Ga naar inhoud

Duurzaam herstel van je schade

Hoe klein of groot je schade ook is, je wilt dat het snel opgelost is. Gelukkig kun je schade aan je huis of spullen vaak melden bij je woonverzekering. Bij Univé vinden we het belangrijk om schade duurzaam te herstellen. Wat het precies is en hoe dat zit leggen we je uit. 

Wat is duurzaam herstel van je schade? 

Bij duurzaam herstel van je schade probeer je zoveel mogelijk te repareren in plaats van te vervangen met iets nieuws. Is er bijvoorbeeld een tegel gebarsten in je tegelvloer? Dan hoef je niet de hele vloer te vervangen, maar alleen de kapotte tegel. Het resultaat is vaak net zo mooi als wanneer je het vervangt. Daarnaast is het makkelijk geregeld, want bij duurzaam schadeherstel regelen wij alles voor je. We regelen dat het herstelbedrijf bij je langskomt en we regelen de betaling ervan.  

Wat zijn de voordelen van duurzaam schadeherstel? 

Er zijn verschillende voordelen van je schade duurzaam repareren. Ten eerste gebruik je minder materiaal. Dat is beter voor het milieu. Je hebt namelijk minder grondstoffen nodig voor het materiaal en je hebt daardoor ook minder afval. Daarnaast is het minder ingrijpend om iets te herstellen dan om iets helemaal te vervangen. Denk aan het voorbeeld van de tegelvloer. Het is sneller en makkelijker om één tegel te vervangen, dan om de hele vloer eruit te halen en opnieuw te leggen. 

Wanneer is het duurzaam schadeherstel? 

Als je jouw schade duurzaam wilt repareren, wil je zeker weten dat het ook echt duurzaam is. Daarom werken wij met schadeherstellers met het keurmerk Groengedaan van Stichting Duurzaam. Een bedrijf met dit keurmerk repareert jouw schade op een milieuvriendelijke manier.  

Schade melden bij de verzekering voor duurzaam schadeherstel 

Heb je schade en wil je het duurzaam repareren? Meld je schade dan bij je woonverzekering op een van de volgende manieren. Wij regelen dan een duurzame hersteller voor je of we zorgen ervoor dat je die zelf kunt regelen. 

  • Meld je schade online via Mijn Univé
    Dit kan 24 uur per dag. Je beantwoordt daarbij een paar vragen en verstuurt online jouw gegevens naar ons. Nog geen account? Maak hier jouw account aan.  
  • Schade melden via de Univé App
    Via de app kun je direct je schade melden. Download hier de app. 
  • Persoonlijk contact met een medewerker
    Bekijk onze contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij jou in de buurt. 

Duurzaam schadeherstel met een woonverzekering 

Het liefst wil je schade voorkomen. Als je dan toch schade hebt, wil je goed verzekerd zijn. Wil jij je huis en spullen verzekeren tegen schade door onder andere brand, lekkage en storm? Sluit dan een woonverzekering bij Univé af. Met onze rekentool bereken je gemakkelijk hoeveel premie je gaat betalen.  

Premie berekenen woonverzekering

Meer over Duurzaam Wonen 

Wil jij niet alleen duurzaam je schade herstellen, maar aan de slag met het verduurzamen van je woning? Onderzoek dan de mogelijkheden om je huis te isoleren of duurzame energieoplossingen te installeren. Denk aan spouwmuurisolatie, tochtstrips plakken, een zonneboiler of een warmtepomp

Meer over duurzaam wonen