Ga naar inhoud
kindje luistert via de stethoscoop naar het hart van haar ouder
kindje luistert via de stethoscoop naar het hart van haar ouder

De zorgverzekering die bij u past

Vanaf € 138,95 per maand verzekerd. Met veel zorgdiensten en services.

Zorgverzekering afsluiten

Of bereken eerst uw premie

Kies uw zorgverzekering

Bij Univé kunt u kiezen uit vier basisverzekeringen. Voor al onze basisverzekeringen geldt:

  • Altijd naar uw eigen huisarts
  • Spoedeisende hulp in alle ziekenhuizen in Nederland
  • Volledige vergoeding gecontracteerde zorgverleners
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Aanvullende zorgverzekeringen

Wilt u meer zorg verzekeren? Sluit dan een aanvullende verzekering af. Welke aanvullende zorgverzekeringen u kunt kiezen, hangt af van de door u gekozen basisverzekering.

Welke zorgverzekering past bij u?

Het kiezen van de juiste zorgverzekering is best lastig. Daarom helpt Univé u graag met de online ZorgCheck. Vul een aantal korte vragen in en ontdek binnen 3 minuten welke zorgverzekering in 2024 het beste bij u past.

Documenten en voorwaarden

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de zorgverzekering. Bekijk de zorgverzekeringskaart voor meer informatie of lees de verzekeringsvoorwaarden, het overzicht nagenoeg gelijke polissen en andere documenten op onze overzichtspagina.

Overzicht nagenoeg gelijke polissen

Zorg Extra’s bij Univé

Bij Univé verzekert u niet alleen uw zorgkosten, maar krijgt u ook hulp op het gebied van gezondheid en veiligheid. De meeste Zorg Extra's zijn gratis. Zo zorgen wij voor elkaar.

  • Preventiehulp
  • Zorghulp
  • Vakantiehulp
  • Hulp aan Huis
  • Cyberhulp

Meer over Zorg Extra

Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

In Nederland zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd op de basis- en aanvullende zorgverzekering van u en/of uw partner. Er geldt voor uw kind ook geen verplicht eigen risico van € 385,-. Heeft u een uitgebreidere zorgverzekering dan uw partner? Dan is uw kind automatisch op die polis verzekerd. Alleen voor de aanvullende verzekering Hulp op reis geldt dat kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd zijn.

Tandartszorg tot 18 jaar gratis

Tandartszorg is voor uw kind tot 18 jaar gratis meeverzekerd in de basisverzekering. Dus een controle of gaatje vullen kost u niets. Heeft uw kind orthodontie nodig? Bijvoorbeeld voor een beugel of plaatje? Dat valt niet onder de basisverzekering. Daarvoor kunt u een aanvullende tandartsverzekering afsluiten, bijvoorbeeld Tand Beter of Tand Best. Bedenk wel dat er een wachttijd geldt van 12 maanden bij orthodontie.

Winst waar je blij van wordt

Ontdek de voordelen van onze zorgverzekering

Heeft uw werkgever of vereniging afspraken met Univé gemaakt? In dat geval krijgt u misschien een collectieve korting van 10% op de premie van Aanvullend Goed, Beter of Best. Check bij uw werkgever of vereniging of dit ook voor u geldt.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt zomaar voor (hoge) zorgkosten komen te staan. Met het Zorg Pech pakket heeft u de keuze uit de verzekeringen Hulp op Reis, Hulp na een Ongeval en Hulp na Tandongeval. Hiermee bent u voor een scherpe prijs voor deze onverwachte kosten na een ongeval verzekerd.

Met het preventiebudget uit de aanvullende zorgverzekering werkt u actief aan uw gezondheid. Bijvoorbeeld met sportmedisch advies of een leefstijlcheck. Maar ook als u een (kinder-)EHBO of reanimatietraining wilt volgen.

Veelgestelde vragen

​​​​De meest gestelde vragen over de zorgverzekering.

Service en contact

Online uw zorgverzekering afsluiten in 6 stappen

Bij Univé kunt u eenvoudig online uw nieuwe zorgverzekering afsluiten. Eventueel uit te breiden met een aanvullende verzekering. Bekijk het stappenplan en u ziet direct wat u moet doen.

Blogs over gezondheid

Direct online regelen