Ga naar inhoud
Gezin met twee kinderen zit op de bank in de woonkamer en ze kijken op een tabletGezin met twee kinderen zit op de bank in hun woonkamer en ze kijken op een tablet

Woonverzekering

Je huis en spullen goed verzekerd. Direct hulp bij schade. Binnen 5 minuten afgesloten.

Woonverzekering

Je huis en spullen goed verzekerd. Direct hulp bij schade. Binnen 5 minuten afgesloten.

Zorgeloos wonen met onze woonverzekeringen

Je woning en spullen kunnen schade oplopen, hoe voorzichtig en zuinig je ook bent. Dat kan zijn door inbraak of brand, maar ook door extreem weer. Met onze woonverzekeringen kies je zelf welke risico's je wilt verzekeren. Toch schade? Dan lossen wij dat snel op, zonder gedoe. Dat is zorgeloos wonen volgens Univé.

Je woonverzekering naar wens uitbreiden met deze aanvullende dekkingen

Andere interessante verzekeringen naast je woonverzekering

Met onze woonverzekeringen kun je jouw spullen en je huis goed verzekeren. Heb je veel dure sieraden? Of veroorzaak je schade bij een ander? Dat wil je ook goed regelen. Deze verzekeringen worden vaak samen afgesloten met verzekeringen voor je huis:

Klanten geven onze woonverzekering gemiddeld een 8,6

Daarom verzekeren 620.000 klanten hun woning en spullen bij Univé

Vragen over de woonverzekering?

Goed om te weten over onze woonverzekering

Wij geven je graag extra informatie over onze woonverzekeringen. Zo weet je wat je kunt verwachten en maak je een weloverwogen keuze.

Glasschade is niet standaard meeverzekerd in een woonverzekering. Verzeker het glas van je huis daarom met de aanvullende dekking Ruitbreuk binnen onze opstalverzekering en inboedelverzekering.

Lees meer over de Ruitbreuk dekking

Zonnepanelen zijn standaard meeverzekerd met je opstalverzekering of inboedelverzekering (tot maximaal € 30.000*). Je betaalt hier dus geen extra premie voor.

*Zonnepanelen op je huurwoning vallen onder het huurdersbelang van de inboedelverzekering. Hieronder vallen zaken die je op eigen kosten hebt aangebracht aan je huurwoning, zoals een nieuwe keuken, schilderwerk, maar dus ook zonnepanelen. Voor al deze zaken samen ben je in totaal voor € 30.000 verzekerd. Je kunt dit bedrag verhogen. Je betaalt dan wel extra premie.

Je mobiele telefoon, smartphone (bijvoorbeeld je iPhone), laptop en tablet zijn standaard meeverzekerd in onze inboedelverzekering voor schade door onder andere brand en diefstal. Wil je je mobiele elektronica ook verzekeren tegen huisongelukjes, vallen en stoten? Kies dan voor de aanvullende dekking Mobiele Elektronica bij je inboedelverzekering.

Lees meer over de Mobiele Elektronica dekking

Met een opstalverzekering verzeker je alles wat vast zit aan je huis tegen schade, terwijl je de losse spullen in en om huis verzekert met een inboedelverzekering. Een inboedelverzekering is niet verplicht. Een opstalverzekering wordt vaak verplicht als je een hypotheek afsluit voor je huis. Een inboedel- en opstalverzekering kun je bij Univé in één keer afsluiten. 

Meer lezen

Met een inboedelverzekering zijn de spullen in je huis verzekerd tegen schade. Een aansprakelijkheids­verzekering vergoedt de schade die je per ongeluk aan anderen of andermans spullen veroorzaakt.

Meer over de inboedel- en aansprakelijkheids­verzekering

Wil jij je huis verzekeren en heb je meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijg je korting op je gehele pakket. Voor bijna iedere verzekering van Univé krijg je 1% korting op de totale premie. Je voordeel kan oplopen tot 10% en verrekenen wij automatisch.

Lees meer over pakketkorting

Maak het cybercriminelen niet te makkelijk. Haal alleen in huis wat goed voelt met Univé CyberGerust. Standaard bij al onze woon­verzekeringen. Zo helpen we je ook online aan een veilig en zeker gevoel. En met een inboedel- en/of aansprakelijkheids­verzekering krijg je vaak tot € 2.000 per jaar aan cyberschade vergoed.

  • 24/7 hulp van onze Univé Cyberhelpdesk
  • Praktische tips om cybercrime te voorkomen

Ontdek Univé CyberGerust

Veelgestelde vragen over onze woonverzekering

Voorwaarden en documenten bij de woonverzekering

Service & contact bij het verzekeren van je huis en spullen

Sluit nu je woonverzekering af met korting

Er zijn verschillende manieren om je woonverzekering met korting af te sluiten.

  • Profiteer van onze pakketkorting. Als je meerdere verzekeringen afsluit bij Univé, kun je tot wel 10% korting ontvangen. De korting wordt automatisch verrekend met je premie.
  • Check of je in aanmerking komt voor collectieve korting via je thuisorganisatie, werkgever, vakbond of ledenvereniging.

Nu kun je met een gerust gevoel voor de woonverzekering van Univé kiezen

Ook interessant naast de woonverzekering

De kwaliteit van de Univé-Woonverzekering

Univé wil graag dat de informatie over de woonverzekering voor iedereen duidelijk is. Daarom gebruiken we zo min mogelijk moeilijke woorden. En leggen we ze begrijpelijk uit als we ze tóch moeten gebruiken. Dit is onderdeel van ons PARP-beleid.

Met het PARP-beleid* zorgen we ervoor dat we onze klanten de informatie geven die de wet van ons vraagt. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website.

Zo beoordelen we bijvoorbeeld de webpagina’s van de verzekering op verschillende punten:

  • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

  • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

  • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

  • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

  • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

De controles voeren we op verschillende momenten uit: bij elke grote wijziging van een verzekering én standaard om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn.

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Nina Spaan, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.