Ga naar inhoud

Reis- en annuleringsverzekering

Met een reis- en annuleringsverzekering ben je goed verzekerd als er plots vóór of tijdens je vakantie iets gebeurt.

Bereken je premie

Een reis- en annuleringsverzekering samen afsluiten

Ga je op reis? Dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Zo ben je goed verzekerd als er op reis iets gebeurt. Maar wat als je reis op het laatste moment niet door kan gaan? Het is erg zonde van je geld als je voor niets een vliegticket of hotelovernachting hebt geboekt. Met een annuleringsverzekering voorkom je verlies van je geld. Deze verzekeringen zijn handig om samen af te sluiten. 

Bereken je premie

De reis- en annuleringsverzekeringen van Univé

Reis- en annuleringsverzekering combineren

Als je op vakantie gaat, is het verstandig om daarvoor een reisverzekering af te sluiten. Dit is niet verplicht, het is wel prettig als je onverwachte kosten niet uit eigen zak hoeft te betalen. Bijvoorbeeld als er onderweg iets van je bagage gestolen wordt, of als je medische zorg nodig hebt. Een reisverzekering vergoedt extra kosten op reis en verzekert je van hulp via de Univé Alarmcentrale bij nood. 

Soms moet je je vakantie annuleren of vroegtijdig afbreken, bijvoorbeeld vanwege het overlijden van een familielid. Dat is natuurlijk erg vervelend, en je bent bovendien je geld kwijt voor bijvoorbeeld vliegtickets of hotelovernachtingen die je niet meer gebruikt. Daarom is het handig om bij een reisverzekering ook gelijk een annuleringsverzekering af te sluiten.

Kortlopend of doorlopend?

Bij Univé heb je de keuze uit twee soorten reisverzekeringen: kortlopend of doorlopend. Welke het beste bij jou past, hangt ervan af hoe vaak je reist. Ga je voorlopig één keer op reis, bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie? Dan past een kortlopende reisverzekering het beste bij jou. Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat of veel reist voor je werk, is een doorlopende reisverzekering verstandig.  

Ook voor je annuleringsverzekering kun je kiezen voor kortlopend of doorlopend. Een annuleringsverzekering, net als andere aanvullende verzekeringen, sluit je tegelijk af met je reisverzekering. Het type dat je kiest, hangt dus af van welke reisverzekering je kiest. Bij een kortlopende reisverzekering hoort een kortlopende annuleringsverzekering, bij een doorlopende reisverzekering een doorlopende annuleringsverzekering.

Documenten en voorwaarden reis- en annuleringsverzekering

Ook interessant voor jou