Ga naar inhoud

Reisverzekering met pechhulp

Wil jij op vakantie met jouw eigen auto, motor of caravan? Dan is het natuurlijk erg vervelend als je met pech of na een auto-ongeval langs de weg komt te staan, zeker in het buitenland. Een reisverzekering voor je vakantie met de auto is dan fijn. Bij Univé kun je een reisverzekering met pechhulp afsluiten, zodat je altijd kunt rekenen op hulp als je stil komt te staan langs de weg. Pechhulp valt niet onder de standaard dekking van een reisverzekering, maar is af te sluiten als aanvullende dekking. Deze dekking kun je afsluiten bij zowel een doorlopende reisverzekering als kortlopende reisverzekering. Voor een zorgeloze vakantie op eigen wielen. 

Pech op reis 

Als je op reis met motorpech of een ongeval zoals een botsing te maken krijgt, kan dat een leuke vakantie behoorlijk dwarsbomen. Je hoopt natuurlijk dat jouw avontuurlijke vakantie met de motor of gezellige gezinsvakantie met de auto of caravan vlekkeloos verloopt. Mocht je te maken krijgen met pech en niet meer verder kunnen rijden, dan word je met de aanvullende dekking pechhulp motorrijtuigen snel geholpen. U krijgt vervangend vervoer als dit beschikbaar is. U heeft wel een creditcard nodig en de hoofdbestuurder moet minimaal 25 jaar oud zijn. Let op: sommige verhuurbedrijven stellen beperkingen aan het passeren van landsgrenzen.

Deze dekking is geldig in alle landen die op de groene kaart van jouw voertuig staan. Weet je niet zeker of dit geldt voor jouw bestemming? Controleer dit dan op jouw groene kaart. Je ontvangt met deze dekking pechhulp in Nederland wanneer je op weg bent naar of terugkomt van een buitenlandse bestemming. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw reis aan het begin of het einde strandt. 

Pechhulp bij je auto-, motor- of bromfietsverzekering 

Pechhulp kun je ook als aanvullende dekking afsluiten bij je auto-, motor- of bromfietsverzekering. Heb jij deze verzekering al voor je voertuig en ga je hiermee op vakantie? Voor een autoverzekering is het mogelijk om pechhulp voor het binnenland, buitenland of binnen- en buitenland af te sluiten. Als je bij je autoverzekering al een pechhulpdekking hebt voor het buitenland of binnen- en buitenland, hoef je geen aanvullende pechhulp af te sluiten bij je reisverzekering. 

Pechhulp voor motoren en bromfietsen geldt alleen binnen Nederland. Heb je een pechhulpdekking bij je motorverzekering of bromfietsverzekering? Dan ben je in het buitenland niet verzekerd van pechhulp.

Ook als je met de fiets op vakantie buiten Nederland gaat, ben je met jouw fietsverzekering met pechhulp niet verzekerd van pechhulp in het buitenland. Het is ook niet mogelijk om pechhulp mee te verzekeren bij een reisverzekering voor je fiets.

Wat kost een reisverzekering met pechhulp? 

De aanvullende dekking pechhulp motorrijtuigen sluit je gemakkelijk online af bij jouw kortlopende of doorlopende reisverzekering. Daarbij kun je ook gelijk jouw premie berekenen. Ook als je andere aanvullende dekkingen afsluit bij jouw reisverzekering, bijvoorbeeld een ongevallendekking, zie je meteen hoe hoog jouw premie hiermee uitvalt. 

Bereken jouw premie