Ga naar inhoud

Glasverzekering: voor glasschade aan uw woning

Univé kent geen aparte glasverzekering. Wel kunt u schade aan de ramen van uw woning verzekeren via de aanvullende dekking ‘Ruitbreuk’ binnen onze woonverzekeringen. Zowel bij een inboedelverzekering als een opstalverzekering is deze dekking aanvullend af te sluiten. De module Ruitbreuk is niet los af te sluiten.

Opstalverzekering en glasschade: kies voor de dekking All Risk

Heeft u een opstalverzekering van Univé of wilt u deze afsluiten? Wanneer u kiest voor de basisdekking, dan kunt u de module Ruitbreuk aanvullend afsluiten. Kiest u echter voor Opstal All Risk, dan is glasschade standaard meeverzekerd. U hoeft dan geen losse glasdekking af te sluiten.

Bereken nu uw premie  

Hoe is glas verzekerd met de module Ruitbreuk?

In de module Ruitbreuk wordt met glas bedoeld: ‘glas of kunststof glas dat bedoeld is om daglicht door te laten’. De volgende soorten glasschades zijn verzekerd via uw inboedel- of opstalverzekering.

  • Gebroken glazen of kunststof ruiten in ramen, deuren, dak en dakkoepels van de woning;
  • Ook schade aan glas in bijvoorbeeld een losstaande schuur is meeverzekerd;
  • Gebroken douchedeuren/schermen van glas of kunststof.


Via onze woonverzekeringen is de volgende glasschade standaard verzekerd:

  • Schade aan een spiegel door breuk;
  • Gebroken aquariums of terrariums en schade aan de inhoud hiervan bij glasbreuk;
  • Schade aan de woning door glas.


Ik heb glasschade aan mijn woning. Wat krijg ik vergoed?

Als u glasschade heeft aan uw huis en u bent verzekerd met de module Ruitbreuk, dan krijgt u de onderstaande zaken vergoed:

  • De prijs van het nieuwe glas (vergelijkbaar met de oude ruit);
  • Kosten van het plaatsen van het nieuwe glas;
  • Kan het glas niet direct vervangen worden? Dan betalen wij de kosten voor de tijdelijke maatregelen. Hiervoor geldt een maximum van € 250,- per gebeurtenis.


Glasverzekering en een huurwoning

Als u een woning huurt, dan is in principe de verhuurder verantwoordelijk voor de opstalverzekering van de huurwoning. In uw huurcontract kunt u nalezen of glasschade is meeverzekerd. Blijkt dat u zelf verantwoordelijk bent bij glasschade? Dan kunt u ervoor kiezen om glasschade aanvullend mee te verzekeren op uw inboedelverzekering

Is uw raam kapot of heeft u andere glasschade?

Meld schade altijd direct. Dit kan eenvoudig online via Mijn Univé of de Univé App. Heeft u liever contact met een medewerker? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een Univé-winkel bij u in de buurt of onze Klantenservice.