Ga naar inhoud

Reisverzekering backpacken

Plan je een verre backpack reis met je gezin? Of overweeg je enkele maanden in je eentje te gaan backpacken, bijvoorbeeld in Thailand of Japan? Backpacken is een avontuurlijke manier om de wereld te ontdekken. Hoewel backpacken met een gezin of alleen uitdagingen met zich meebrengt, zorgt het ook voor waardevolle herinneren. Het plannen van een backpack reis geeft veel voorpret, maar het is ook goed om te denken over een goede voorbereiding van je reis. Zoals over je reisverzekering voor het backpacken. Het is verstandig en fijn een reisverzekering te hebben voor je backpack reis, voor als je onverwacht is iets overkomt. Met de doorlopende reisverzekering ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd. Dé ideale reisverzekering voor backpackers.

Reisverzekering voor backpackers: 180 dagen op reis

De doorlopende reisverzekering is de geschikte reisverzekering voor backpackers. Bij Univé is er geen losse backpack reisverzekering. De doorlopende reisverzekering dekt standaard reizen van 60 dagen achter elkaar. Wil je liever lang op reis en 180 dagen de tijd hebben om onbezorgd te genieten van je backpack reis? Dat kan met onze maximale reisduur. Met de maximale reisduur kun je 180 dagen op reis. Let er wel op dat je niet over deze maximale reisduur heen komt, want dan ben je niet meer verzekerd. Als je op dat moment iets overkomt kunnen de kosten hoog oplopen. In deze situatie is het niet mogelijk je reisverzekering aan te vullen met een kortlopende reisverzekering of met een reisverzekering van een andere maatschappij.

Aanvullende dekkingen reisverzekering voor backpackers

Met de reisverzekering van Univé ben je standaard in Europa verzekerd. Ga je op reis naar Thailand? Kies dan de aanvullende dekking werelddekking. Met een reisverzekering met werelddekking ben je wereldwijd verzekerd. Naast de werelddekking zijn er ook andere aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten voor je backpacken. Bijvoorbeeld de dekking bagage voor als je bagage beschadigd raakt of gestolen wordt. Of onze annuleringsverzekering. Hiermee beperk je hoge kosten wanneer je door iets onverwachts genoodzaakt bent je reis te annuleren.

Zorgverzekering backpacken

Voordat je op backpack reis gaat, is het verstandig om naast je reisverzekering ook te kijken naar je zorgverzekering. Tijdens het backpacken zijn er risico’s. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden doordat de hygiëneregels in de restaurants op je bestemming minder streng zijn. Of je kunt een ongeval krijgen. De kosten van je backpack reis kunnen dan hoog oplopen. Want vaak zijn de medische kosten in het buitenland hoger dan in Nederland. En je reguliere zorgverzekering dekt niet de volledige kosten. Voor backpackers is het dus verstandig de extra dekking medische kosten af te sluiten. Met de extra dekking medische kosten bij je reisverzekering ben je ook verzekerd voor zorgkosten in het buitenland die je reguliere zorgverzekering niet vergoedt.

Voordelen reisverzekering voor backpackers

Met de reisverzekering van Univé ben je standaard verzekerd voor hulp en vervoer tijdens je reis. Onze Univé Alarmcentrale staat 24/7 voor je klaar in noodsituaties. Jonge kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd, ideaal als je een verre rondreis wil maken met je gezin.  

Hoeveel kost de reisverzekering voor jouw reis?

Je premie voor je reisverzekering inclusief aanvullende dekkingen voor je verre reis, bereken je gemakkelijk en snel. Of sluit online direct je reisverzekering af.

Bereken je premie

Vragen? Neem contact op

Heb je vragen over hoe je de doorlopende reisverzekering kunt regelen voor jouw verre reis? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder, zodat jij onbezorgd aan je reis kan beginnen.