Ga naar inhoud

Koophuis verzekeren: welke verzekeringen heb ik nodig?

Heeft u een huis gekocht? Daar gaat veel geld in zitten, zowel voor de aankoop als eventuele verbouwingen daarna. Als uw nieuwe woning beschadigd raakt, kunt u te maken krijgen met hoge kosten. Om dit te voorkomen en zorgeloos van uw huis te genieten, is het verstandig om dit goed te verzekeren. Of u nu in een nieuwbouwwoning of appartement woont. Een hypotheekverstrekker vereist vaak dat u in ieder geval een opstalverzekering voor uw huis afsluit. Er zijn nog meer verzekeringen die geen verplichte verzekering voor uw huis zijn, maar die wel nuttig zijn om af te sluiten. Wij zetten de belangrijkste verzekeringen voor uw koophuis op een rij. 

Verzekering eigen huis 


Voor een koophuis is het verstandig om in ieder geval een goede woonverzekering af te sluiten. Er zijn twee belangrijke typen woonverzekeringen voor uw koophuis: de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Wat is verzekerd met beide verzekeringen? Daar nemen we u graag in mee. 

  • Opstalverzekering

Met een opstalverzekering zijn alle vaste delen van uw woning verzekerd. Dus de constructie (uw muren, dak en fundering), maar ook bijvoorbeeld uw badkamer en keuken. Een opstalverzekering afsluiten is vaak een vereiste door hypotheekverstrekkers. Daarmee bent u verzekerd tegen schade aan uw woning, die vaak hoge kosten met zich meebrengt. Een opstalverzekering dekt schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een aanrijding. 

Bereken uw premie

  • Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering verzekert alle losse spullen in uw woning. Precies wat u zou meenemen tijdens een verhuizing dus. Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht en vaak ook geen vereiste als u een hypotheek afsluit. Toch is het verstandig om uw spullen te verzekeren tegen schade: het herstellen of vervangen van uw spullen kan namelijk duur uitvallen. Met een inboedelverzekering zijn uw spullen verzekerd tegen schade door brand, storm, diefstal, neerslag en lekkage, rook en schroeien. Bovendien kunt u ervoor kiezen om uw spullen ook buitenshuis mee te verzekeren.

Premie berekenen inboedelverzekering

Bij Univé heeft u zowel voor uw opstalverzekering als uw inboedelverzekering een garantie tegen onderverzekering. Dat betekent dat de volledige waarde van uw schade vergoed wordt. Maar schade voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Bekijk daarom bijvoorbeeld onze pagina over brand voorkomen.

Overlijdensrisicoverzekering 


Naast een opstal- en inboedelverzekering is het ook verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als u een huis koopt. Daarmee dekt u zich in tegen de financiële gevolgen van overlijden. Het afsluiten van een overlijdensrisico is niet wettelijk verplicht, maar een hypotheekverstrekker kan dit wel van u eisen als onderpand. Met een overlijdensrisico krijgen uw nabestaanden geld uitgekeerd, dat onder andere gebruikt kan worden om (een deel van) de hypotheek af te lossen. 

Rechtsbijstandverzekering 


Een andere handige verzekering om af te sluiten als u een koophuis heeft is een rechtsbijstandverzekering. Het kan namelijk voorkomen dat u in een conflict belandt met uw buren, een aannemer of de gemeente waarin u woont. Dat is natuurlijk erg vervelend, en u kunt erg veel geld kwijt zijn aan juridische hulp. Met een rechtsbijstandverzekering van Univé krijgt u altijd deskundige juridische hulp wanneer u dat nodig heeft, zonder torenhoog uurtarief. 

Bereken uw premie

Vragen over verzekering eigen huis? Neem contact op 


Heeft u nog vragen over welke verzekering u nodig heeft bij een koophuis? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord en helpen u verder.