Ga naar inhoud

Schade melden bij je reisverzekering

Een vervelende situatie: je bent heerlijk op vakantie, maar dan krijg je te maken met schade. Bijvoorbeeld doordat je koffer wordt gestolen, met al je spullen erin. Dan wil je natuurlijk dat de schade vergoed wordt. Met een reisverzekering kun je gelukkig rekenen op hulp bij schade in het buitenland. Schade melden bij je reisverzekering kan bij Univé op verschillende manieren.  

Meld je schade online
Meer dan 2.100 online schademeldingen per maand

Inhoudsopgave

Welke schade valt onder mijn reisverzekering? 

Voordat je schade meldt, is het belangrijk om te weten welke schade wel en niet onder de dekking van jouw reisverzekering valt. Niet alle schade is namelijk standaard meeverzekerd. Hoeveel je vergoed krijgt hangt bijvoorbeeld ook af van het eigen risico bij je reisverzekering. Hieronder lees je per situatie hoe dat verzekerd is en wat je het beste kunt doen.

Wanneer meld ik mijn schade? 

Wanneer je schade moet melden, hangt deels af van de ernst. Als er een noodgeval is of je zit met grote schade, is het verstandig om dit meteen te melden. Je kunt hiervoor het beste bellen naar de Univé Alarmcentrale. Dan word je zo spoedig mogelijk geholpen. 

Heb je schade op reis, maar is er geen sprake van een noodsituatie? Dan kun je ook kiezen om je schade pas later te melden. Wanneer je bijvoorbeeld rustig in je vakantiehuisje of hotelkamer zit, of zelfs pas na terugkomst. Ook dan kun je nog schade vergoed krijgen. 

Premie berekenen 

Schade op reis is erg vervelend, en bovendien duur. Een bezoek aan een huisartsenpost in het buitenland, het kopen van vervangende kleding als je koffer is gestolen: het kan flink in de kosten lopen. Voor medische kosten en de aanvullende dekking bagage geldt namelijk een eigen risico bij je reisverzekering. Met een reisverzekering ben je hiervoor verzekerd en krijg je altijd hulp bij ziekte of schade. Bereken gemakkelijk online jouw premie en sluit de reisverzekering af die bij jou past. 

Bereken je premie

Vragen of hulp nodig?

Heeft u nog vragen, of hulp nodig? Kijk dan op onze pagina Reisverzekering klantenservice. Daarop vindt u wat u zelf kunt regelen, maar ook de antwoorden op de meestgestelde vragen en contactgegevens.