Ga naar inhoud
Twee vrouwen op reis aan het wandelen in een groen landschap
Twee vrouwen op reis aan het wandelen in een groen landschap

Doorlopende annuleringsverzekering

Met de doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar verzekerd voor annuleringskosten als je geboekte reis of stedentrip onverwachts niet door kan gaan.

Als je vaker per jaar op reis gaat, dan is de kans groter dat er tijdens een reis iets gebeurt waardoor je je reis onverwachts moet annuleren of afbreken. De doorlopende annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij onverwacht annuleren of vroegtijdig afbreken van al je vakanties, stedentrips en weekendjes weg in het binnen- en buitenland. Zoals verblijfskosten en vliegtickets. Ook voor de dagen die je hebt gemist ontvang je een vergoeding. Met een doorlopende annuleringsverzekering en reisverzekering samen heb je de meest complete dekking.

Bereken je premie

Wat is verzekerd met de basisdekking van de Doorlopende annuleringsverzekering?

Een doorlopende annuleringsverzekering biedt zekerheid in situaties die je niet zelf in de hand hebt. Bijvoorbeeld als je zelf ziek wordt. Of een familielid overlijdt. De doorlopende annulering is een aanvullende dekking op de doorlopende reisverzekering. Lees in welke situaties je precies verzekerd bent. Bekijk voor het volledige overzicht de voorwaarden.

Extra zekerheid? Kies aanvullend voor de Uitgebreide dekking

Als aanvulling op de doorlopende annuleringsverzekering bieden wij de 'Uitgebreide dekking'. Hiermee krijg je bij een vervroegde terugkeer de volledige reissom terug. Het maximaal te ontvangen bedrag is afhankelijk van het verzekerde bedrag in de basisdekking.

Voorwaarden en documenten

Een doorlopende annuleringsverzekering los afsluiten?

Meer informatie over de doorlopende annuleringsverzekering

Dit moet zo snel mogelijk na het boeken van de reis, maar in ieder geval binnen 7 dagen. Als dit niet lukt, is de verzekering alleen geldig als de vertrekdatum meer dan een maand na de ingangsdatum van de verzekering is.

Ben je op vakantie en moet je je reis afbreken? Bel dan 24/7 de Univé Alarmcentrale: +31 (0)592 348 112.

Als je je reis vooraf moet annuleren, dan kun je contact opnemen met Univé of je annulering online melden.

Bij de basisdekking krijg je bij vervroegde terugkeer alleen een vergoeding voor de resterende dagen. Met de Uitgebreide dekking krijg je bij eerdere terugkeer naar huis de hele reissom terug tot maximaal € 1.500, € 3.000 of € 4.500 per persoon per reis.

Voor een korting op de premie van je annuleringsverzekering kun je kiezen voor eigen risico. Bij een verzekerd bedrag van € 1.500 is het eigen risico van € 150. Bij € 3.000 is het eigen risico van € 300. En bij € 4.500 is dit € 450. 

Univé-leden geven onze doorlopende annuleringsverzekering gemiddeld een 8,6

Waarom je een goede keuze maakt met de Univé-annuleringsverzekering

Veelgestelde vragen over de Doorlopende annuleringsverzekering

Bekijk hier de meest gestelde vragen over de annuleringsverzekering.

Service en contact

Kies voor de Doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Univé