Ga naar inhoud

Woonverzekering

 • 8,6 voor prijs, informatie en voorwaarden
 • Uw huis en spullen goed verzekerd
 • Direct hulp bij schade
 • Binnen 5 minuten afgesloten

Snel de premie van uw huis berekenen?

 • Garantie tegen onderverzekering
 • Tot 10% pakketkorting
 • Hulp bij cybercriminaliteit

Zorgeloos wonen met onze woonverzekeringen

Uw woning en spullen kunnen schade oplopen, hoe voorzichtig en zuinig u ook bent. Dat kan zijn door inbraak of brand, maar ook door extreem weer. Met onze woonverzekeringen kiest u zelf welke risico's u wilt verzekeren. Toch schade? Dan lossen wij dat snel op, zonder gedoe. Dat is zorgeloos wonen volgens Univé.

Opstalverzekering

Verzeker uw huis en wat eraan vastzit.

 • Verzekerd tegen schade door o.a. storm, overstroming, brand en inbraak
 • Standaard geen eigen risico
 • Direct hulp bij schade
 • Zonnepanelen en laadpalen standaard meeverzekerd
 • Uw huis is nooit onderverzekerd

Bereken uw premie

Details van de opstalverzekering

Inboedelverzekering

Verzeker de spullen in uw huis.

 • Verzekerd tegen schade door o.a. brand, overstroming, diefstal
 • Verzekerd tegen schade door cybercrime
 • Standaard geen eigen risico
 • Direct hulp bij schade
 • Telefoons, tablets en laptops standaard meeverzekerd
 • Uw spullen zijn nooit onderverzekerd

Bereken uw premie

Details van de inboedelverzekering

Aanvullende verzekeringen

Met onze woonverzekeringen zijn uw huis en spullen goed verzekerd. Maar wat als u veel dure sieraden heeft? Of u veroorzaakt schade bij een ander? Ook dat wilt u goed geregeld hebben. Deze verzekeringen worden vaak samen afgesloten met een woonverzekering:

Kostbaarhedenverzekering

Verzeker uw waardevolle spullen, zoals sieraden, foto- en videoapparatuur. Wereldwijde dekking.

Meer informatie

Aansprakelijkheids­verzekering

Uw aansprakelijkheid wereldwijd verzekerd tot €2.500.000. Lage premie en zonder eigen risico.

Meer informatie

Rechtsbijstandverzekering

Juridische hulp bij diverse soorten conflicten. Met gratis juridisch advies.

Meer informatie

Veilig Wonen

Voorkom brand, waterschade en inbraak met onze woondiensten. Al vanaf € 4,25 per maand.

Meer informatie

Voorwaarden en verzekeringskaarten

Bekijk de voorwaarden en verzekeringskaarten van onze woonverzekeringen.

Heeft u al een Univé woonverzekering? Uw dekking en polisvoorwaarden staan in Mijn Univé onder ‘Mijn verzekeringen’. Of bekijk uw polis in de Univé App onder het tabblad ‘Documenten’.

Verzekeringskaarten

Wat is wel en niet gedekt door onze woonverzekeringen?

Bekijk verzekeringskaarten

Welke verzekering past bij u? Doe de WoonCheck

Weten welke verzekeringen en diensten rondom wonen bij uw huidige situatie passen? Doe de online WoonCheck en u heeft binnen 3 minuten een helder overzicht. Het voorgestelde pakket is vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Start de WoonCheck

Goed om te weten

Wij geven u graag extra informatie over onze woonverzekeringen. Zo weet u wat u kunt verwachten en maakt u een weloverwogen keuze.

Glasschade is niet standaard meeverzekerd in een woonverzekering. Verzeker het glas van uw huis daarom met de aanvullende dekking Ruitbreuk binnen onze opstalverzekering en inboedelverzekering.

Uw mobiele telefoon, smartphone (bijvoorbeeld uw iPhone), laptop en tablet zijn standaard meeverzekerd tegen schade in onze inboedelverzekeringen. Wilt u uw elektronische apparaten ook verzekeren tegen ongelukjes? Kies dan voor Inboedel All Risk.

