Ga naar inhoud
Moeder en dochter zitten lachend op de grond in huiskamer
Moeder en dochter zitten lachend op de grond in huiskamer

Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering

Je inboedel én schade die je toebrengt aan anderen en hun spullen goed verzekerd. Sluit af met pakketkorting.

Sluit de verzekeringen af

Of bereken je premie

Wat verzeker je met een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering?

Wat is het verschil tussen een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering?

In het kort: een inboedelverzekering verzekert je tegen schade aan je eigen spullen, een aansprakelijkheidsverzekering tegen schade aan andermans spullen. Als je schade aanricht aan andermans spullen, bijvoorbeeld als je een vaas omstoot of een voetbal door een ruit schiet, is het wel zo fijn dat je dit niet uit eigen zak hoeft te betalen.   

Het grootste verschil tussen een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering is dat een aansprakelijkheidsverzekering niet alleen schade aan spullen verzekert. Stel, je laat iemand per ongeluk struikelen en hij of zij breekt een pols. Dan verzekert je aansprakelijkheidsverzekering deze schade ook, tot een bedrag van 2,5 miljoen euro.

Vragen over de inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering?

Dit zeggen klanten over onze inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering

De voordelen van de inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering van Univé

Goed om te weten over de inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering

Bij zowel onze inboedelverzekering als onze aansprakelijkheidsverzekering heb je geen eigen risico. Als je premievoordeel wilt op je inboedelverzekering, kun je wel vrijwillig kiezen voor een eigen risico van € 100, € 250 of € 500.

Univé vindt het belangrijk dat je online een veilig en zeker gevoel hebt. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met CyberGerust van Univé. Zo kun je 24/7 terecht bij onze cyberhelpdesk en krijg je tips om cybercrime te voorkomen. Bij de inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering is schade door cybercrime standaard verzekerd tot € 2.000.

Heb je een huis gekocht? En wil je weten welke verzekeringen naast de aansprakelijkheidsverzekering en de inboedelverzekering nog meer slim zijn om af te sluiten? We sommen de belangrijkste extra verzekeringen voor je koophuis hieronder op.

  • Opstalverzekering
    Met een opstalverzekering zijn alle vaste delen van je woning verzekerd. Dus de constructie (je muren, dak en fundering), maar ook bijvoorbeeld je badkamer en keuken. Een opstalverzekering afsluiten is vaak een eis van hypotheekverstrekkers. Daarmee ben je verzekerd tegen schade aan je woning, die vaak hoge kosten met zich meebrengt.
  • Overlijdensrisicoverzekering
    Daarmee dek je jezelf in tegen de financiële gevolgen van overlijden. Het afsluiten van een overlijdensrisico is niet wettelijk verplicht, maar een hypotheekverstrekker kan dit wel van je eisen als onderpand.
  • Rechtsbijstandverzekering
    Het kan voorkomen dat je in een conflict belandt met je buren, een aannemer of de gemeente waarin je woont. Dan kun je gebruikmaken van de rechtsbijstandverzekering.

Veelgestelde vragen over de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering

Voorwaarden en documenten bij de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering

Service & contact bij je inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering

Nu kun je met een gerust gevoel kiezen voor de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering van Univé

Ook interessant voor jou