Ga naar inhoud
Zakelijk geklede vrouw zit samen met een ouder echtpaar op de bank terwijl ze samen een document bespreken.

Rechtsbijstand­verzekering

Sta er niet alleen voor tijdens een juridisch probleem en verzeker je net als 408.177 anderen voor rechtsbijstand.

Rechtsbijstand­verzekering

Sta er niet alleen voor tijdens een juridisch probleem en verzeker je net als 408.177 anderen voor rechtsbijstand.

Verzeker je van deskundige rechtshulp

Een juridisch probleem kan zomaar ontstaan. Bijvoorbeeld met je werkgever, de buren of in het verkeer. Dan is het prettig dat je snel rechtshulp kunt krijgen via je rechtsbijstandverzekering.

Je rechtsbijstandverzekering verder samenstellen

Heb je een basisdekking gekozen? Dan kun je jouw rechtsbijstandverzekering naar wens uitbreiden met deze aanvullende dekkingen. Zo kun je in nog meer situaties rekenen op juridische hulp van Univé Rechtshulp.

Let op: de aanvullende dekkingen voeg je toe bij het afsluiten van je rechtsbijstandverzekering.

Sluit de verzekering nu af

Of bereken je premie

Waarvoor ben je verzekerd? En waarvoor niet?

In de voorwaarden van onze rechtsbijstandverzekering zie je precies waarvoor je wel of niet verzekerd bent per situatie. Wanneer je de verzekering hebt afgesloten, vind je deze informatie ook in je polis via Mijn Univé.

Bekijk de voorwaarden

Of verzeker je nu

Daarom verzekeren 408.000+ klanten zich van rechtsbijstand bij Univé

Klanten geven onze rechtsbijstandverzekering gemiddeld een 8,3

Ontdek de voordelen van onze rechtsbijstandverzekering

Als je een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt, hoef je geen eigen risico te betalen. Wel is er sprake van een zogenaamd minimaal belang. Dit betekent dat als de schade van je conflict lager is dan € 175, Univé Rechtshulp je zaak niet in behandeling neemt. Je krijgt in zo’n geval wel juridisch advies van Univé Rechtshulp. 

Er geldt geen minimaal belang voor:

 • schade in het verkeer
 • strafzaken
 • conflicten over je woning
 • arbeidszaken
 • conflicten over sociale voorzieningen
 • belastingzaken

Moet je voor het conflict naar de rechter? En kies je dan zelf een rechtshulpverlener of advocaat? Dan heb je een eigen risico van € 250.

Heb je meerdere schadeverzekeringen van Univé afgesloten als pakket? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op bijna al onze verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie per verzekering. Je voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 10% korting die we automatisch voor je verrekenen. 

Bekijk je pakketkorting

We vinden het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met Univé CyberGerust. Zo kun je in het geval van cybercrime altijd terecht bij onze cyberhelpdesk en krijg je tips om cybercrime te voorkomen.

Meer over Univé CyberGerust

Heb je geen rechtsbijstandverzekering, maar wel direct juridische hulp nodig? Dan helpen we je graag met Rechtshulp on demand. Voor een eenmalig vast bedrag krijg je passende juridische hulp voor jouw situatie. Bijvoorbeeld als je een conflict hebt op je werk, over je woning of op zakelijk vlak.

Rechtshulp on demand

Voorwaarden en documenten

Veelgestelde vragen

Heb je rechtshulp of juridisch advies nodig?

Met onze rechtsbijstandverzekering kun je jouw probleem direct melden bij Univé Rechtshulp. Onze gespecialiseerde rechtshulpverleners helpen je dan verder. Ook als je alleen een juridische vraag hebt.

Meer weten over jouw recht?

Wil je weten wat je rechten zijn bij bijvoorbeeld geluidsoverlast van de buren? Of wat je kunt doen als je het niet eens bent met een verkeersboete? In onze kennisbank lees je daar meer over.

Naar de kennisbank

Juridische hulp zonder verzekering

Heb je een juridisch conflict, maar geen rechtsbijstandverzekering van Univé? Ook dan sta je er niet alleen voor en kun je hulp krijgen van onze juristen via Rechtshulp on demand.

Bekijk je mogelijkheden

Altijd voorbereid op kleine of grote juridische problemen

Met de rechtsbijstand­verzekering van Univé kun je met een gerust gevoel weer verder.  

Verzeker je nu

Of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar

De kwaliteit van de Univé Rechtsbijstandverzekering

Univé wil graag dat de informatie over de rechtsbijstandverzekering voor iedereen duidelijk is. Daarom gebruiken we zo min mogelijk moeilijke woorden. En leggen we ze begrijpelijk uit als we ze tóch moeten gebruiken. Dit is onderdeel van ons PARP-beleid.

Als verzekeraar moet Univé zich aan bepaalde wettelijke verplichtingen houden. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website. Deze moet namelijk begrijpelijk, volledig en eerlijk zijn. We beoordelen onze webpagina's op de volgende punten: 

 • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 
 • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 
 • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 
 • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 
 • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

We controleren deze informatie op twee momenten. Als er een grote wijziging wordt doorgevoerd in de verzekering. En altijd om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. Zo zorgen we ervoor dat de informatie altijd aan onze voorwaarden voldoet. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Fleur Kiers, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Ferdy ten Cate