Ga naar inhoud

Ongevallendekking bij je reisverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook als je op vakantie bent, kun je in een ongeval terechtkomen met vervelende gevolgen. Dat je blijvend invalide raakt bijvoorbeeld, of zelfs overlijdt. Als je een ongevallendekking bij je reisverzekering afsluit, ben je verzekerd tegen hoge kosten na een ongeval. Jij – of in het geval van overlijden jouw nabestaanden – krijgt dan een bedrag uitgekeerd. Je kunt bij een ongevallendekking ook jouw gezin meeverzekeren. 

Krijg ik ook hulp bij een ongeval zonder ongevallendekking? 

Heb je een reisverzekering? Dan kun je ook zonder aanvullende ongevallendekking kun je rekenen op hulp na een ongeval. Je kunt dan bellen met de Alarmcentrale op +31 592 348 112. Wij zorgen vervolgens dat je hulp ontvangt. Zonder ongevallendekking krijg je alleen geen uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden. 

Hoeveel krijg ik vergoed na een ongeval? 

Hoeveel je vergoed krijgt na een ongeval, hangt af van de gevolgen ervan. Als je blijvend invalide raakt tijdens een ongeval op reis, keert de verzekering maximaal € 75.000 uit per persoon. De hoogte van de uitkering wordt bepaald door hoe erg de invaliditeit is. Als je bijvoorbeeld niet meer kunt lopen na een ongeval, zal de uitkering hoger zijn dan als je de functie van één hand verliest. 

Is er sprake van overlijden? Dan keert deze verzekering maximaal € 25.000 uit per persoon. Dit bedrag wordt uitbetaald aan de nabestaanden van de overledene. 

Uitbetaling verzekering na overlijden 

Mocht je meteen overlijden bij een ongeval, of daarna overlijden door verwondingen, dan keert de ongevallendekking geld uit aan jouw nabestaanden. Zij ontvangen een bedrag kort na jouw overlijden. Dit bedrag is bedoeld om de kosten na jouw overlijden op te vangen, bijvoorbeeld voor het organiseren van een begrafenis of crematie. 

Uitbetaling verzekering na oplopen blijvende invaliditeit 

Als er sprake is van blijvende invaliditeit, kan er wat tijd zitten tussen het ongeval en het uitbetalen van de uitkering. Dit komt omdat artsen eerst moeten beoordelen of jouw verwondingen tot permanente schade hebben geleid. Dat is niet altijd meteen duidelijk na een ongeval. Het kan ook zijn dat je tijdelijk een functiebeperking hebt, maar uiteindelijk volledig herstelt en alles weer kan. Pas als duidelijk is dat jij blijvend invalide bent geraakt na het ongeval, krijg je een bedrag uitgekeerd van de ongevallendekking. 

Kosten van een ongevallendekking 

Een ongevallendekking heb je al voor enkele euro's bovenop de premie van je reisverzekering. Hoe hoog de kosten precies zijn, is onder meer afhankelijk van of je een doorlopende of kortlopende reisverzekering hebt. Ook maakt het uit of je leden van jouw gezin meeverzekert. Benieuwd hoe hoog jouw premie wordt met een ongevallendekking of andere aanvullende dekkingen bij je reisverzekering?  

Bereken je premie