Ga naar inhoud

Inboedel­verzekering

Kies voor een veilig gevoel. Verzeker de spullen in uw huis tegen schade met de inboedelverzekering van Univé. Bij schade regelen wij de afhandeling: snel en zorgeloos.

Snel de premie van uw spullen berekenen?

 • Direct hulp bij schade
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Tot 10% pakketkorting
 • Hulp bij cybercriminaliteit

De inboedelverzekeringen van Univé vergelijken

Uw huis staat vol bezittingen waar u aan gehecht bent. Als er wat met die spullen gebeurt, wilt u dat de schade snel verholpen wordt. Sluit daarom een inboedelverzekering van Univé af.

U kunt kiezen uit drie varianten: Inboedel Basis, Inboedel All Risk en de Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking. Vergelijk ze hieronder en bepaal zelf hoe uitgebreid u uw inboedel wilt verzekeren.

Inboedel Basis

 • Uw inboedel verzekerd bij schade door brand, storm, diefstal, neerslag en lekkage, en ook door rook en schroeien.
 • Standaard garantie tegen onderverzekering
 • Standaard geen eigen risico
 • Schade door cybercriminaliteit verzekerd tot € 2.000,- per jaar.
 • Telefoons, laptops en tablets standaard meeverzekerd.
 • Schade aan uw inboedel in de woning door een ongelukje is niet verzekerd.
 • Schade door vallen en stoten in de woning is niet verzekerd.
 • Uw spullen zijn buiten uw woning niet verzekerd.

Bereken nu uw premie

Meer over Inboedel Basis

Inboedel All Risk

 • Uw inboedel verzekerd bij schade door brand, storm, diefstal, neerslag en lekkage, en ook door rook en schroeien.
 • Standaard garantie tegen onderverzekering
 • Standaard geen eigen risico
 • Schade door cybercriminaliteit verzekerd tot € 2.000 per jaar.
 • Telefoons, laptops en tablets standaard meeverzekerd.
 • Schade aan uw inboedel in de woning door een ongelukje is verzekerd.
 • Schade door vallen en stoten in de woning is verzekerd.
 • Uw spullen zijn buiten uw woning niet verzekerd.

Bereken nu uw premie

Meer over Inboedel All Risk

Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking

 • Uw inboedel verzekerd bij schade door brand, storm, diefstal, neerslag en lekkage, en ook door rook en schroeien.
 • Standaard garantie tegen onderverzekering
 • Standaard geen eigen risico
 • Schade door cybercriminaliteit verzekerd tot € 2.000 per jaar.
 • Telefoons, laptops en tablets standaard meeverzekerd.
 • Schade aan uw inboedel in de woning door een ongelukje is verzekerd.
 • Schade door vallen en stoten in de woning is verzekerd.
 • Uw spullen het hele jaar door overal in Nederland buiten uw woning verzekerd tot € 2.500. Voor sommige rubrieken betalen we maximaal € 500,- per gebeurtenis.

Bereken nu uw premie

Meer over Inboedel Buitenshuis

Aanvullende verzekeringen voor uw inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzekert u de spullen in uw huis. Deze is uit te breiden met een kostbaarhedenverzekering voor al uw waardevolle spullen. Heeft u een koopwoning? Sluit dan ook de Univé Opstalverzekering af.

Opstalverzekering

De Opstalverzekering dekt vrijwel elke schade aan uw woonhuis. Met onbeperkt garantie tegen onderverzekering.

Info Opstalverzekering

Kostbaarhedenverzekering

Een verzekering op maat voor uw waardevolle spullen zoals sieraden, foto- en filmapparatuur met wereldwijde dekking, als aanvulling op uw inboedelverzekering.

Info Kostbaarhedenverzekering

Rechtsbijstandverzekering

De Rechtsbijstandverzekering biedt u juridische hulp bij diverse soorten conflicten. Bovendien ontvangt u gratis juridisch advies.

Info Rechtsbijstandverzekering

Aansprakelijkheids­verzekering

Uw aansprakelijkheid voor een lage premie wereldwijd verzekerd tot een bedrag van € 2.500.000,-. Geen eigen risico.

Info Aansprakelijkheid

Veilig Wonen

Voorkom brand, waterschade of inbraak met het Veilig Wonen-abonnement. Kies bijvoorbeeld voor een alarminstallatie of cv-onderhoud. En dat al vanaf slechts € 4,25 per maand.

Info Veilig Wonen

Welke verzekering past bij u? Doe de WoonCheck

Weten welk woonverzekering of woondienst bij uw huidige situatie past? Doe de online WoonCheck en u heeft binnen 3 minuten een helder overzicht. Het voorgestelde pakket is vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Start de WoonCheck

Documenten en polisvoorwaarden

Wilt u weten waarvoor u wel en niet verzekerd bent met een Univé inboedelverzekering? Op de pagina Documenten bij de inboedelverzekering vindt u de polisvoorwaarden en brochures over onze woonverzekeringen. Met de links hieronder kunt u een aantal van deze producten direct downloaden.

Heeft u al een inboedelverzekering bij Univé? Uw polisblad en -voorwaarden vindt u ook in Mijn Univé onder ‘Mijn verzekeringen’ en in de app onder ‘Documenten’.

Verzekeringskaart inboedelverzekering Basis

Wat is wel en niet gedekt door deze inboedelverzekering basis? Bekijk de Verzekeringskaart inboedelverzekering Basis.

Bekijk de Verzekeringskaart

Verzekeringskaart inboedelverzekering All Risk

Wat is wel en niet gedekt door deze inboedelverzekering All Risk? Bekijk de Verzekeringskaart inboedelverzekering All Risk.

