Rechtsbijstandverzekering

Meer dan 200 juristen van Univé Rechtshulp staan klaar om u te helpen bij een juridische vraag of conflict. Zo staat u er niet alleen voor.

Bereken uw premie
Direct juridische hulp nodig?

Altijd verzekerd van rechtsbijstand

In uw leven kunnen er juridische conflicten ontstaan. Bijvoorbeeld op uw werk, met de buren of in het verkeer. In zo’n geval is het prettig dat u kunt rekenen op deskundige juridische hulp door de juristen van Univé Rechtshulp. Onze klanten beoordelen de dienstverlening van de rechtsbijstandverzekering met een 8.0.

Verkeer & voertuigen

De basisdekking voor rechtshulp bij het verhalen van (letsel)schade in het verkeer.

 • Geldig als u rijdt, loopt, fietst of vaart
 • Ook bij conflicten over koop, verkoop, lease en reparatie van uw voertuig
 • Geen losse rechtshulpdekking meer nodig bij uw autoverzekering

Consument & wonen

De basisdekking voor rechtshulp bij aankopen, uw woning en (letsel)schade.

 • Preventief uw koop- of huurcontract laten screenen
 • Hulp bij problemen over aankopen of overeenkomsten
 • Hulp bij besluiten van de overheid over uw woonomgeving

Combi basisdekkingen

Combinatie van de basisdekkingen verkeer & voertuigen en consument & wonen.

 • Juridische hulp bij de meest voorkomende conflicten
 • Alle dekkingen van de twee basisdekkingen
 • 15% korting op de basisdekking verkeer & voertuigen

Direct juridische hulp zonder verzekering?

Dan helpen we u graag met Rechtshulp on demand. Voor een eenmalig vast bedrag krijgt u juridische hulp op maat. Voor conflicten op uw werk, over uw woning of op zakelijk vlak.

Rechtshulp on demand

Aanvullend bij uw rechtsbijstandverzekering

Naast de basisdekkingen van uw rechtsbijstandverzekering zijn er verschillende aanvullende dekkingen. U bepaalt zelf of u deze af wilt sluiten. Wel heeft u minstens één basisdekking nodig om een aanvullende dekking af te sluiten.

Werk & inkomen

Voor hulp bij conflicten:

•    Met uw werkgever
•    Over een uitkering, toeslag of sociale voorziening
•    Over uw pensioen

Meer informatie
 

Belasting & vermogen

Voor hulp bij conflicten:

•    Over belastingzaken
•    Over vermogensbeheer en effecten
•    Bij een echtscheiding

Meer informatie

Welke verzekering past bij u? Doe de WoonCheck

Weten welke verzekeringen en diensten rondom wonen bij uw huidige situatie passen? Doe de online WoonCheck en u heeft binnen 3 minuten een helder overzicht. Het voorgestelde pakket is vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Start de WoonCheck

Is er sprake van een eigen risico?

U heeft geen eigen risico wanneer u een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt. Wanneer u voor het conflict naar de rechter moet, of zelf een externe deskundige of advocaat inschakelt, heeft u een eigen risico van € 250,-.

Voor de Univé rechtsbijstandverzekering geldt er een minimaal belang van € 100,-. Dat wil zeggen dat schades van minder dan € 100,- niet in behandeling worden genomen. Onze rechtshulpverlener geeft u in dat geval wel advies met betrekking tot uw conflict. Het minimaal belang geldt niet bij strafzaken en echtscheidingsmediation.

Meer over de voorwaarden

Stel zelf uw rechtsbijstandverzekering samen

De rechtsbijstandverzekering van Univé is opgebouwd uit verschillende dekkingen. Zo bepaalt u zelf hoe uitgebreid u verzekerd wilt zijn. Naast de basisdekkingen verkeer & voertuigen en consument  & wonen kiezen de meeste klanten ook voor de aanvullende dekking werk & inkomen. Hiermee worden de belangrijkste juridische conflicten gedekt namelijk: verkeerszaken, consumentenaankopen, arbeidsconflicten en woning/woonomgeving.

