Ga naar inhoud

Bagage en geld verzekeren

Wil je jouw spullen en geld goed verzekeren op vakantie? Sluit dan de aanvullende dekking Bagage en geld af bij je reisverzekering. We vertellen je op deze pagina meer over het verzekeren van je bagage, en wat je vergoed krijgt. 

Bagagedekking bij je reisverzekering 

We snappen dat je je bagage goed wilt verzekeren. Dit doe je door voor je vertrek een reisverzekering af te sluiten. Hierbij kun je je bagage makkelijk meeverzekeren met de aanvullende dekking Bagage en geld. Deze kun je afsluiten bij een kortlopende en een doorlopende reisverzekering.  

Met een bagagedekking is je bagage verzekerd tegen beschadiging, diefstal of verlies. Je kunt je bagage verzekeren voor een bedrag van € 1.000,-, € 2.500,- of € 3.500. Het is goed om te weten dat deze bedragen per persoon zijn, en je een eigen risico hebt van € 50,-. 

Voor sommige bagage gelden uitzonderingen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een maximale dekking. Deze geldt voor bepaalde spullen, zoals je bril of mobiele telefoon. In onze voorwaarden (hoofdstuk 4) vertellen we je meer over wat er wel niet onder het verzekeren van je bagage valt. Ook zie je hier de maximale dekking voor bepaalde spullen. 

Reisverzekering en contant geld 

Reis je met contant geld naar je volgende vakantiebestemming? Dan is het goed om te weten dat contant geld ook onder je bagage valt. Wanneer je kiest voor onze aanvullende bagagedekking voor je reisverzekering, dan valt je meegenomen contant geld hier dus ook onder.  

Er geldt hiervoor wel een maximaal verzekerd bedrag. De regels die gelden voor de vergoeding en het meenemen van contant geld en je reisverzekering zijn: 

  • Wanneer je bagage verzekert tot € 1.000,-: in dit geval ben je verzekerd vanaf € 150 en tot € 750 per jaar. 

  • Wanneer je bagage verzekert tot € 2.500,-: in dit geval ben je verzekerd vanaf € 250 en tot € 750 per jaar. 

  • Wanneer je bagage verzekert tot € 3.500,-: in dit geval ben je verzekerd vanaf € 350 en tot € 750 per jaar. 

Bovenstaande bedragen gelden per verzekerde, per reis.  

Het afsluiten van een reisverzekering 

Ga je binnenkort op reis? En reis je met bagage? Kies dan voor een reisverzekering met de aanvullende Bagage en geld dekking. Op deze manier ben je tijdens je reis verzekerd van hulp in vervelende situaties, en is je bagage extra verzekerd. Het afsluiten van een reisverzekering is heel eenvoudig, en doe je via onze website. Handig: je berekent hierbij ook direct de hoogte van je premie. 

Bereken jouw premie