Ga naar inhoud

Doorlopende reisverzekering

Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie of een weekend weg? Of houdt u ervan om spontaan een nachtje weg te gaan? Met de doorlopende reisverzekering zijn al uw reizen verzekerd. Sluit de verzekering af en u bent direct het hele jaar door verzekerd. U heeft al een doorlopende reisverzekering vanaf € 1,48 per maand.

Welke gezinsleden wilt u verzekeren?

 • 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale
 • Direct uw polis per e-mail
 • Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd

Wat is verzekerd met de doorlopende reisverzekering?

Standaard bent u met onze doorlopende reisverzekering verzekerd voor hulp en vervoer tijdens uw reis. In onderstaand overzicht leest u wat wel en niet gedekt is.

Wel verzekerd

 • Hulp in noodsituaties, zoals ziekenhuisopname, overlijden of pech onderweg.
 • Vervoer naar de dichtstbijzijnde arts of ziekenhuis bij ziekte of een ongeluk
 • Terugreis naar Nederland per ambulancevliegtuig, bij medische noodzaak
 • Vervroegde terugkeer naar huis vanwege ziekte of overlijden in de 1e, 2e of 3e graad
 • Extra reis- en verblijfskosten bij vertraging door bijvoorbeeld een staking
 • In bepaalde gevallen een vervangende chauffeur voor de terugreis
 • Vervoer naar Nederland bij ernstige schade aan uw spullen of uw woning door bijvoorbeeld brand

Bereken uw premie

Niet verzekerd

 • Schade die is ontstaan door fraude
 • Schade die expres is veroorzaakt
 • Schade die u kon verwachten toen u de verzekering afsloot
 • Schade die u kon verwachten voordat u op reis ging of toen u de reis boekte
 • Schade die is ontstaan tijdens een reis die u maakt voor een medische behandeling
 • Schade die is ontstaan op een vaste stand- of seizoensplaats in Nederland

Bekijk de verzekeringskaart voor een compleet overzicht van situaties waarin u wel en niet verzekerd bent.

Verzekeringskaart

Aanvullende dekkingen

De standaarddekking van de doorlopende reisverzekering kunt u uitbreiden met aanvullende dekkingen. Gaat u vaak op vakantie buiten Europa of houdt u wel van een jaarlijkse wintersportvakantie? U sluit iedere gewenste dekking eenvoudig af en creëert zo een doorlopende reisverzekering op maat.

Annuleringsverzekering

Met een doorlopende annuleringsverzekering bent u verzekerd als u onverwacht uw reis moet afzeggen of afbreken.

Meer over Annuleringsverzekering

Bagage en geld

Aanvullende dekking waarmee uw bagage verzekerd is tegen diefstal en verlies. Ook beschadiging van bagage valt onder de dekking.

Meer over Bagage

Maximale reisduur

Met deze dekking breidt u de standaard reisduur van 60 dagen uit naar maximaal 180 aaneengesloten vakantiedagen.

Meer over Maximale reisduur

Medische kosten

Zorgkosten in het buitenland kunnen hoger uitvallen. Deze dekking vergoedt de kosten die niet door uw zorgverzekering worden betaald.

Meer over Medische Kosten

Ongevallendekking

Hierbij wordt een bedrag uitgekeerd wanneer u tijdens uw vakantie door een ongeval overlijdt of blijvend invalide raakt.

Meer over Ongevallendekking

Pechhulp Motorrijtuigen

Hulpverlening bij pech of een ongeval met uw auto, motor of caravan. Alleen geldig in de landen die op de groene kaart van uw motorrijtuigverzekering staan.

Meer over Pechhulp Motorrijtuigen

Verzekerd gebied

Naast de standaard Europa-dekking kunt u ook kiezen voor de aanvullende Werelddekking en de dekking Nederland-België-Duitsland.

Meer over Verzekerd gebied

Wintersport

Verzekerd op wintersport. Een gipsvlucht wordt bijvoorbeeld vergoed. Extra zorgkosten verzekert u met de dekking Medische kosten.

Meer over Wintersport

Zakenreis

Bezoekt u – naast vakanties – vaker het buitenland voor bijvoorbeeld zakenreizen? Met deze dekking bent u ook tijdens deze reizen verzekerd.

