Ga naar inhoud
Moeder en kinderen op gezinsvakantie in Europa
Moeder en kinderen op gezinsvakantie in Europa

Reisverzekering Europa

Ga je op vakantie binnen Europa? Doe het goed voorbereid met een reisverzekering van Univé.

Sluit je reisverzekering af

In Europa vind je allerlei verschillende soorten landschappen, culturen en steden. Waar in Europa je ook heen reist: je zult altijd je ogen uitkijken. Of je nu wilt ontspannen op de stranden bij de Middellandse Zee, een stedentrip naar Londen of Berlijn maakt, of gaat skiën in Scandinavië.

Waarom heb je een reisverzekering nodig voor Europa?

Om echt te genieten van je vakantie in Europa, wil je zonder zorgen op pad gaan. Dit kan met een reisverzekering. Hiermee ben je namelijk verzekerd van hulp in vervelende situaties, bijvoorbeeld als je ziek wordt op vakantie.

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Waarvoor ben je verzekerd?

Met een reisverzekering ben je in heel Europa verzekerd van hulp in noodgevallen. Daarnaast krijg je een vergoeding als je onverwachts extra reis- en verblijfskosten moet maken. Bijvoorbeeld door vertraging van je vlucht naar huis.

Aanvullende dekkingen bij je reisverzekering voor Europa

Met je eigen auto op vakantie

Als je binnen Europa op vakantie gaat, ga je misschien met je eigen auto naar je bestemming. In dat geval is het verstandig om dit goed verzekerd te doen. Met de aanvullende dekking Pechhulp Motorrijtuigen ben je verzekerd als je rijdt door landen die op de groene kaart van je autoverzekering staan. Je kunt dan rekenen op hulp als je met pech langs de weg komt te staan.

Op wintersport in Europa

Van de Alpen in Zwitserland tot het Scandinavisch Hoogland in Noorwegen: Europa is rijk aan wintersportbestemmingen. Als je de bergen opzoekt om te gaan skiën of snowboarden, is het wel slim om je eerst goed te verzekeren. Wintersport is namelijk niet zonder risico's. Met de aanvullende dekking Wintersport ben je hiervoor verzekerd. Je krijgt dan bijvoorbeeld de kosten voor een gipsvlucht vergoed als je een ski-ongeval krijgt.

Daarom kiezen reizigers voor Univé

Univé-leden geven ons gemiddeld een 8,6