopende reisverzekering

Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is met de doorlopende reisverzekering? Download hieronder de voorwaarden en documenten.

Heeft u al een doorlopende reisverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé via ‘Mijn verzekeringen’. Of in de app op het tabblad ‘Documenten’ (als ‘pakketpolisblad’).

Verzekeringskaart doorlopende reisverzekering

Wat is wel en niet verzekerd met onze doorlopende reisverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Doorlopende reisverzekering krijgt 5 sterren MoneyView

In de jaarlijkse ProductRating van onderzoeksbureau MoneyView heeft onze doorlopende reisverzekering de maximale score (5 sterren) gekregen voor het onderdeel ‘Prijs’. Er zijn in totaal 46 doorlopende reisverzekeringen onderzocht en vergeleken op prijs. Er is hierbij gebruik gemaakt van 2.880 klantprofielen die variëren in gezinssamenstelling, leeftijd, gewenste dekking en verzekerd bedrag voor bagage en annulering. Uit deze test blijkt dat Univé de beste reispremie heeft.

Meer informatie over de doorlopende reisverzekering

Reisverzekering nodig voor Nederland?

Een reisverzekering is niet verplicht, ook niet voor vakanties in Nederland. Maar u bent wel verzekerd als uw bagage bijvoorbeeld gestolen wordt.

Caravan meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Met de aanvullende dekking Pechhulp Motorrijtuigen verzekert u pechhulp voor uw caravan. Schade aan uw caravan verzekert u met een caravanverzekering.

Vergoedt reisverzekering eigen risico zorgverzekering?

Alleen als u een reisverzekering afsluit met aanvullende dekking voor medische kosten. Uw vrijwillige eigen risico vergoeden we niet.

Pakketkorting op de doorlopende reisverzekering

Heeft u meerdere Univé schadeverzekeringen afgesloten? Dan krijgt u pakketkorting. Dit geldt ook voor de doorlopende reisverzekering.

Welke landen vallen onder de Europadekking?

De landen die onder de Europadekking vallen hebben wij in een handige, overzichtelijke kaart gezet. Download de kaart hier (pdf).

Wanneer is mijn reisverzekering geldig?

De verzekering is geldig vanaf het moment dat u uit huis vertrekt om de reis te beginnen, totdat u weer thuis bent. Ook is een Nederlands woonadres verplicht.

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de doorlopende reisverzekering

Ja, naast uw auto is ook uw caravan, vouwwagen of aanhangwagen via Pechhulp Motorrijtuigen meeverzekerd voor pech onderweg.

De landen die onder de Europadekking vallen zijn in alfabetische volgorde: Albanië, Algerije, Andorra, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, de Azoren, de Canarische eilanden, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland , Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Kosovo, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad , Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland

Klik hier voor een kaart (PDF)  van de landen die onder de Europadekking vallen. 

Heeft u reis schade? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

Meer informatie over de reisverzekering

Uw eigen of gehuurde medische hulpmiddelen die u meeneemt op vakantie zijn verzekerd als u uw bagage heeft meeverzekerd. Denk hierbij aan een rolstoel, krukken of een apneu-apparaat. Wel gelden er maximale bedragen, deze kunt u vinden in de voorwaarden. Per gebeurtenis geldt een eigen risico van € 50,-.

Heeft u reis schade? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

Het eigen risico van uw zorgverzekering geldt ook voor de medische kosten die u maakt tijdens een vakantie in het buitenland. Heeft u een Univé-reisverzekering afgesloten met een aanvullende dekking voor medische kosten? Dan zijn de kosten van uw verplichte eigen risico wel verzekerd. Dit geldt niet voor uw vrijwillige eigen risico. Bereken uw premie

Met alleen een basis zorgverzekering adviseren wij medische kosten mee te verzekeren als u naar het buitenland gaat. Of als uw aanvullende zorgverzekering een beperkte (geen volledige) vergoeding heeft van zorgkosten in het buitenland.

Met de (collectief) aanvullend Goed, Beter of Best (dit geldt niet voor Tand Goed, Beter of Best)  van Univé bent u al prima verzekerd voor zorgkosten in het buitenland. Het is dan niet nodig de dekking medische kosten mee te verzekeren op de reisverzekering. Er kan wel een eigen risico gelden.

Met een reisverzekering kunt u bij acute problemen 24 uur per dag rekenen op hulp van de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112. Bereken uw premie.

Alle veelgestelde vragen

Bekijk ook

Al uw reizen verzekerd, het hele jaar door

Verzekerd zoals u dat wilt met aanvullende dekkingen

Af te sluiten vanaf € 1,41 per maand

Kies voor de Doorlopende reisverzekering van Univé