Ga naar inhoud

Doorlopende annuleringsverzekering

Als u vaker per jaar op reis gaat, dan is de kans groter dat er tijdens een reis iets gebeurt waardoor u uw reis onverwacht moet afbreken. Of waardoor de geboekte reis niet door kan gaan. Met een doorlopende annuleringsverzekering krijgt u in zulke gevallen (een deel van) de reissom vergoed. Denk hierbij aan de kosten van uw vakantieverblijf, een deel van de kosten van vliegtickets of een vergoeding voor de dagen die u gemist heeft.

De doorlopende annuleringsverzekering geldt voor al uw vakanties, stedentrips en weekendjes weg, het hele jaar door. U sluit de verzekering al af vanaf € 3,86 per maand.

Bereken uw premie

Wat is verzekerd met de basisdekking van de Doorlopende annuleringsverzekering?

Een doorlopende annuleringsverzekering biedt zekerheid in situaties die u niet zelf in de hand heeft. Bijvoorbeeld als u zelf ziek wordt. Of een familielid overlijdt. In welke situaties u precies verzekerd bent, leest u hieronder. Een volledig overzicht leest u in de voorwaarden van deze verzekering.

Dit wordt gedekt

 • U, uw partner, een familielid in de 1e, 2e of 3e graad, of een huisgenoot komt te overlijden
 • U, uw partner of een familielid in de 1e of 2e graad wordt ernstig ziek
 • U wordt ontslagen
 • Uw eigendommen, zoals uw woning of auto, raken ernstig beschadigd waardoor u liever niet op reis gaat
 • U gaat scheiden of uit elkaar
 • U wist niet dat u zwanger bent, of er zijn complicaties tijdens uw zwangerschap
 • U heeft meer dan 8 uur vertraging op de heenreis, waardoor u veel later aankomt op uw bestemming
 • U moet een familielid verzorgen en u bent de enige die deze zorg kan geven

De Univé Doorlopende annuleringsverzekering is uit te breiden met een uitgebreide dekking.

Dit wordt niet gedekt

 • Als de reden van annulering te verwachten was op het moment van het afsluiten van de verzekering
 • Als de reden van annulering te verwachten was op het moment van het boeken van de reis
 • Bij het overlijden en bij ziekte van personen buiten de 1e en 2e graad, zoals vrienden
 • Het annuleren van een reis vanwege een natuurramp, epidemie of aanslag in het vakantieland (in sommige gevallen vergoedt het Calamiteitenfonds (een deel van) de schade)

Aanvullende dekking

Als aanvulling op de doorlopende annuleringsverzekering bieden wij een uitgebreide dekking. Hiermee krijgt u bij een vervroegde terugkeer de volledige reissom terug. Het maximaal te ontvangen bedrag is afhankelijk van het verzekerde bedrag in de basisdekking.

Uitgebreide dekking

Met de Uitgebreide dekking krijgt u bij eerdere terugkeer naar huis de hele reissom terug tot maximaal € 1.500,- of € 3.000,- per persoon per reis. Zo kunt u de vakantie op een ander moment overdoen. Uw reden van annuleren moet wel genoemd staan in onze polisvoorwaarden.

Bereken uw premie

Documenten en voorwaarden

Wilt u weten waarvoor u precies verzekerd bent met de Doorlopende annuleringsverzekering en welke voorwaarden van toepassing zijn? Hieronder kunt de polisvoorwaarden, algemene voorwaarden en brochure downloaden.

Heeft u al een annuleringsverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé via ‘Mijn verzekeringen’. Of in de app op het tabblad ‘Documenten’ (als ‘pakketpolisblad’).

Verzekeringskaart doorlopende annuleringsverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de doorlopende annuleringsverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Meer over de doorlopende annuleringsverzekering

Verschil basisdekking en uitgebreide dekking

Bij de basisdekking krijgt u bij vervroegde terugkeer alleen een vergoeding voor de resterende dagen. Met de uitgebreide dekking bent u verzekerd van terugbetaling van de volledige reissom, tot het bedrag op uw polis.

Rekenvoorbeeld bij annuleren met basisdekking

U maakt een reis van 10 dagen met een totale reissom van € 3.000. Op dag 5 moet u onverwacht naar huis. U krijgt de resterende dagen vergoed. Dit komt neer op 3000/10*5 = € 1.500.

