Ga naar inhoud

Reisverzekering voor studenten

Ben jij student en ga je op reis, bijvoorbeeld voor een vakantie? Of ga je tijdelijk studeren in het buitenland? Dan is het aan te raden om eerst een goede reisverzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld een reisverzekering voor stage in het buitenland. Zo kom je niet voor hoge kosten te staan als je op reis ziek wordt of schade hebt aan je spullen. Je kunt bij Univé zowel een kortlopende reisverzekering als een doorlopende reisverzekering afsluiten, afhankelijk van hoe lang je op reis gaat. Ga je langer dan 2 maanden op reis? Sluit dan een lang op reis verzekering af.

Aanvullende verzekeringen bij je student reisverzekering 

Wil je extra goed verzekerd op reis? Dan kun je bij je reisverzekering ook verschillende aanvullende dekkingen afsluiten. Hiermee kun je jouw verzekering zo samenstellen dat hij helemaal bij jouw wensen past. Je kunt kiezen uit de volgende dekkingen: 

  • Bagage

Met de aanvullende dekking bagage zijn de spullen die jij meeneemt op reis verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Je koffer met alles dat erin zit, maar ook je rugtas met daarin spullen zoals je portemonnee. Zo kom je niet voor hoge kosten te staan als bijvoorbeeld je koffer wordt gestolen op vakantie. 

  • Annuleringsverzekering

Als je vakantie onverwacht niet door kan gaan of je moet eerder naar huis, bijvoorbeeld vanwege ziekte van een familielid, is dat natuurlijk erg vervelend. Met een annuleringsverzekering ben je in zo'n situatie in ieder geval niet ook nog je geld kwijt. Kosten voor bijvoorbeeld een hotel- of campingboeking krijg je dan vergoed. 

  • Medische kosten

Heb je medische hulp nodig in het buitenland? Met de aanvullende dekking medische kosten ben je verzekerd tegen hoge zorgkosten op reis. Niet alle zorgkosten in het buitenland worden namelijk standaard vergoed door jouw zorgverzekering.  

  • Wintersportverzekering

Ga je op wintersport? Sluit dan een reisverzekering met aanvullende wintersportdekking af. Zo ben je verzekerd als je bijvoorbeeld een gipsvlucht nodig hebt. 

  • Ongevallendekking

Je hoopt natuurlijk dat het niet gebeurt: dat je tijdens je reis in een noodsituatie belandt. Met een ongevallendekking krijg je een bedrag uitgekeerd bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval op reis. 

  • Werelddekking

Met een reisverzekering ben je standaard verzekerd in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Ga jij op vakantie buiten dit gebied? Sluit dan de aanvullende werelddekking af bij je reisverzekering. Zo ben je overal ter wereld verzekerd op vakantie. 

Let op: ga je naar een gebied met negatief reisadvies? Dan ben je hier niet verzekerd voor schades die te maken hebben met het negatieve reisadvies, bijvoorbeeld als er in het gebied een gewapend conflict is.

  • Pechhulp Motorrijtuigen

Als je op vakantie gaat met je eigen auto of motor, is het natuurlijk vervelend als je stil komt te staan met pech. Met de aanvullende dekking Pechhulp Motorrijtuigen ben je verzekerd van hulp bij pech als je onderweg bent naar het buitenland, of als je terugkomt uit het buitenland. 

Past een kortlopende of doorlopende reisverzekering bij mij? 

Of een kortlopende of doorlopende reisverzekering het beste bij jou past, hangt ervan af hoe vaak je op reis gaat. Ga je voorlopig één keer op vakantie? Dan past een kortlopende reisverzekering bij jou. Hiermee ben je verzekerd van de dag dat je vertrekt tot de dag dat je weer terugkomt van vakantie. 

Als je meerdere keren per jaar op reis gaat, past een doorlopende reisverzekering beter bij jou. Dit geldt ook als je langer op reis gaat, bijvoorbeeld voor een semester studeren of stage lopen in het buitenland. Hiermee ben je voor 60 aaneengesloten dagen, oftewel 2 maanden, verzekerd. Blijf je langer in het buitenland dan 60 dagen? Dan kun je je doorlopende reisverzekering uitbreiden voor lange reizen met de aanvullende dekking maximale reisduur. Hiermee ben je voor 180 aaneengesloten dagen verzekerd. Bekijk de lang op reis verzekering.

Hoeveel kost een student reisverzekering? 

Voordat je een reisverzekering afsluit, is het fijn om eerst te weten wat de kosten hiervan zullen zijn. Bij Univé bereken je snel en gemakkelijk online de premie van de reisverzekering die jij kiest, inclusief aanvullende dekkingen.  

Bereken jouw premie