Woonverzekering

Vier muren, een dak en een deur; dat is uw huis. Persoonlijke spullen maken het een thuis. Met onze ruim dekkende woonverzekering zijn uw huis en spullen goed verzekerd en wordt u snel geholpen als u schade heeft.

Snel de premie van uw huis berekenen?

 • Direct hulp bij schade
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Tot 10% pakketkorting
 • 14 dagen bedenktijd

De woonverzekeringen van Univé: voor zorgeloos wonen

Natuurlijk bent u zuinig op uw woning en uw inboedel. Maar hoe voorzichtig u ook bent, er is altijd kans op schade. Bijvoorbeeld door brand, inbraak of extreem weer. Daarom is er de woonverzekering van Univé. U kiest zelf welke risico’s u wilt verzekeren. Bovendien krijgt u deskundig advies om schade te voorkomen. Heeft u schade? Dan zorgen wij ervoor dat de schade snel en goed geregeld wordt. Zo kunt u zorgeloos wonen.

Opstalverzekering

Een complete verzekering voor schade aan uw woning

 • Opstal Basis: basisdekking voor schade aan uw woning.
 • Opstal All Risk: meest uitgebreide dekking.
 • Ruitbreuk (aanvullende dekking): standaard inbegrepen bij Opstal All Risk.

Inboedelverzekering

Een complete verzekering voor schade aan uw inboedel.

 • Inboedel Basis: dekking bij schade en diefstal.
 • Inboedel All Risk: uitgebreide dekking voor schade, diefstal en meer.
 • Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking: meest uitgebreide dekking, ook buitenshuis.
 • Ruitbreuk (aanvullende dekking): schade vergoed of ruit vervangen.

Kostbaarheden-
verzekering

Wereldwijde dekking, als aanvulling op uw inboedelverzekering.

 • Vrijwel alles overal ter wereld verzekerd
 • Gedekt tegen beschadiging, diefstal en verlies
 • Complete dekking tegen een scherpe premie

Waarom onze woonverzekering?

Met een woonverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw huis en/of schade aan uw inboedel. Kiest u voor een combinatie van onze opstal- en inboedelverzekering, dan weet uw zeker dat uw huis en spullen goed verzekerd zijn. U krijgt bovendien automatische garantie tegen onderverzekering. Uw woning en inboedel zijn dus nooit te laag verzekerd.

Opstalverzekering

Dekt vrijwel elke schade aan uw woonhuis
Uw woning is gegarandeerd niet onderverzekerd
Met een opstalverzekering is uw koophuis verzekerd tegen schade door o.a. brand, storm, neerslag, lekkage en inbraak of een aanrijding. U kunt kiezen voor de dekking Opstal Basis of Opstal All Risk. Met onbeperkt garantie tegen onderverzekering.
 • Schade door brand, storm, neerslag, lekkage en inbraak wordt vergoed.
 • Ook basisdekking bij tijdelijke woningverhuur

Inboedelverzekering

Uw inboedel goed verzekerd
Laptops, tablets en mobiele telefoons zijn standaard meeverzekerd
Met een inboedelverzekering zijn uw spullen in uw huis verzekerd tegen schade door brand, storm, neerslag, lekkage, vandalisme en diefstal. U kunt kiezen uit drie varianten: Inboedel Basis, Inboedel All Risk en de Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking. Onze inboedelverzekering heeft garantie tegen onderverzekering. U bent dus nooit te laag verzekerd.
 • Schade aan uw inboedel door brand, storm, neerslag, lekkage, vandalisme en diefstal wordt vergoed
 • Garantie tegen onderverzekering

Kostbaarhedenverzekering

Uw kostbaarheden op maat verzekerd
Voor o.a. sieraden, foto- en filmapparatuur en laptops
Met een kostbaarhedenverzekering verzekert u uw waardevolle spullen met wereldwijde dekking tegen beschadiging, diefstal en geheel of gedeeltelijk verlies. Een kostbaarhedenverzekering is maatwerk en daarom alleen af te sluiten in combinatie met een Univé-inboedelverzekering.
 • Gedekt tegen beschadiging, diefstal en verlies
 • Alleen af te sluiten in combinatie met een Univé-inboedelverzekering

