Ga naar inhoud

Kortlopende reisverzekering

Gaat u één keer per jaar op vakantie of een weekendje weg? Met de Kortlopende reisverzekering van Univé bent u voor deze vakantie precies verzekerd zoals u dat wilt. U geeft de vertrek- en terugkomstdatum op, de verzekering stopt direct na uw reis automatisch. De kortlopende reisverzekering biedt standaard hulp bij ziekte, een ongeluk of overlijden en kunt u met aanvullende dekkingen samenstellen zodat deze precies bij uw vakantie past.

Bereken uw premie

Wat verzekert de basisdekking van de kortlopende reisverzekering?

De basisdekking van de Univé Kortlopende reisverzekering dekt hulp en vervoer tijdens uw reis. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een noodsituatie. Hieronder leest u wat de basisdekking wel en niet dekt.

Dit wordt gedekt

 • Hulp in noodsituaties, zoals ziekenhuisopname, overlijden of pech onderweg.
 • Vervoer naar de dichtstbijzijnde arts of ziekenhuis bij ziekte of een ongeluk
 • Terugreis naar Nederland per ambulancevliegtuig, bij medische noodzaak
 • Vervroegde terugkeer naar huis vanwege ziekte of overlijden in de 1e, 2e of 3e graad
 • Extra reis- en verblijfskosten bij vertraging door bijvoorbeeld een staking
 • In bepaalde gevallen een vervangende chauffeur voor de terugreis
 • Vervoer naar Nederland bij ernstige schade aan uw spullen of uw woning door bijvoorbeeld brand

Bereken uw premie

Dit wordt niet gedekt

 • Schade die is ontstaan door fraude
 • Schade die expres is veroorzaakt
 • Schade die u kon verwachten voordat u op reis ging of toen u de reis boekte
 • Zakenreizen

Op de verzekeringskaart van de Kortlopende reisverzekering vindt u een compleet overzicht van de situaties die wel en niet gedekt worden.

Verzekeringskaart

Aanvullende dekkingen

De kortlopende reisverzekering kent een basisdekking: Hulp & Vervoer. Wanneer u uw verzekering wilt uitbreiden, dan is dit mogelijk met 7 aanvullende dekkingen. Zo bepaalt u eenvoudig zelf hoe u uw vakantie verzekert.

Annuleringsverzekering

Met een doorlopende annuleringsverzekering bent u verzekerd als u onverwacht uw reis moet afzeggen of afbreken.

Meer over Annulering

Bagage en geld

Met de aanvullende dekking Bagage en geld is uw bagage tijdens de reis verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging.

Meer over Bagage en geld

Medische kosten

Zorgkosten in het buitenland kunnen hoger uitvallen. Deze dekking vergoedt de kosten die uw zorgverzekering niet betaalt.

Meer over Medische kosten

Ongevallendekking

Keert een bedrag uit wanneer u tijdens uw vakantie door een ongeval overlijdt of blijvend invalide raakt.

Meer over Ongevallendekking

Verzekerd gebied

Reist u buiten Europa? Breid dan uw kortlopende reisverzekering uit met de aanvullende dekking Wereld.

Meer over Verzekerd gebied

Wintersport

Alleen met deze dekking bent u verzekerd tijdens uw wintersport. Vergoedt o.a. extra reis- en verblijfskosten bij ziekenhuisopname.

Meer over Wintersport

Pechhulp Motorrijtuigen

Hulp bij pech of een ongeval met uw auto, motor of caravan. Alleen geldig in de landen die op de groene kaart van uw autoverzekering staan.

Meer over Pechhulp Motorrijtuigen

Documenten en voorwaarden bij de kortlopende reisverzekering

Wat is er precies verzekerd met de kortlopende reisverzekering van Univé? Download de voorwaarden en de brochure hieronder.

Heeft u al een kortlopende reisverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé via ‘Mijn verzekeringen’. Of in de app op het tabblad ‘Documenten’ (als ‘pakketpolisblad’).

Verzekeringskaart kortlopende reisverzekering

Wat is wel en niet verzekerd met onze doorlopende reisverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Meer over de kortlopende reisverzekering

Opbouw premie reisverzekering

De premie van de kortlopende reisverzekering is o.a. afhankelijk van de aanvullende dekkingen en het aantal meeverzekerde personen. Verder is de premie inclusief assurantiebelasting en betaalt u eenmalig € 3,50 poliskosten.

