Ga naar inhoud

Doorlopende annuleringsverzekering

Als u vaker per jaar op reis gaat, dan is de kans groter dat er tijdens een reis iets gebeurt waardoor u uw reis onverwacht moet afbreken. Of waardoor de geboekte reis niet door kan gaan. Met een doorlopende annuleringsverzekering krijgt u in zulke gevallen (een deel van) de reissom vergoed. Denk hierbij aan de kosten van uw vakantieverblijf, een deel van de kosten van vliegtickets of een vergoeding voor de dagen die u gemist heeft.

De doorlopende annuleringsverzekering geldt voor al uw vakanties, stedentrips en weekendjes weg, het hele jaar door. U sluit de verzekering al af vanaf € 3,86 per maand.

Bereken uw premie

Wat is verzekerd met de basisdekking van de Doorlopende annuleringsverzekering?

Een doorlopende annuleringsverzekering biedt zekerheid in situaties die u niet zelf in de hand heeft. Bijvoorbeeld als u zelf ziek wordt. Of een familielid overlijdt. In welke situaties u precies verzekerd bent, leest u hieronder. Een volledig overzicht leest u in de voorwaarden van deze verzekering.

Aanvullende dekking

Als aanvulling op de doorlopende annuleringsverzekering bieden wij een uitgebreide dekking. Hiermee krijgt u bij een vervroegde terugkeer de volledige reissom terug. Het maximaal te ontvangen bedrag is afhankelijk van het verzekerde bedrag in de basisdekking.

Documenten en voorwaarden

Wilt u weten waarvoor u precies verzekerd bent met de Doorlopende annuleringsverzekering en welke voorwaarden van toepassing zijn? Hieronder kunt de polisvoorwaarden, algemene voorwaarden en brochure downloaden.

Heeft u al een annuleringsverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé via ‘Mijn verzekeringen’. Of in de app op het tabblad ‘Documenten’ (als ‘pakketpolisblad’).

Meer over de doorlopende annuleringsverzekering

Verschil basisdekking en uitgebreide dekking

Bij de basisdekking krijgt u bij vervroegde terugkeer alleen een vergoeding voor de resterende dagen. Met de uitgebreide dekking bent u verzekerd van terugbetaling van de volledige reissom, tot het bedrag op uw polis.

Rekenvoorbeeld bij annuleren met basisdekking

U maakt een reis van 10 dagen met een totale reissom van € 3.000. Op dag 5 moet u onverwacht naar huis. U krijgt de resterende dagen vergoed. Dit komt neer op 3000/10*5 = € 1.500.

Maximaal uit te keren bedrag per jaar is € 6.000 bij een verzekerd bedrag van € 1.500 en € 12.000 bij een verzekerd bedrag van € 3.000.

Rekenvoorbeeld bij annuleren met uitgebreide dekking

U maakt een reis van 8 dagen met een totale reissom van € 1.000. Op dag 5 moet u onverwacht naar huis. U krijgt het volledige bedrag vergoed, niet alleen de resterende dagen.

Maximaal uit te keren bedrag per jaar is € 6.000 bij een verzekerd bedrag van € 1.500 en € 12.000 bij een verzekerd bedrag van € 3.000.

Wanneer een annulerings-verzekering afsluiten?

Dit moet zo snel mogelijk na het boeken van de reis, maar in ieder geval binnen 7 dagen. Als dit niet lukt, is de verzekering alleen geldig als de vertrekdatum meer dan een maand na de ingangsdatum van de verzekering is.

Wat moet ik doen als ik moet annuleren?

Bent u op vakantie en moet u uw reis afbreken? Bel dan 24/7 de Univé Alarmcentrale: +31 (0)592 348 112.

Als u uw reis vooraf moet annuleren, dan kunt u contact opnemen met Univé of uw annulering online melden.

Geldt de pakketkorting voor deze verzekering?

Ja, op de doorlopende annuleringsverzekering ontvangt u pakketkorting. Heeft u meerdere schadeverzekeringen van Univé? Dan verrekenen wij automatisch uw korting op uw maandelijkse premie.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de meest gestelde vragen over de annuleringsverzekering.

Service en contact

Waarom onze annuleringsverzekering?

Kies voor de Doorlopende annuleringsverzekering van Univé