Veilig Wonen

Voorkom brand, waterschade of inbraak met de diensten van Veilig Wonen. Bijvoorbeeld een alarminstallatie, schoorsteenvegen of cv-onderhoud. Al vanaf € 4,25 per maand. Zo hoeft u zelf niets meer te regelen en kan u met een gerust hart van huis.
 • Voorkom schade
 • Vakmensen aan huis
 • Al vanaf € 4,25 per maand

Meer verzekeringen rondom uw huis

Verzeker uw inboedel en/of uw huis precies zoals u dat wilt. U maakt uw opstalverzekering compleet met bijvoorbeeld een inboedel-, rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering. Aanvullend op uw inboedelverzekering kunt u zo nodig een kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Veilig Wonen

Voorkom brand, waterschade of inbraak met het Veilig Wonen-abonnement. Kies bijvoorbeeld voor een alarminstallatie of cv-onderhoud. En dat al vanaf slechts € 4,25 per maand. 

Info Veilig Wonen

Kostbaarhedenverzekering

Een verzekering op maat voor uw waardevolle spullen zoals sieraden, foto- en filmapparatuur met wereldwijde dekking, als aanvulling op uw inboedelverzekering.

Info Kostbaarhedenverzekering

Rechtsbijstandverzekering

De Rechtsbijstandverzekering biedt u juridische hulp bij diverse soorten conflicten. Bovendien ontvangt u gratis juridisch advies.

Info Rechtsbijstandverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Uw aansprakelijkheid voor een lage premie wereldwijd verzekerd tot een bedrag van € 2.500.000,-. Geen eigen risico.

Info Aansprakelijkheid

Voorwaarden van onze woonverzekering

Bekijk de polisvoorwaarden 

Pakketkorting op uw woonverzekering

Wanneer u meerdere schadeverzekeringen bij Univé, heeft krijgt u korting op uw gehele pakket. Pakketkorting noemen we dat. Voor bijna elke verzekering van Univé* krijgt u 1% korting op de totale premie. 

Voor de korting zelf hoeft u niets te doen. Sluit de woonverzekering af en Univé controleert of u meerdere Univé-verzekeringen heeft. Vervolgens verrekenen we direct uw korting. 

Meer over pakketkorting
 

 

Aantal verzekeringen Kortingspercentage
2 2%
3 3%
4 4%
5 5%
6 6%
7 7%
8 8%
9 9%
10 of meer 10%

 

Veelgestelde vragen over onze woonverzekering

Lees meer veelgestelde vragen over de woonverzekering

Met de woonverzekering van Univé bent u nooit onderverzekerd

Met onze opstal- en inboedelverzekeringen heeft u automatisch een garantie tegen onderverzekering. U bent dus nooit te laag verzekerd.

Univé verzekert gegarandeerd de totale waarde van uw inboedel. En is uw woning na een brand onbewoonbaar geworden? Met de uitkering die u ontvangt, kunt u de woning herbouwen, ook als uw huis in de loop der jaren meer waard is geworden. U hoeft in principe niets te doen om de waardestijging van uw woning mee te verzekeren.

 • Door indexering houdt Univé uw verzekeringen op peil. Zo lopen deze gelijk met de waardestijgingen van de bouwkosten en in de markt.
 • De ruime uitkering is gebaseerd op de herbouw- of herstelkosten. U krijgt terug wat u had.

Wat is een particuliere woonverzekering?

Een woonverzekering bestaat uit alle verzekeringen die te maken hebben met uw woonhuis. Hieronder vallen de inboedelverzekering, de opstalverzekering. Met een woonverzekering kunt u in een keer woning én inboedel goed verzekeren.  

Glasverzekering voor uw woning

Met een glasverzekering verzekert u het glas van uw huis tegen schade. Denk bijvoorbeeld aan gebroken glazen in ramen, glas in lood of gebroken douchedeuren. Univé heeft geen aparte glasverzekering. U kunt glas verzekeren via de opstalverzekering of inboedelverzekering met de aanvullende glasdekking Ruitbreuk. Kiest u voor Opstal All Risk? Dan is de glasdekking Ruitbreuk al standaard meeverzekerd.