Krijg ik de dagwaarde of nieuwwaarde vergoed?

Schade aan uw spullen tijdens de vakantie? Wanneer u dit meldt en het wordt gedekt door uw verzekering, dan krijgt u de nieuwwaarde als ze niet ouder zijn dan een jaar. Na dat jaar vergoeden we de dagwaarde.

Zakenreizen meeverzekerd?

Nee, uw zakenreizen kunt u alleen meeverzekeren via een doorlopende reisverzekering. Handig als u voor uw werk bijvoorbeeld regelmatig bezoeken brengt aan het buitenland, zoals voor besprekingen of een congres.

Hoe wordt de dagwaarde van mijn spullen berekend?

De dagwaarde van uw spullen berekenen wij met een afschrijvingstabel. Deze kunt u downloaden op de pagina Afschrijvingslijsten. De dagwaarde is de nieuwwaarde min het bedrag voor veroudering en afschrijving.

Gevaarlijke sporten meeverzekerd?

Veel actieve sporten zijn meeverzekerd. Bij sommige gevaarlijke sporten is echter de Ongevallendekking (indien meeverzekerd) uitgesloten. Bijvoorbeeld bij bergbeklimmen.

Pakketkorting geldig voor kortlopende reisverzekering?

Nee. De kortlopende reisverzekering geeft geen recht op korting op uw totale verzekeringspremie.

Wilt u wel extra korting? Denk dan eens aan het afsluiten van een doorlopende reisverzekering.

Veelgestelde vragen

​​​​De meestgestelde vragen over de reisverzekering.​​

Uw eigen of gehuurde medische hulpmiddelen die u meeneemt op vakantie zijn verzekerd als u uw bagage heeft meeverzekerd. Denk hierbij aan een rolstoel, krukken of een apneu-apparaat. Wel gelden er maximale bedragen, deze kunt u vinden in de voorwaarden. Per gebeurtenis geldt een eigen risico van € 50,-.

Heeft u reis schade? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

Het eigen risico van uw zorgverzekering geldt ook voor de medische kosten die u maakt tijdens een vakantie in het buitenland. Heeft u een Univé-reisverzekering afgesloten met een aanvullende dekking voor medische kosten? Dan zijn de kosten van uw verplichte eigen risico wel verzekerd. Dit geldt niet voor uw vrijwillige eigen risico. Bereken uw premie

De landen die onder de Europadekking vallen zijn in alfabetische volgorde: Albanië, Algerije, Andorra, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, de Azoren, de Canarische eilanden, Denemarken, Duitsland, Egypte, Estland , Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Kosovo, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad , Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland

Klik hier voor een kaart (PDF)  van de landen die onder de Europadekking vallen. 

Heeft u reis schade? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

Meer informatie over de reisverzekering

Met alleen een basis zorgverzekering adviseren wij medische kosten mee te verzekeren als u naar het buitenland gaat. Of als uw aanvullende zorgverzekering een beperkte (geen volledige) vergoeding heeft van zorgkosten in het buitenland.

Met de (collectief) aanvullend Goed, Beter of Best (dit geldt niet voor Tand Goed, Beter of Best)  van Univé bent u al prima verzekerd voor zorgkosten in het buitenland. Het is dan niet nodig de dekking medische kosten mee te verzekeren op de reisverzekering. Er kan wel een eigen risico gelden.

Met een reisverzekering kunt u bij acute problemen 24 uur per dag rekenen op hulp van de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112. Bereken uw premie.

Met Pechhulp Motorrijtuigen bent u voor hulp bij pech of een ongeluk met een motorrijtuig in de groenekaartlanden verzekerd. In welke landen precies, dat leest u op de groene kaart van uw auto. De Pechhulp Motorrijtuigen geldt alleen in Nederland, als u iets overkomt op weg naar of terugkomt van het buitenland.

Heeft u gekozen voor het dekkingsgebied Nederland-België-Duitsland? Dan heeft u dekking in België en Duitsland en in Nederland alleen als u onderweg bent naar of terugkomt vanuit het buitenland.

Alle veelgestelde vragen

Bekijk ook

Bepaal zelf welke reis u verzekert

Verzekerd zoals u dat wilt met aanvullende dekkingen

Af te sluiten vanaf € 2,49

Kies voor de Kortlopende reisverzekering van Univé