Ga naar inhoud
Vrouw staat naast haar fiets op straat en belt met haar mobiele telefoon
Vrouw staat naast haar fiets op straat en belt met haar mobiele telefoon

Mobiele elektronica verzekeren

Je waardevolle mobiele elektronica allrisk verzekerd. Zoals je telefoon, laptop of smartwatch. Aanvullend op je inboedelverzekering.

Welke apparaten kun je met de aanvullende dekking Mobiele Elektronica verzekeren?

Met de inboedelverzekering zijn je mobiele apparaten in en rond je huis tegen schade en diefstal. Met de aanvullende dekking Mobiele Elektronica zijn ze ook verzekerd bij huisongelukjes. Denk aan apparaten als: 

  • Smartphones zoals je iPhone of merken zoals Samsung, Huawei, e.a.
  • Laptops van merken zoals HP, Dell en Lenovo.
  • Tablets en e-readers van merken zoals Apple, Kobo en Samsung.
  • Smartwatches en stappentellers van merken zoals Garmin, Apple en Fitbit.
  • Mobiele geluidsdragers en accessoires zoals noise canceling koptelefoons of AirPods.
  • Mobiele spelcomputers

Deze apparaten zijn kostbaar. Daardoor kan schade of diefstal duur uitpakken. Met de dekking Mobiele Elektronica bij je inboedelverzekering krijg je in deze situaties een vergoeding. 

Wat vergoedt de Mobiele Elektronica dekking?

De aanvullende dekking vergoedt schade aan je mobiele elektronica. Ook bij huisongelukjes. En in heel Nederland.

Meer informatie over de dekking lees je op de verzekeringskaart en in onze voorwaarden.

Vragen over de Mobiele Elektronica dekking?

Klanten geven onze woonverzekering gemiddeld een 8,6

De voordelen van je mobiele elektronica verzekeren bij Univé

Goed om te weten over je mobiele elektronica verzekering

We geven je graag meer informatie over de Mobiele Elektronica dekking. Zo weet je wat je kunt verwachten en denk je goed over je keuze na. 

De aanvullende dekking Mobiele Elektronica kun je alleen afsluiten in combinatie met de inboedelverzekering van Univé.

Met de inboedelverzekering verzeker je jouw spullen in huis tegen schade door brand, inbraak, lekkage, storm, rook en schroeien. Dit geldt ook voor mobiele elektronica. Met de aanvullende dekking Mobiele Elektronica zijn ook huisongelukjes binnen en buiten je woning in heel Nederland verzekerd.

Als je mobiele elektronica kapot of gestolen is, meld je dit bij Univé. Moet het apparaat vervangen worden? Dan krijg je hiervoor een vergoeding. Hoe hoog die vergoeding is, hangt af van de dagwaarde. Dat is de waarde die het apparaat op dit moment heeft. Is deze hoger dan 40% van de kosten voor een nieuw apparaat (nieuwwaarde)? Dan krijg je de nieuwwaarde terug. Is deze lager dan 40%? Dan krijg je de dagwaarde terug. In onze afschrijvingslijst vind je hoe we de dagwaarde van je laptop berekenen.

Met onze inboedelverzekering ben je standaard verzekerd tegen cyberschade tot € 2.000. Wij vergoeden alleen schade aan spullen. Ben je geld kwijt door bijvoorbeeld een phishingmail? Dan vergoeden wij dit niet. Onder cyberschade valt bijvoorbeeld het vervangen van je laptop als je deze niet meer kunt gebruiken vanwege een computervirus. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van de cyberhelpdesk. Daar kun je terecht met alle vragen over hacken, malware en andere cyberzaken. 

Heb je meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijg je korting op je gehele pakket. Bijna iedere extra verzekering levert je 1% korting op je totale premie op. Bijvoorbeeld wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering afsluit. Deze korting geldt ook op aanvullende dekkingen. Je voordeel kan oplopen tot 10%.

Lees meer over pakketkorting

De inboedelverzekering van Univé heeft standaard geen eigen risico. Dat geldt ook voor de aanvullende dekking Mobiele Elektronica. Wil je premievoordeel? Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 100, € 250 of € 500 in ruil voor een lagere premie.

Lees meer over je eigen risico

Veelgestelde vragen over de Mobiele Elektronica dekking

Voorwaarden en documenten bij je Mobiele Elektronica verzekering

Service & contact bij je Mobiele Elektronica dekking

Kies voor extra zekerheid bij je Mobiele Elektronica dekking

Kies voor de Mobiele Elektronica dekking bij de inboedelverzekering van Univé