Ga naar inhoud

Ongevallendekking bij je reisverzekering

Met een ongevallendekking krijg je een vergoeding als je door een ongeval blijvend invalide raakt op reis. Als je overlijdt door een ongeval, krijgen je nabestaanden een vergoeding. Deze dekking sluit je gemakkelijk af bij je reisverzekering. Dit kan zowel bij een doorlopende als een kortlopende reisverzekering.  

Hoe helpt mijn reisverzekering bij ongevallen? 

Bij ongevallen krijg je hulp van je reisverzekering. Dit doe je door te bellen naar de alarmcentrale van je verzekeraar. De Univé Alarmcentrale bereik je op het nummer +31 592 348 112. Als je belt, regelt de alarmcentrale zo snel mogelijk hulp voor je.   

Hoeveel vergoedt mijn ongevallendekking?  

Het bedrag dat je ongevallendekking uitkeert, hangt af van de gevolgen van je ongeval. Een ongevallendekking keert alleen geld uit als je blijvend invalide raakt of overlijdt. 

Als je blijvend invalide raakt door een ongeval op reis, keert de ongevallendekking maximaal € 75.000 uit. Hoeveel je precies krijgt, hangt ervan af hoe zwaar je invalide raakt. Als je niet meer kunt lopen na een ongeval, krijg je een hogere uitkering dan als je een hand niet meer kunt gebruiken.  

Overlijd je door een ongeval tijdens jouw vakantie? Dan keert de ongevallendekking maximaal € 25.000 uit. Het bedrag wordt dan uitbetaald aan je nabestaanden.

Uitbetaling verzekering bij blijvende invaliditeit  

Als je invalide raakt na een ongeval, keert de ongevallendekking vaak niet meteen uit. Dit komt omdat artsen eerst moeten beoordelen of jouw invaliditeit blijvend is. Dat is niet altijd meteen duidelijk na een ongeval.  

Het kan namelijk ook gebeuren dat je tijdelijk invalide bent na een ongeval, maar uiteindelijk volledig herstelt. Pas als duidelijk is dat jij blijvend invalide bent geraakt na het ongeval, krijg je een bedrag uitgekeerd van de ongevallendekking.  

Uitbetaling verzekering na overlijden  

Als je overlijdt door een ongeval op reis, ontvangen jouw nabestaanden kort daarna het bedrag van de ongevallendekking. Dit bedrag is bedoeld om de kosten na jouw overlijden op te vangen, bijvoorbeeld voor een begrafenis of crematie.  

Een reisverzekering met ongevallendekking afsluiten bij Univé  

Wil je op vakantie zonder zorgen over de gevolgen van ongevallen? Sluit dan een reisverzekering met ongevallendekking af bij Univé. Je kunt deze dekking zowel bij een kortlopende als doorlopende reisverzekering afsluiten. Dit regel je al in een paar minuten online.   

Bereken je premie