Rechtsbijstandverzekering verkeer & voertuigen

Geldig als u rijdt, loopt, fietst of vaart
De basisdekking voor juridische hulp bij (letsel)schade in het verkeer
Met de basisdekking verkeer & voertuigen bent u verzekerd van juridische hulp bij het verhalen van (letsel)schade in het verkeer. Het maakt daarbij niet uit of u nu rijdt, vaart, fietst of loopt. Ook conflicten over het (ver)kopen, repareren of leasen van uw motorvoertuig, boot of fiets zijn meeverzekerd. Als u kiest voor deze module heeft u geen losse rechtshulpdekking meer nodig voor bijvoorbeeld uw autoverzekering.
 • Ook bij conflicten over (ver)koop, lease en reparatie van uw motorvoertuig, boot of fiets
 • Geen losse rechtshulpdekking meer nodig bij uw autoverzekering

Rechtsbijstandverzekering consument & wonen

Juridische hulp bij problemen over aankopen en overeenkomsten
De basisdekking voor rechtshulp bij aankopen, uw woning en (letsel)schade
Met de basisdekking consument & wonen bent u verzekerd voor juridische hulp bij problemen over overeenkomsten, aankopen of het verhalen van letselschade door een medische fout of een mishandeling. Maar u bent ook verzekerd van juridische hulp bij conflicten die te maken hebben met bouwen, wonen of uw woonomgeving. Ook kunt u preventief uw koop- of huurcontract van uw woning laten screenen.
 • Preventief uw koop- of huurcontract laten screenen
 • Hulp bij besluiten van de overheid over uw woonomgeving

Rechtsbijstandverzekering basisdekking compleet

Combinatie van de basisdekkingen verkeer & voertuigen en consument & wonen
De meest uitgebreide basisdekking
Met de rechtsbijstandverzekering basisdekking compleet krijgt u rechtshulp bij alle conflicten en schades die onder de basisdekkingen verkeer & voertuigen en consument & wonen vallen. Bovendien ontvangt u 15% korting op de basisdekking verkeer & voertuigen.
 • Rechtshulp voor alle conflicten en schades die onder de basisdekkingen verkeer & voertuigen en consument & wonen
 • Ontvang 15% korting op de basisdekking verkeer & voertuigen

Voorwaarden van onze rechtsbijstandverzekering

Bekijk de polisvoorwaarden 

Pakketkorting op uw rechtsbijstandverzekering

Wanneer u meerdere schadeverzekeringen bij Univé heeft, krijgt u korting op uw gehele pakket. Pakketkorting noemen we dat. Voor bijna elke verzekering van Univé* krijgt u 1% korting op de totale premie. 

Voor de korting zelf hoeft u niets te doen. Sluit de rechtsbijstandverzekering af en Univé controleert of u meerdere Univé-verzekeringen heeft. Vervolgens verrekenen we direct uw korting. 

Meer over pakketkorting
 

 

Aantal verzekeringen Kortingspercentage
2 2%
3 3%
4 4%
5 5%
6 6%
7 7%
8 8%
9 9%
10 of meer 10%

 

Standaard Univé Cyberhulp bij uw Rechtsbijstandverzekering

Als coöperatie vinden we het belangrijk dat u met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen standaard uitgebreid met Univé Cyberhulp. Zo kunt u gratis aanspraak doen op onze cyberhelpdesk en voorzien we u van tips om cybercrime te voorkomen. Heeft u een Univé inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering? Dan krijgt u in sommige gevallen ook een financiële vergoeding bij cyberschade.
 • Gratis advies van onze helpdesk
 • Duidelijke acties om uw cyberrisico te beperken
 • Ondersteuning op afstand door experts

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

​​​​De vijf meest gestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering.​​

Alle veelgestelde vragen

Wat is niet verzekerd met de rechtsbijstandverzekering?