Bekijk de Verzekeringskaart

Alles over de Univé-inboedelverzekering

Door een goede inboedelverzekering af te sluiten, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over schade aan de spullen in uw huis. Deze zijn immers goed verzekerd. Bij Univé bieden we zelfs garantie tegen onderverzekering, zodat uw spullen nooit te laag verzekerd zijn.

Inboedelverzekering zonder eigen risico

De inboedelverzekering van Univé sluit u af zonder eigen risico. U betaalt bij schade aan uw inboedel daarom geen eigen risico. Als u liever premievoordeel heeft, dan kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 250,-.

Telefoon en laptop meeverzekerd?

Uw telefoon (bijv. een iPhone), laptop en tablet vallen onder de dekking van kostbare inboedel en zijn standaard meeverzekerd op onze inboedelverzekering. Kies voor Inboedel All Risk om uw spullen te verzekeren tegen ongelukjes.

Glas verzekerd in mijn inboedelverzekering?

Een glasverzekering is niet standaard inbegrepen in onze inboedelverzekering. Met de aanvullende dekking Ruitbreuk kunt u glasschade meeverzekeren. Deze glasdekking is wel standaard inbegrepen bij Opstal All Risk.

Pakketkorting

Heeft u naast een inboedelverzekering nog meer verzekeringen bij Univé? Dan krijgt u korting op het gehele pakket. Op vrijwel alle verzekeringen krijgt u 1% korting op uw totale premie. Dit kan oplopen tot wel 10%.

Lees meer over pakketkorting.

Waardevolle inboedel verzekeren voor een hoger bedrag

Is uw inboedel meer waard dan de standaard vergoeding in onze inboedelverzekeringen? Wilt u deze spullen ook buiten Nederland verzekerd hebben? Kies dan voor de Kostbaarhedenverzekering met wereldwijde dekking voor een verzekering op maat. Deze is te combineren met al onze inboedelverzekeringen.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Nee, het is niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Het is echter wel verstandig om uw spullen goed te verzekeren. Met een inboedelverzekering van Univé bent u goed verzekerd en kunt u rekenen op een snelle en zorgeloze afhandeling bij schade.

Univé Cyberhulp

Maak het cybercriminelen niet te makkelijk. Haal alleen in huis wat goed voelt met Univé Cyberhulp. Standaard bij al onze  woonverzekeringen. Zo helpen we u ook online aan een veilig en zeker gevoel. En met een inboedel-  en/of aansprakelijkheidsverzekering krijgt u vaak tot € 2.000 per jaar aan cyberschade vergoed.

 • 24/7 hulp van onze Univé Cyberhelpdesk
 • Praktische tips om cybercrime te voorkomen

Ontdek Univé Cyberhulp

Veelgestelde vragen over de inboedelverzekering

De vijf meest gestelde vragen over de inboedelverzekering

De inboedelverzekering is dagelijks opzegbaar. Zegt u de verzekering niet op, dan wordt deze telkens na een jaar volgens het contract automatisch verlengd en kunt u deze weer dagelijks opzeggen. U hoeft de verzekering dus zelf niet steeds te verlengen. Bereken uw premie.

Met een inboedelverzekering zijn uw spullen in huis goed verzekerd bij schade door brand, diefstal, inbraak, water en storm. Onder de inboedel vallen alle losse spullen die u zo kunt verhuizen zonder iets aan uw woning stuk te maken. Denk aan meubels, laptops, apparatuur (audio, tv en foto-/filmcamera) en kleding.

Bij Univé kunt u kiezen uit een basisdekking, een all risk dekking én Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking. Bekijk de verschillende dekkingen.

Heeft u schade aan uw inboedel? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

Onder inboedel verstaan we alle losse spullen in uw woning die u zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Denk bijvoorbeeld aan kleding, meubels, apparatuur en uw laptopBereken uw inboedelpremie.
Alles wat letterlijk nagelvast zit aan uw woning, zoals een inbouwkeuken of een badkamer, valt onder de opstalverzekering.

Heeft u schade aan uw inboedel? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

Met een inboedelverzekering zijn de spullen in uw woning gedekt tegen schade door brand, diefstal, inbraak, water en storm. Ook als uw spullen niet in de woning zelf staan, maar in een bijbehorende ruimte of in de tuin, is de schade vaak meeverzekerd. Denk aan wasgoed aan de lijn, tuinmeubilair of de fiets in uw schuurtje. Bent u in het bezit van kostbare inboedel zoals  sieraden, antiek of kunst, dan kunt u daarvoor uw inboedelverzekering uitbreiden of een losse kostbaarhedenverzekering afsluiten. Bereken uw premie

In Nederland is een inboedelverzekering niet verplicht. Toch is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Daarmee zijn uw spullen verzekerd tegen schade door o.a. brand, diefstal, inbraak, water en storm. Bereken uw premie.

Alle veelgestelde vragen

Hulp bij schade aan uw inboedel

Schade aan uw inboedel? Lees wat u kunt doen en hoe u schade kunt melden

Wat te doen bij inboedelschade?

 • Neem maatregelen om de schade te beperken.
 • Maak zo mogelijk foto’s van de schade.
 • Meld uw schade zo spoedig mogelijk bij Univé.
 • Komt de brandweer ter plaatse, dan zorgt die voor een melding bij ons.
 • Doe na een inbraak altijd aangifte.

Meer over inboedelschade

Uw inboedelschade melden

Online
24/7 inboedelschade melden

Telefonisch
Bel Univé via 0592 348 999 (openingstijden variëren per regio)
Cyberhelpdesk: 0592 74 22 22

Persoonlijk
Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Persoonlijk advies?

Maak een afspraak in uw dichtstbijzijnde Univé-winkel. Liever telefonisch contact of even beeldbellen met uw adviseur? Dat kan ook.

Afspraak maken

Ook interessant naast de inboedelverzekering