Ga naar inhoud

Wat is het verschil tussen een reisverzekering en annuleringsverzekering?

Kan je reis of een deel van je reis plotseling niet doorgaan door een ernstige gebeurtenis? Dan komt een annuleringsverzekering goed van pas. Een annuleringsverzekering beschermt je financieel als je reis plots niet door kan gaan of je je reis moet afbreken. Maar hoe zit dat dan met je reisverzekering? En wat is het verschil tussen een annulerings- en een reisverzekering precies? De reisverzekering is er voor als er iets vervelends gebeurt tijdens je reis, bijvoorbeeld als je ziek wordt of als je een ongeval krijgt. Lees op deze pagina meer over het verschil tussen de annulerings- en reisverzekering.

Annuleringsverzekering: als (een deel van) je reis niet doorgaat 

Kan je reis toch niet doorgaan en moet je annuleren, omdat je bijvoorbeeld ernstig ziek bent of er een familielid is overleden? Dan is het fijn als je een annuleringsverzekering hebt. Je krijgt met een annuleringsverzekering de kosten die ontstaan door het annuleren van je reis vergoed. Ook als je eerder moet terugkomen van je reis vanwege iets ernstigs, is dit vergoed met een annuleringsverzekering. Bijvoorbeeld de kosten voor je camping of hotel, of voor je trein-, bus- of vliegticket. Een annuleringsverzekering bestaat, net zoals de reisverzekering, in een doorlopende en kortlopende variant.

Lees meer over de annuleringsverzekering

Reisverzekering: tijdens je reis 

Je reisverzekering is er voor tijdens je reis. Met een reisverzekering ben je verzekerd van hulp in noodsituaties op reis en voor de daarbij komende onverwachte kosten. Moet je bijvoorbeeld naar het ziekenhuis tijdens je vakantie? Dan kun je terecht bij je reisverzekering voor een vergoeding voor de gemaakte kosten voor hulp en vervoer. Je reisverzekering stel je zelf samen, en kun je uitbreiden met de aanvullende dekkingen die jij nodig hebt.  

Lees meer over de reisverzekering

Kosten reisverzekering en annuleringsverzekering

Bij zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering  zijn de kosten afhankelijk van de variant die je kiest: een doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

De premie van een doorlopende reisverzekering hangt af van het aantal personen dat je wilt verzekeren, de bestemming van je reis en welke aanvullende dekkingen je kiest. Bij een doorlopende reisverzekering betaal je maandelijks of jaarlijks een vast bedrag.

Kortlopende reisverzekering

Bij een kortlopende reisverzekering betaal je voor het aantal dagen dat je op reis gaat. Ook hierbij is de premie afhankelijk van het aantal personen dat je wilt verzekeren, je bestemming en eventuele aanvullende dekkingen. En je betaalt poliskosten.

Kortlopende annuleringsverzekering

Bij een kortlopende annuleringsverzekering hangt de premie af van hoeveel je reis kost. Daarnaast betaal je poliskosten.

Doorlopende annuleringsverzekering

Bij een doorlopende annulering hangt de premie af van het aantal personen dat je wilt verzekeren en of je een dekking wilt afsluiten voor € 1.500, € 3.000 of € 4.500 per persoon.

Reis- en annuleringsverzekering samen afsluiten

Door een reis- en annuleringsverzekering samen af te sluiten kijk je met een onbezorgd gevoel uit naar jouw vakantie. Met deze combinatie ben je namelijk zowel vóór als tijdens je reis goed verzekerd. Bereken online gemakkelijk en snel jouw persoonlijke premie voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering.

Reis- en annuleringsverzekering samen afsluiten