Ga naar inhoud

Stedentripverzekering

Parijs, Londen, Rome of Barcelona? Een stedentrip is een geweldige manier om een nieuwe cultuur te ontdekken, historische bezienswaardigheden te bewonderen en om van de lokale keuken te genieten. Plan je een stedentrip met je gezin naar een bruisende wereldstad? Denk bij het boeken ook aan een verzekering voor je stedentrip, want er kan altijd iets onverwachts gebeuren. Met de reisverzekering van Univé ga je onbezorgd en goed verzekerd op reis. En ben je standaard verzekerd voor hulp en vervoer als er iets gebeurt tijdens je stedentrip.

Goed verzekerd op stedentrip

Je stedentrip verzekeren kan met de doorlopendeen kortlopende reisverzekering. Een losse stedentrip verzekering hebben we bij Univé niet. Welke reisverzekering het best bij jou (en je gezin) past, is afhankelijk van hoe vaak je op reis gaat. Of je nu een lange reis maakt of een weekend weg gaat, met de reisverzekering van Univé ben je verzekerd van hulp in noodsituaties. Bijvoorbeeld bij een ongeluk, ziekte of overlijden. De reisverzekering vergoedt dan ook de noodzakelijke extra reis-, verblijf- en telefoonkosten die je moet maken. Met de doorlopende reisverzekering ben je standaard het hele jaar door voor al je vakanties verzekerd. Met de kortlopende reisverzekering verzeker je één stedentrip. Je kunt je gezin zowel met de kortlopende als met de doorlopende reisverzekering gemakkelijk meeverzekeren.

Aanvullende dekking reisverzekering

De reisverzekering kun je standaard uitbreiden metaanvullende dekkingen. Zo verzeker je bijvoorbeeld je bagage of geld tegen diefstal en verlies, met de dekking bagage. In grote steden zijn op drukke plekken vaak veel zakkenrollers.

Ook is het verstandig om na te denken over de dekking medische kosten, voor het geval je ziek wordt. Zorgkosten zijn is het buitenland vaak duurder dan in Nederland. De dekking medische kosten vergoedt de kosten die jouw reguliere zorgverzekering niet dekt. Wij raden altijd aan deze dekking af te sluiten, zodat je niet voor onverwachte hoge kosten komt te staan wanneer je iets overkomt.

Naast de standaard Europa-dekking kun je ook kiezen voor een reisverzekering met werelddekking. Met de dekking wereld kun je wereldwijd onbezorgd op ontdekkingsreis. Handig als je op stedentrip gaat naar een stad buiten Europa.

Vergeet niet om ook na te denken over een annuleringsverzekering. Niet verplicht, maar wel handig om te hebben als geboekte reis onverwacht niet door kan gaan of je eerder naar huis moet. Bijvoorbeeld als een familielid uit in de eerste, tweede of derde graad overlijdt. Met een annuleringsverzekering krijg je je reissom (gedeeltelijk) vergoed. Dit hangt af van de situatie. Bij het afbreken van je reis krijg je een deel vergoed. Moet je je reis vooraf annuleren? Dan krijg je de gehele reissom tot het verzekerd bedrag vergoed.

Voorpret is het allerleukst: reistips en inspiratie

Voorafgaand aan je stedentrip al van je plannen genieten? Een goede voorbereiding is het halve werk. Bereid je stedentrip alvast goed voor, zodat je tijdens je reis onbezorgd kunt genieten. Ben je er nog niet helemaal over uit waar je precies naar toe wil reizen? Europa heeft zoveel moois te bieden. Wij hebben wat tips en inspiratie voor je op een rij gezet. Misschien helpt dit bij het voorbereiden van je reis. Ontdek onze inspiratie:

Vragen? Neem gerust contact op

Heb je vragen over de reisverzekering voor je stedentrip? Wil je bijvoorbeeld advies over de geschikte dekking voor jouw aankomende reis? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag, zodat jij kunt genieten van een onvergetelijke stedentrip. Bereken je premie. Of sluit direct af.

Bereken je premie