U bent als particulier direct verzekerd voor conflicten die ontstaan na de ingangsdatum van uw rechtsbijstandverzekering (geen wachttijd, met uitzondering van echtscheidingsmediation). Maar bestaande conflicten of conflicten die u bij het afsluiten van de verzekering kunt voorzien, zijn niet verzekerd. Om voor rechtsbijstand in aanmerking te komen moet de schade minimaal € 100,- bedragen (geldt niet voor schade in het verkeer). De details leest u in de polisvoorwaarden.

Met deze rechtsbijstandverzekering bent u niet verzekerd voor (klein)zakelijke activiteiten. 

Heeft u een arbeidsconflict, maar geen rechtsbijstandverzekering of niet de juiste dekking op uw rechtsbijstandverzekering van Univé? Dan kunt u direct juridische hulp ontvangen tegen een vast bedrag met Rechtshulp on Demand.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van de door u gekozen dekking(en) en gezinssituatie. Bent u alleenstaand? Dan betaalt u namelijk minder premie, dan wanneer u een gezin met vier personen wilt verzekeren.  

Maar krijgt u te maken met een juridisch conflict? Dan bent u met een rechtsbijstandverzekering goedkoper uit, dan wanneer u zelf een advocaat moet inschakelen.  Het uurloon van een advocaat is namelijk in veel gevallen duurder dan de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering.

Blogs over de rechtsbijstandverzekering

Hoe voorkom je een burenruzie? Bekijk onze tips.
Blog Wonen
Burenoverlast: hoe maak je het bespreekbaar

Beter een goede buur dan een verre vriend. Maar hoe houd je de relatie met je buren goed? Bekijk onze tips.

Houten rechtshamer
Blog Wonen
Ook daarom een rechtsbijstandverzekering

Ziet u een mogelijk conflict aankomen, maar twijfelt u of onze juristen u kunnen helpen? Aarzel niet om preventief advies te vragen.

Blog Wonen
Verhuizen? Eén seintje naar Univé is voldoende.

Verhuizen? Geef Univé een seintje en je verzekeringen worden vanzelf weer up-to-date.

Hulp bij schade of conflict

Univé Rechtshulp is een onafhankelijke organisatie die namens Univé rechtsbijstand verleent. Voor hulp bij schade of een conflict kunt u altijd bellen met het juridisch adviescentrum van Univé Rechtshulp: 0592 382 501. Ook als een zaak niet onder uw dekking valt geven onze juristen u advies over welke mogelijkheden u heeft.

Hulp bij een conflict of schade

Heeft u een juridisch conflict? Of wilt u een schade verhalen? Meld dat dan bij Univé Rechtshulp. U wordt dan verder geholpen door een jurist.

Meer over hulp bij een conflict

 

Direct melden

 

Collectieve korting op uw rechtsbijstandpremie

Mogelijk kunt u profiteren van collectief voordeel op uw premie via afspraken tussen Univé en uw werkgever, (branche-)vereniging of bond (zoals FNV). Wij controleren periodiek bij uw werkgever, vereniging of bond of u daadwerkelijk recht heeft op die aantrekkelijke korting.

Univé-rechtsbijstandverzekering

Door onze klanten beoordeeld met
8,0
381 reviews
Meer over de klanttevredenheid

Klantenservice

Neem contact met ons op.

Klantenservice

Univé Rechtshulp

0592 382 501

ma-vr: 08:30 - 19:00
za:       08:30 - 13:00

Waarvoor bent u verzekerd met de rechtsbijstandverzekering?

Wat is wel en niet gedekt door deze rechtsbijstandverzekering? Bekijk de Verzekeringskaart rechtsbijstandverzekering.
 

Bekijk de Verzekeringskaart

Bereken uw premie