Maximaal uit te keren bedrag per jaar is € 6.000 bij een verzekerd bedrag van € 1.500 en € 12.000 bij een verzekerd bedrag van € 3.000.

Rekenvoorbeeld bij annuleren met uitgebreide dekking

U maakt een reis van 8 dagen met een totale reissom van € 1.000. Op dag 5 moet u onverwacht naar huis. U krijgt het volledige bedrag vergoed, niet alleen de resterende dagen.

Maximaal uit te keren bedrag per jaar is € 6.000 bij een verzekerd bedrag van € 1.500 en € 12.000 bij een verzekerd bedrag van € 3.000.

Wanneer een annulerings-verzekering afsluiten?

Dit moet zo snel mogelijk na het boeken van de reis, maar in ieder geval binnen 7 dagen. Als dit niet lukt, is de verzekering alleen geldig als de vertrekdatum meer dan een maand na de ingangsdatum van de verzekering is.

Wat moet ik doen als ik moet annuleren?

Bent u op vakantie en moet u uw reis afbreken? Bel dan 24/7 de Univé Alarmcentrale: +31 (0)592 348 112.

Als u uw reis vooraf moet annuleren, dan kunt u contact opnemen met Univé of uw annulering online melden.

Geldt de pakketkorting voor deze verzekering?

Ja, op de doorlopende annuleringsverzekering ontvangt u pakketkorting. Heeft u meerdere schadeverzekeringen van Univé? Dan verrekenen wij automatisch uw korting op uw maandelijkse premie.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de meest gestelde vragen over de annuleringsverzekering.

Heeft u een doorlopende annuleringsverzekering en moet u uw reis afbreken vanwege een annuleringsreden die in onze polisvoorwaarden voorkomt (bv. ernstige ziekte of ontslag)? Dan krijgt u niet de hele reissom terug, maar een vergoeding voor de gemiste reisdagen. Heeft u uw doorlopende annuleringsverzekering aangevuld met een uitgebreide dekking? Dan krijgt u ook bij eerdere terugkeer naar huis de volledig verzekerde reissom terug tot het maximumbedrag op de polis.

Tot wanneer u een annuleringsverzekering af kunt sluiten, hangt af van wanneer u uw vakantie boekt of heeft geboekt. Een doorlopende annuleringsverzekering is geldig voor:

 • Vakanties die u na de ingangsdatum van de verzekering boekt
 • Vakanties die u maximaal 7 dagen voor de ingangsdatum van de verzekering heeft geboekt
 • Vakantie die u langer dan 7 dagen voor de ingangsdatum van de verzekering heeft geboekt, maar waarvan de vertrekdatum langer dan 1 maand na de ingangsdatum van de verzekering ligt

De kortlopende annuleringsverzekering geldt alleen als u uw vakantie maximaal 7 dagen voor de ingangsdatum heeft geboekt óf als u uw vakantie langer geleden heeft geboekt, maar de vertrekdatum langer dan 1 maand na de ingangsdatum ligt.

U hoeft geen schadeformulier in te vullen. Het is wel mogelijk dat de behandelaar contact met u opneemt voor aanvullende informatie om uw schade af te kunnen handelen. Bewaart u alle informatie die betrekking heeft op uw schade, zoals uw boekingsnota en de annuleringsnota. 

Bent u verzekerd voor de schade en heeft u van Univé een bevestiging ontvangen dat wij gaan betalen? Dan duurt het maximaal vijf werkdagen voordat u de vergoeding krijgt.

Heeft u uw reis tussentijds moeten afbreken? Dan krijgt u bij een geldige annuleringsreden een vergoeding voor de gemiste reisdagen. Het bedrag per gemiste dag is de totale reissom gedeeld door het aantal dagen dat u van plan was op reis te gaan.

Alle veelgestelde vragen

Handige links

Waarom onze annuleringsverzekering?

Al uw reizen verzekerd, het hele jaar door

Altijd een scherpe premie: verzekerd vanaf € 3,86 per maand

Te combineren met een doorlopende reisverzekering

Kies voor de Doorlopende annuleringsverzekering van Univé