Ga naar inhoud
Vrouw op vakantie met de caravan
Vrouw op vakantie met de caravan

Kortlopende reisverzekering

In 3 minuten je vakantie of weekendje weg verzekerd. Vanaf € 2,80.

Bereken je premie

Of sluit direct af

Dit zit in de kortlopende reisverzekering

Zorgeloos op reis? Met de Univé kortlopende reisverzekering is hulp en vervoer gedekt tijdens je korte reis. Hieronder lees je exact wat de basisdekking wel én niet dekt. Ga je vaker per jaar een weekend weg of op vakantie? Kies dan voor de doorlopende reisverzekering van Univé.

Aanvullende dekkingen

De kortlopende reisverzekering kent een basisdekking: Hulp & Vervoer. Wanneer je je verzekering wilt uitbreiden, dan is dit mogelijk met 7 aanvullende dekkingen. Zo bepaal je eenvoudig zelf hoe je je vakantie verzekert.

Vragen over de reisverzekering?

Univé-leden geven onze kortlopende reisverzekering gemiddeld een 8,4

Winst waar jij blij van wordt

Goed om te weten voordat je onze kortlopende reisverzekering afsluit

De premie van de kortlopende reisverzekering is o.a. afhankelijk van de aanvullende dekkingen en het aantal meeverzekerde personen. Verder is de premie inclusief assurantiebelasting en betaal je eenmalig € 3,50 poliskosten.

Schade aan je spullen tijdens de vakantie? Dat is vervelend. Wanneer je de schade meldt en het wordt gedekt door je verzekering, dan krijg je de nieuwwaarde als de spullen niet ouder zijn dan een jaar. Na dat jaar vergoeden we de dagwaarde. Lees wat je het best kunt doen bij schade.

Nee, je zakenreizen kun je alleen meeverzekeren via een doorlopende reisverzekering. Handig als je voor je werk bijvoorbeeld regelmatig bezoeken brengt aan het buitenland, zoals voor besprekingen of een congres.

De dagwaarde van je spullen berekenen wij met een afschrijvingstabel. Deze kun je downloaden op de pagina Afschrijvingslijsten. De dagwaarde is de nieuwwaarde min het bedrag voor veroudering en afschrijving.

Veel actieve sporten zijn meeverzekerd. Bij sommige gevaarlijke sporten is echter de Ongevallendekking, indien meeverzekerd, uitgesloten. Bijvoorbeeld bij bergbeklimmen.

Schade die ontstaat door deelname aan een snelheidswedstrijden met een motorvoertuig of -vaartuig is niet verzekerd.

Met een wintersportverzekering ben je verzekerd voor skiën of snowboarden.

De kortlopende reisverzekering geeft geen recht op korting op je totale verzekeringspremie. Wil je wel extra korting? Denk dan eens aan het afsluiten van een doorlopende reisverzekering.

Veelgestelde vragen

​​​​De meestgestelde vragen over de reisverzekering.​​

Voorwaarden en documenten

Service en contact

Kies voor de kortlopende reisverzekering van Univé