Ga naar inhoud

Preventietips inbraak

Een inbraak in huis? Dat wil je natuurlijk niet. Wil je die kans zo klein mogelijk maken? Neem dan vooraf maatregelen. Univé heeft een aantal preventietips voor je op een rij gezet. Bekijk hieronder onze tips om inbraak te voorkomen.

 1. Op het (nacht)slot
  Ga je (even) weg? Draai dan alle deuren op het nachtslot en sluit de ramen af. Een deur die niet echt op slot is gedraaid, kan met bijvoorbeeld een creditcard eenvoudig worden geopend.
 2. Sleutels
  Laat sleutels niet aan de binnenkant in het slot zitten. Wie de ruit intikt, kan gemakkelijk binnenkomen.
 3. Vakantie
  Ga je op vakantie? Zorg er dan voor dat je huis bewoond lijkt. Meer hierover lees je in de vakantiechecklist.
 4. Brievenbustouwtje
  Een touwtje uit de brievenbus is niet alleen handig voor je kinderen, maar ook voor inbrekers.
 5. Trappen en containers
  Trappen, vuilniscontainers en tuinmeubelen kunnen handige opstapjes voor dieven zijn.
 6. Buitenverlichting
  Plaats buitenverlichting met een bewegingssensor of lichtcel. Dieven voelen zich ’s nachts een stuk ongemakkelijker als er verlichting aanspringt.
 7. Hang- en sluitwerk
  Door goed hang- en sluitwerk (SKG® of politiekeurmerk) maak je het voor inbrekers zo moeilijk het slot te forceren, dat zij er vaak van afzien.
 8. Schuifpui
  Maak je schuifpui inbraakveilig door een stok of lat in de rail te leggen. De schuifpui kan dan niet van buitenaf opengeschoven worden.
 9. Tijdschakelaars
  Ga je langere tijd weg? Sluit dan een of meer lampen aan op een tijdschakelaar, zodat je huis ’s avonds een paar uur verlicht is.
 10. Beveilig je huis met een camera

Camerabeveiliging kan dieven afschrikken. Daarnaast is het altijd handig om videobewijs te hebben, als iemand toch ongewenst in de buurt van jouw woning komt.