Meer over Zakenreis

Univé Cyberhulp bij uw Doorlopende Reisverzekering

Als coöperatie vinden we het belangrijk dat u met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen standaard uitgebreid met Univé Cyberhulp. Zo kunt u gratis aanspraak doen op onze cyberhelpdesk en voorzien we u van tips om cybercrime te voorkomen. Heeft u een Univé inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering? Dan krijgt u in sommige gevallen ook een financiële vergoeding bij cyberschade.

 • Gratis advies van onze helpdesk
 • Duidelijke acties om uw cyberrisico te beperken
 • Ondersteuning op afstand door experts

Meer over Univé Cyberhulp

Voorwaarden en verzekeringskaart

Bekijk de voorwaarden en verzekeringskaart van onze doorlopende reisverzekering.

Heeft u al een doorlopende reisverzekering bij Univé? Uw dekking en polisvoorwaarden staan in Mijn Univé onder ‘Mijn verzekeringen’. Of bekijk uw polis in de Univé app onder het tabblad ‘Documenten’.

Verzekeringskaart doorlopende reisverzekering

Wat is wel en niet verzekerd met onze doorlopende reisverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Doorlopende reisverzekering krijgt 5 sterren MoneyView

In de jaarlijkse ProductRating van onderzoeksbureau MoneyView heeft onze doorlopende reisverzekering de maximale score (5 sterren) gekregen voor het onderdeel ‘Prijs’. Er zijn in totaal 46 doorlopende reisverzekeringen onderzocht en vergeleken op prijs. Er is hierbij gebruik gemaakt van 2.880 klantprofielen die variëren in gezinssamenstelling, leeftijd, gewenste dekking en verzekerd bedrag voor bagage en annulering. Uit deze test blijkt dat Univé de beste reispremie heeft.

Goed om te weten

Een reisverzekering is niet verplicht, ook niet voor vakanties in Nederland. Maar u bent wel verzekerd als uw bagage bijvoorbeeld gestolen wordt.

Met de aanvullende dekking Pechhulp Motorrijtuigen verzekert u pechhulp voor uw caravan. Schade aan uw caravan verzekert u met een caravanverzekering.

Alleen als u een reisverzekering afsluit met aanvullende dekking voor medische kosten. Uw vrijwillige eigen risico vergoeden we niet.

Heeft u meerdere Univé schadeverzekeringen afgesloten? Dan krijgt u pakketkorting. Dit geldt ook voor de doorlopende reisverzekering.

De landen die onder de Europadekking vallen hebben wij in een handige, overzichtelijke kaart gezet. Download de kaart hier (pdf).

De verzekering is geldig vanaf het moment dat u uit huis vertrekt om de reis te beginnen, totdat u weer thuis bent. Ook is een Nederlands woonadres verplicht.

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de doorlopende reisverzekering

Met de Europadekking ben je verzekerd in Europa en alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee  

Ja, veel actieve sporten zijn gewoon standaard verzekerd. Wel is bij sommige gevaarlijke sporten de Ongevallendekking, als je deze hebt meeverzekerd, uitgesloten. Neem contact met ons op als je wilt weten of je sport of activiteit wel of niet verzekerd is of raadpleeg de voorwaarden.

Ook bij een vakantie in Nederland kan een reisverzekering uitkomst bieden. Zo kan uw bagage verloren gaan, beschadigd raken of gestolen worden. Ook een ongevallendekking of een annuleringsverzekering kunnen belangrijk zijn. U bent in Nederland verzekerd tijdens een reis met minimaal één overnachting tegen betaling.

Bereken uw premie.

Vrijwilligerswerk is standaard 60 dagen verzekerd op de doorlopende reisverzekering en hoeft niet apart meeverzekerd te worden. Ga je langer vrijwilligerswerk doen? Het is mogelijk de reisduur te verlengen naar 180 dagen achter elkaar.

Wanneer verzekerde spullen niet ouder dan een jaar zijn, dan vergoeden wij de nieuwwaarde. Je krijgt dan het bedrag waarmee je nieuwe of vergelijkbare spullen kan kopen. Bij spullen ouder dan een jaar vergoeden wij de dagwaarde. Deze waarde berekenen we met de hulp van een afschrijvingstabel.

Alle veelgestelde vragen

Handige links

Al uw reizen verzekerd, het hele jaar door

Verzekerd zoals u dat wilt met aanvullende dekkingen

Af te sluiten vanaf € 1,48 per maand

Kies voor de Doorlopende reisverzekering van Univé