Ga naar inhoud

Een reis- en annuleringsverzekering samen afsluiten

Gaat u op reis? Dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Zo bent u goed verzekerd als er op reis iets gebeurt. Maar wat als uw reis op het laatste moment niet door kan gaan? Het is erg zonde van uw geld als u voor niets bijvoorbeeld een vliegticket of hotelovernachting heeft geboekt. Met een annuleringsverzekering voorkomt u verlies van uw geld. Deze verzekeringen zijn handig om samen af te sluiten. Bijkomend voordeel: u ontvangt hierbij pakketkorting. 

Bereken uw premieBekijk uw pakketkorting

De reis- en annuleringsverzekeringen van Univé

Reisverzekering

Met een reisverzekering bent u verzekerd tegen onverwachte kosten op reis. Bijvoorbeeld als u ziek wordt en medische hulp nodig heeft in het buitenland. Met een reisverzekering bent u verzekerd van:

  • Hulp onderweg bij bijvoorbeeld ziekte of een ongeluk
  • Vergoeding voor onverwachte extra kosten, zoals reis-, verblijfs- en telefoonkosten

Premie berekenen

Annuleringsverzekering

Als u een annuleringsverzekering afsluit (binnen 7 dagen na het boeken van uw reis), hoeft u zich geen zorgen te maken over verlies van uw geld, mocht de reis niet doorgaan. U bent hiermee verzekerd van:

  • Geld terug voor camping-, hotel- of huurhuisovernachtingen
  • Geld terug voor trein-, bus- of vliegtickets

Premie berekenen

Reis- en annuleringsverzekering combineren

Als u op vakantie gaat, is het verstandig om daarvoor een reisverzekering af te sluiten. Dit is niet verplicht, het is wel prettig als u onverwachte kosten niet uit eigen zak hoeft te betalen. Bijvoorbeeld als er onderweg iets van uw bagage gestolen wordt, of als u medische zorg nodig heeft. Een reisverzekering vergoedt extra kosten op reis en verzekert u van hulp via de Univé Alarmcentrale bij nood. 

Soms moet u uw vakantie annuleren of vroegtijdig afbreken, bijvoorbeeld vanwege het overlijden van een familielid. Dat is natuurlijk erg vervelend, en u bent bovendien uw geld kwijt voor bijvoorbeeld vliegtickets of hotelovernachtingen die u niet meer gebruikt. Daarom is het handig om bij een reisverzekering ook gelijk een annuleringsverzekering af te sluiten.

Kortlopend of doorlopend?

Bij Univé heeft u de keuze uit twee soorten reisverzekeringen: kortlopend of doorlopend. Welke het beste bij u past, hangt ervan af hoe vaak u reist. Gaat u voorlopig één keer op reis, bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie? Dan past een kortlopende reisverzekering het beste bij u. Als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat of veel reist voor uw werk, is een doorlopende reisverzekering verstandig.  

Ook voor uw annuleringsverzekering kunt u kiezen voor kortlopend of doorlopend. Een annuleringsverzekering, net als andere aanvullende verzekeringen, sluit u tegelijk af met uw reisverzekering. Het type dat u kiest, hangt dus af van welke reisverzekering u kiest. Bij een kortlopende reisverzekering hoort een kortlopende annuleringsverzekering, bij een doorlopende reisverzekering een doorlopende annuleringsverzekering.

Documenten en voorwaarden beide verzekeringen

Ook interessant voor u