Ga naar inhoud
Een stel tilt stoel tijdens de verhuizing naar hun nieuwe woning. Verhuisdozen staan op de achtergrond.
Een stel tilt stoel tijdens de verhuizing naar hun nieuwe woning. Verhuisdozen staan op de achtergrond.

Inboedelverzekering

Je spullen in huis goed verzekerd. Direct hulp bij schade. Binnen 5 minuten een inboedelverzekering.

Regel het gemakkelijk en snel binnen 5 minuten

 • Garantie tegen onderverzekering
 • Tot 10% pakketkorting
 • Hulp bij cybercriminaliteit

Wat is verzekerd in de Univé Inboedelverzekering?

Je spullen in je woning zijn onderdeel van je inboedel. Door een inboedelverzekering af te sluiten verzeker je deze spullen tegen schade door onder andere brand, bliksem en water. Je kunt je inboedelverzekering aanvullen met bijvoorbeeld een mobiele elektronica of ruitbreuk dekking. Zo vind je een inboedelverzekering die goed past bij jouw situatie. 

 • Spullen in huis, zoals je meubels, serviesgoed, kleding, tapijt en vinyl  
 • Opruimings- en saneringskosten
 • Kosten voor vervangende woonruimte 
 • Huurders- en eigenaarsbelang 
 • Wasgoed, tuinmeubilair en tuingereedschap 

Welke schade vergoedt onze inboedelverzekering?

Je inboedelverzekering naar wens uitbreiden met deze aanvullende dekkingen

Vragen over de inboedelverzekering?

Klanten geven onze woonverzekering gemiddeld een 8,6

Winst waar jij blij van wordt

Goed om te weten over onze inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering ben je goed verzekerd. Je hoeft je geen zorgen te maken over schade aan de spullen in je huis. We geven je graag extra informatie, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Onze inboedelverzekering kent standaard geen eigen risico. Wil je premievoordeel? Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 100, € 250 of € 500 in ruil voor een lagere premie. 

Je telefoon (bijv. een iPhone), laptop en tablet zijn standaard meeverzekerd in onze inboedelverzekeringen voor schade voor onder andere brand en diefstal. Jouw mobiele elektronica ook verzekeren voor huisongelukjes en schades ontstaan buitenshuis? Kies dan voor de aanvullende dekking Mobiele Elektronica.

Glasschade is niet standaard meeverzekerd in onze inboedelverzekering. Met de aanvullende dekking Ruitbreuk kun je glasschade meeverzekeren. 

Lees meer 

Heb je schade aan je spullen en is het niet te repareren? Dan vergoeden we de nieuwwaarde voor spullen die je minder dan vijf jaar geleden gekocht hebt. Dit geldt niet voor een aantal uitzonderingen. Bijvoorbeeld je mobiele telefoon of kleding. De nieuwwaarde is het bedrag dat je nu nodig hebt om je spullen opnieuw te kopen. Zijn je spullen ouder dan vijf jaar? Dan ontvang je de dagwaarde.

Voorbeeld:Je kocht drie jaar geleden een nieuwe televisie van € 2.000. Bij een inbraak is deze gestolen. Je krijgt van ons het bedrag dat nodig is om een nieuwe, (bijna) dezelfde televisie te kopen.

Lees meer over de vergoeding bij schade

Heb je meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijg je korting op het gehele pakket. Op vrijwel alle verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie. Dit kan oplopen tot wel 10%.

Lees meer over pakketkorting.

Zijn je spullen meer waard dan de standaard vergoeding in onze inboedelverzekeringen? En wil je deze spullen ook buiten Nederland verzekerd hebben? Kies dan voor de Kostbaarhedenverzekering met wereldwijde dekking voor een verzekering op maat. Deze is te combineren met onze inboedelverzekering.

Bij Univé helpen we je met handige tips om schade aan je spullen zo veel mogelijk te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het beveiligen van je huis en het voorkomen van brand of het voorkomen van stormschade.

Meer lezen

Je inboedel ook buitenshuis verzekeren tegen ongelukjes zoals diefstal? Dan is de Buitenshuis dekking iets voor jou. Zo zijn je belangrijke spullen ook buiten de deur verzekerd. 

Lees meer 

Veelgestelde vragen over de inboedelverzekering

Voorwaarden en documenten bij de inboedelverzekering

Service & contact

Aanvullende verzekeringen voor je inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je huis. Sluit ook een opstalverzekering af als je een koopwoning hebt. En heb je veel waardevolle spullen? Dan is een kostbaarhedenverzekering aan te raden.

Sluit nu jouw inboedelverzekering af met korting

Er zijn verschillende manieren om je inboedelverzekering met korting af te sluiten.

 • Profiteer van onze pakketkorting. Als je meerdere verzekeringen afsluit bij Univé, kun je tot wel 10% korting ontvangen. De korting wordt automatisch verrekend met je premie.
 • Check of je in aanmerking komt voor collectieve korting via je thuisorganisatie, werkgever, vakbond of ledenvereniging.

Nu kun je met een gerust gevoel voor de inboedelverzekering van Univé kiezen

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Nina Spaan, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.

Ook interessant naast de inboedelverzekering

De kwaliteit van de Univé-inboedelverzekering

Univé wil graag de informatie over de inboedelverzekering zo duidelijk mogelijk aanbieden. Dit doen wij in begrijpelijk Nederlands. Dit hebben wij vastgelegd in ons PARP-beleid.

Met het PARP-beleid* voldoen wij aan onze wettelijke verplichting. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website. 

De webpagina's van onze verzekering beoordelen we aan de hand van de volgende vragen: 

 • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

 • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

 • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

 • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

 • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

Deze controle op onze webpagina's doen we op twee momenten. Wanneer er een grote wijziging in de verzekering aangebracht wordt en standaard om de drie jaar als de voorwaarden van de verzekeringen hetzelfde blijven. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn