Ga naar inhoud

Europadekking bij je reisverzekering

Met een reisverzekering van Univé heb je standaard een Europadekking. Hiermee ben je verzekerd voor reizen naar landen in Europa en landen rond de Middellandse Zee. Ga je dus bijvoorbeeld naar Frankrijk of Noorwegen? Dan zit je qua dekking standaard al goed.

Het is ook mogelijk om een kleiner of groter verzekerd gebied te kiezen. Zo sluit jouw reisverzekering helemaal aan bij jouw vakantie en jouw reisbestemming. We vertellen je er op deze pagina meer over. 

Welke landen vallen onder de Europadekking van de reisverzekering? 

Een reisverzekering van Univé heeft standaard een Europadekking, of je nu kiest voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Onder de Europadekking vallen alle landen in Europa, maar ook niet-Europese landen rond de Middellandse Zee. Bijvoorbeeld bij een reisverzekering voor Egypte. De Europadekking bij je reisverzekering biedt ook dekking in de volgende Noord-Afrikaanse landen: 

Ook in een aantal landen in het Midden-Oosten ben je verzekerd. Namelijk: 

  • Israël 

  • Libanon 

  • Turkije

  • Georgië 

Wil je een overzicht van alle landen waar je precies verzekerd bent met de Europadekking? Bekijk dan onze kaart met landen waar je verzekerd bent bij de Europadekking. Bekijk ook de reisverzekering voor Egypte, de reisverzekering voor Marokko en de reisverzekering voor Turkije.

Aanvullende dekkingen bij je reisverzekering 

Je kunt je met een reisverzekering van Univé aanvullend verzekeren voor reizen over de hele wereld. Daarnaast zijn er ook andere aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten bij je reisverzekering. Bijvoorbeeld de dekking Bagage en geld, waarmee je je bagage en contant geld verzekert. Hiermee kun je een vergoeding krijgen bij schade en diefstal van je spullen en geld.  

Wil je een lange reis maken? Dan kun je kiezen voor de dekkingsoptie Maximale reisduur, waarmee je tot 180 dagen achter elkaar verzekerd bent op reis. Benieuwd welke aanvullende dekkingen je nog meer kunt afsluiten bij je reisverzekering? Je leest het op onze pagina aanvullende dekkingen

Een reisverzekering van Univé afsluiten 

Of je nu dicht bij huis blijft of een verre reis wilt maken: een reisverzekering afsluiten is altijd verstandig. Hiermee ben je verzekerd van hulp van de Alarmcentrale bij noodsituaties, bijvoorbeeld als je een ongeval hebt op reis. Zo kun je zorgeloos genieten van jouw vakantie. Een reisverzekering sluit je bij Univé in een handomdraai online af. Je ziet daarbij ook meteen hoe hoog je premie wordt. 

Bereken jouw premie