Ga naar inhoud

Reisverzekering en medische kosten

Wanneer je tijdens je vakantie medische kosten maakt, is het fijn om te weten wat wel en niet onder je reisverzekering valt. Op deze pagina vertellen we je daarom meer over hoe het zit met medische kosten en je reisverzekering. 

Medische kosten in het buitenland  

Je zorgkosten in het buitenland vallen niet standaard onder je reisverzekering. Je kunt bij het afsluiten van een kortlopende of doorlopende reisverzekering wel kiezen voor de aanvullende dekking Medische kosten. Deze aanvullende dekking vergoedt zorgkosten die niet gedekt zijn door je standaard zorgverzekering. Bijvoorbeeld voor een behandeling die in het buitenland duurder is dan in Nederland. In sommige landen zijn zorgkosten een stuk hoger dan in Nederland. Bijvoorbeeld in Amerika en Canada. Dan is het wel zo handig als je een reisverzekering voor Amerika of een reisverzekering voor Canada hebt met de aanvullende dekking medische kosten.

Voorbeelden van zorgkosten die je vergoed krijgt met deze aanvullende dekking: 

  • Kosten van de dokter of een arts 

  • Kosten van een ziekenhuisopname 

  • Kosten voor medicijnen 

  • Kosten van voorgeschreven behandelingen 

Goed om te weten: voel je je tijdens je vakantie ernstig ziek? Neem dan eerst contact op met onze Alarmcentrale. De mensen van de Alarmcentrale kijken vervolgens met je mee wat je het beste kunt doen en waar je terechtkunt voor zorg. Je kunt de Alarmcentrale 24/7 bereiken op +31 592 348 112

Welke kosten vallen er niet onder je reisverzekering? 

Sommige zorgkosten worden niet vergoed door de dekking Medische kosten bij je reisverzekering. Dit komt bijvoorbeeld doordat je in Nederland op vakantie bent en je op je seizoenplaats verblijft. Of omdat je naar het buitenland reist voor een medische behandeling, zoals een cosmetische operatie.  

Wil je meer weten over wat er wel of niet binnen je reisverzekering valt? Je leest het in ons document over de voorwaarden van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering bij Univé.

Het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering 

Het afsluiten van een reisverzekering met annuleringsverzekering kun je bij Univé gemakkelijk online doen. Je kunt daarbij de aanvullende dekkingen kiezen die je wilt: het combineren van meerdere dekkingen is ook mogelijk. Zo kun je onbezorgd genieten van je vakantie. Handig: bij het online afsluiten bereken je ook direct de hoogte van je premie.  

Bereken je premie