Ga naar inhoud

Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Je inboedel goed verzekeren én verzekerd zijn als je per ongeluk schade toebrengt aan anderen en hun spullen? Met een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering van Univé zit je goed en profiteer je bovendien van een fijne pakketkorting. Die krijg je als je twee of meer verzekeringen bij ons afsluit. 

Meteen zien hoeveel pakketkorting je krijgt met de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering samen? Je komt er snel achter met onze handige berekentool. 


Bekijk je pakketkortingVraag offerte aan 

Wat is het verschil tussen een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering?

In het kort: een inboedelverzekering verzekert je tegen schade aan je eigen spullen, een aansprakelijkheidsverzekering tegen schade aan andermans spullen. Als je schade aanricht aan andermans spullen, bijvoorbeeld als je een vaas omstoot of een voetbal door een ruit schiet, is het wel zo fijn dat je dit niet uit eigen zak hoeft te betalen.   

Het grootste verschil tussen een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering is dat een aansprakelijkheidsverzekering niet alleen schade aan spullen verzekert. Stel, je laat iemand per ongeluk struikelen en hij of zij breekt een pols. Dan verzekert je aansprakelijkheidsverzekering deze schade ook, tot een bedrag van 2,5 miljoen euro.

Heb ik een eigen risico bij mijn inboedel en WA-verzekering?

Bij zowel onze inboedelverzekering als onze aansprakelijkheidsverzekering heb je geen eigen risico. Als je premievoordeel wilt op je inboedelverzekering, kun je wel vrijwillig kiezen voor een eigen risico van € 100, € 250 of € 500.

Ook interessant voor jou