Ga naar inhoud

Reisverzekering kind

Met een Univé-reisverzekering is je kind goed verzekerd, ook als jij niet meegaat op reis.

Bereken je premie

Als je kind op reis gaat, dan wil je zeker weten dat alles goed geregeld is en dat je kind goed verzekerd is. Bij ons kun je je kind gemakkelijk meeverzekeren op jouw reisverzekering of je kunt een reisverzekering speciaal voor je kind afsluiten. Dat kan voor inwonende kinderen en kinderen die voor hun studie uitwonend zijn. Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis meeverzekerd. Met een Univé-reisverzekering kan je kind, ook als jij niet mee op reis gaat, rekenen op de hulp van de Univé Alarmcentrale in geval van nood.

Reisverzekering voor het gezin of alleen voor je kind?

Bij Univé heb je twee opties voor een reisverzekering voor je kind: meeverzekeren op jouw verzekering of een reisverzekering speciaal voor je kind afsluiten. Je kunt voor het hele gezin losse reisverzekeringen afsluiten, maar een gezamenlijke reisverzekering is vaak voordeliger. Je bespaart kosten, profiteert van gedeelde aanvullende dekking(en) en één polis is gemakkelijk als je iets moet regelen. Kinderen onder de 18 jaar kunnen zelf geen reisverzekering afsluiten. De ouder is dan aanvrager, verzekeringnemer en degene die de premie betaalt.

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering voor je kind?

Welke type reisverzekering het beste bij je kind past, hangt af van hoe vaak je kind op reis gaat. Gaat je kind vaak spontaan op reis of een weekendje weg, bijvoorbeeld met het gezin van een vriend of vriendin? Dan is een doorlopende reisverzekering het meest geschikt. Als je kind één keer in het jaar op reis gaat, dan is een kortlopende reisverzekering passend.

Waar moet ik rekening mee houden bij een reisverzekering voor mijn kind?

Naast de reisverzekering is het ook goed om na te denken over een aantal aanvullende dekkingen, zoals medische kosten buitenland, het dekkingsgebied en de reisduur.

Je wilt er niet aan denken dat je kind in het buitenland iets overkomt, maar wij raden aan de zorgverzekering te controleren voordat je kind op reis gaat. Zorgkosten zijn in veel landen duurder dan in Nederland. Een basiszorgverzekering vergoedt in het buitenland het tarief van wat dezelfde ingreep in Nederland zou kosten. Het verschil is voor eigen rekening. Je kunt dit verschil dekken met de aanvullende dekking medische kosten.  

Je kind is met een Univé-reisverzekering standaard verzekerd in Europa en in de landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Gaat de reis van je kind verder? Bijvoorbeeld naar Indonesië of Thailand? Ga dan voor een reisverzekering met werelddekking. Bekijk ook reisverzekering Indonesië of reisverzekering Thailand.

Gaat je kind lang op reis? Kies dan voor maximale reisduur.  Dan weet je zeker dat je kind tot 180 dagen verzekerd is. Maakt je kind een reis die langer duurt dan 180 dagen, dan is je kind niet verzekerd. Zowel een doorlopende als kortlopende reisverzekering, kun kiezen voor een maximale reisduur van 180 dagen.