Met een opstalverzekering verzekert u alles wat vast zit aan uw huis tegen schade, terwijl u de losse spullen in en om huis verzekert met een inboedelverzekering. Een inboedelverzekering is niet verplicht. Een opstalverzekering wordt vaak verplicht als u een hypotheek afsluit voor uw huis.

Met een inboedelverzekering zijn de spullen in uw huis verzekerd tegen schade. Een aansprakelijkheids­verzekering vergoedt de schade die u per ongeluk aan anderen of andermans spullen veroorzaakt.

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijgt u korting op uw gehele pakket. Voor bijna iedere verzekering van Univé krijgt u 1% korting op de totale premie. Uw voordeel kan oplopen tot 10% en verrekenen wij automatisch. Lees meer over pakketkorting.

Een woonverzekering bestaat uit alle verzekeringen die te maken hebben met uw woonhuis. Hieronder vallen de inboedel- en de opstalverzekering. Als aanvulling kunt u uw inboedelverzekering uitbreiden met bijvoorbeeld een glas- of kostbaarhedenverzekering.

Univé Cyberhulp

Maak het cybercriminelen niet te makkelijk. Haal alleen in huis wat goed voelt met Univé Cyberhulp. Standaard bij al onze woon­verzekeringen. Zo helpen we u ook online aan een veilig en zeker gevoel. En met een inboedel-  en/of aansprakelijkheids­verzekering krijgt u vaak tot € 2.000 per jaar aan cyberschade vergoed.

 • 24/7 hulp van onze Univé Cyberhelpdesk
 • Praktische tips om cybercrime te voorkomen

Ontdek Univé Cyberhulp

Veelgestelde vragen over onze woonverzekering

Met een woonverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw huis die ontstaat door bijvoorbeeld storm, brand en inbraak. Ook is uw inboedel verzekerd. U kunt de premie voor zowel opstal als inboedel in één keer berekenen.

Heeft u een koophuis? Dan stelt een hypotheekverstrekker een opstalverzekering verplicht.

Met een opstalverzekering verzekert u uw huis en alles wat aan het huis vast zit, zoals een keuken of verlijmde houten vloer. Een inboedelverzekering verzekert uw losse spullen tegen diefstal of schade. De combinatie van een opstal- en inboedelverzekering wordt de woonverzekering genoemd. U kunt de premie voor zowel inboedel als opstal in één keer berekenen.

U heeft een inboedelverzekering nodig om de losse spullen in uw huis te verzekeren tegen schade als gevolg van diefstal en een aantal andere oorzaken. Denk aan uw meubels, laptop, televisie en gordijnen. Een inboedelverzekering is niet verplicht.
Een opstalverzekering dekt de schade aan uw huis en bv. tuinschuttingen door brand, storm, diefstal, water en andere oorzaken. Alles wat vastzit aan uw huis valt onder deze verzekering. Bijvoorbeeld: een inbouwkeuken, garage, schutting, parketvloer, cv-ketel, maar ook zonnepanelen en de eventuele laadpaal voor uw elektrische auto. Als huurder heeft u geen opstalverzekering nodig. Maar bent u eigenaar van de woning, dan is de opstalverzekering vaak verplicht bij het afsluiten van de hypotheek.

Een woonverzekering bestaat uit alle verzekeringen die te maken hebben met uw woonhuis. Hieronder vallen de inboedelverzekering, de opstalverzekering. Met een woonverzekering kunt u in een keer woning én inboedel goed verzekeren.  

Heeft u schade aan uw woning? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

Meer informatie over de woonverzekering

Alle veelgestelde vragen over de woonverzekering

Klantenservice

Wij helpen u graag

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Liever een adviseur spreken?

Maak een afspraak

Hulp bij schade

 • 1

  Beperk de schade

  Neem, als dat kan, maatregelen om (verdere) schade te beperken.

 • 2

  Maak foto's

  Maak, als dat kan, foto's van de schade.

 • 3

  Schade melden

  Meld de schade zo snel mogelijk bij Univé. Dit kan op de volgende manieren:

  Inbraak? Doe altijd aangifte bij de politie.

Direct online regelen

Blogs over de woonverzekering