Valt een mobiele telefoon ook onder de dekking van de woonverzekering?

Een mobiele telefoon of smartphone is standaard verzekerd voor schade en diefstal via onze inboedelverzekering. Wilt u ook buiten uw woning dekking? Met onze Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking is uw mobiele telefoon of smartphone overal in Nederland verzekerd.

 

Wat is het verschil tussen een inboedel- en een aansprakelijkheidsverzekering?

Met een inboedelverzekering zijn uw eigen spullen in huis verzekerd tegen schade door brand, diefstal, inbraak, water en storm. Het gaat hierbij om de losse spullen in uw huis zoals meubels,  apparatuur (audio, tv, film-/fotocamera), laptops en kleding.

Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die u per ongeluk veroorzaakt aan anderen. Bijvoorbeeld als uw kind per ongeluk een bal bij de buren door de ruit schopt of met zijn fiets tegen iemand aanrijdt. De aansprakelijkheidsverzekering geldt niet voor schade aan uw eigen spullen.

Moet ik zowel een inboedel- als een opstalverzekering afsluiten?

U heeft een inboedelverzekering nodig om de losse spullen in uw huis te verzekeren tegen schade als gevolg van diefstal en een aantal andere oorzaken. Denk aan uw meubels, laptop, televisie en gordijnen. Een inboedelverzekering is niet verplicht.

Een opstalverzekering dekt de schade aan uw huis en bv. tuinschuttingen door brand, storm, diefstal, water en andere oorzaken. Alles wat vastzit aan uw huis valt onder deze verzekering. Bijvoorbeeld: een inbouwkeuken, garage, schutting, parketvloer, cv-ketel, maar ook zonnepanelen en de eventuele laadpaal voor uw elektrische auto. Als huurder heeft u geen opstalverzekering nodig. Maar bent u eigenaar van de woning, dan is de opstalverzekering vaak verplicht bij het afsluiten van de hypotheek.

Ontdek meer over onze woonverzekering

6 tips om energie te besparen
Blog Wonen
6 tips om energie te besparen in het voorjaar

De afgelopen maanden hebben we door de kou massaal binnen gezeten. Gelukkig staat de lente weer voor de deur. Dit betekent dat de temperaturen weer gaan stijgen én dat de kachel vaak weer uit kan. Maar wist je dat je in de lente heel gemakkelijk energie kunt besparen? Check onze tips en bespaar op je energierekening.

Goed voorbereid de winter in!
Blog Wonen
Goed voorbereid de winter in!

Voorkom water- en stormschade en bekijk de tips van onze expert

Vrouw en adviseur bekijken papieren en kind speelt op grond
Blog Wonen
Vijf belangrijke vragen als je een woonverzekering zoekt

Hoe kom je erachter welke woonverzekering bij jouw situatie past? In ons blog geven we antwoord op vijf belangrijke woonvragen.

Hulp bij woonschade?

Univé staat voor u klaar. En u kunt uw schade eenvoudig online melden.

Hulp bij woonschade

Wat kunt u het beste doen bij woonschade?

 • Neem maatregelen om de schade te beperken.
 • Maak zo mogelijk foto’s van de schade.
 • Meld uw schade zo spoedig mogelijk bij Univé.
 • Doe na een inbraak altijd aangifte.

Meer over opstalschade

Meer over inboedelschade

Uw woonschade melden
 • Online
  24 uur per dag woonschade melden
 • Telefonisch
  Bel Univé via 0592 348 999
  Openingstijden variëren per regio
 • Persoonlijk
  Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Univé-woonverzekering

Door onze klanten beoordeeld met
8,0
3771 reviews
Meer over de klanttevredenheid

Klantenservice

0592 349 579

ma-vr: 08:30 - 21:00
za:       08:30 - 17:00

Vind een Univé-winkel

Kom gerust bij ons langs!

Verzekeringskaarten woonverzekering

Wat is wel en niet gedekt door deze woonverzekering?
Bekijk de Verzekeringskaarten

Bereken uw premie