Ga naar inhoud

Woonverzekering klantenservice

Voor je woonverzekering kun je veel online zelf regelen en bekijken. Vind antwoord op veelvoorkomende vragen over de woonverzekering.

Veelgestelde vragen over onze woonverzekering

De woonverzekering heeft geen minimale of maximale looptijd. Een woonverzekering bij Univé kun je dagelijks opzeggen.  

De waarde van een huis en spullen veranderen door de tijd heen, onder andere door inflatie. Bij Univé bieden we garantie tegen onderverzekering. Dat betekent dat de hoogte van je woonverzekering altijd voldoende is, ook als de prijzen door inflatie stijgen. 

De opstalverzekering vergoedt schade aan je woning. Met een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning verzekerd. Als je de twee verzekeringen combineert, spreken we van een woonverzekering. 

Met een woonverzekering zijn je woning en spullen goed verzekerd tegen bijvoorbeeld brand, storm en inbraak. Een woonverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Bovendien is een opstalverzekering verplicht als je een koophuis hebt: dat is een eis van de hypotheekverstrekker. 

Het is niet verplicht om een inboedel- of opstalverzekering af te sluiten. Het is echter wel verstandig. Met een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning verzekerd, terwijl je met een opstalverzekering je huis verzekert. 

Een woonverzekering bestaat uit de verzekeringen die te maken hebben met je huis. Dit zijn de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Met de inboedelverzekering verzeker je losse spullen tegen diefstal en schade en met de opstalverzekering verzeker je je huis en alles wat daaraan vastzit. Met een particuliere woonverzekering verzeker je dus in één keer je woning en je spullen tegen schade. 

Je hebt een nieuwe woonverzekering nodig op het nieuwe adres. Je inboedel is nog zes maanden verzekerd op het oude adres. 

Alle veelgestelde vragen over de woonverzekering

Contact over de woonverzekering

Klantenservice

Vragen over je woonverzekering? Neem contact op met de klantenservice.

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Univé-winkel

Liever iemand persoonlijk spreken over je woonverzekering? Bezoek dan één van onze Univé-winkels.