Ga naar inhoud

Preventietips inbraak

Een inbraak in uw huis? Dat wilt u liever niet. Wilt u die kans zo klein mogelijk maken? Neem dan vooraf uw maatregelen. Univé heeft een aantal preventietips voor u op een rij gezet. Tips om inbraak te voorkomen.

 1. Op het (nacht)slot
  Gaat u (even) weg? Draai dan alle deuren op het nachtslot en sluit de ramen af. Een deur die niet echt op slot is gedraaid, kan met bv. een creditcard eenvoudig worden geopend.
 2. Sleutels
  Laat sleutels niet aan de binnenkant in het slot zitten. Wie de ruit intikt, kan gemakkelijk binnenkomen.
 3. Vakantie
  Gaat u op vakantie? Regel dan dat uw huis bewoond lijkt. Meer hierover leest u in de vakantiechecklist.
 4. Brievenbustouwtje
  Een touwtje uit de brievenbus is niet alleen handig voor uw kinderen, maar ook voor inbrekers.
 5. Trappen en containers
  Trappen, vuilniscontainers en tuinmeubelen kunnen handige opstapjes voor dieven zijn.
 6. Buitenverlichting
  Plaats buitenverlichting met een bewegingssensor of lichtcel. Dieven voelen zich ’s nachts een stuk ongemakkelijker als er verlichting aanspringt.
 7. Hang- en sluitwerk
  Door goed hang- en sluitwerk (SKG® of politiekeurmerk) maakt u het voor inbrekers zo moeilijk het slot te forceren, dat zij er vaak van afzien.
 8. Dievenklauwen
  Plaats dievenklauwen op deuren en ramen die naar buiten draaien. Hierdoor zijn de scharnierpennen aan de buitenkant niet zo eenvoudig uit de sponning te tikken.
 9. Schuifpui
  Maak uw schuifpui inbraakveilig door een stok of lat in de rail te leggen. De schuifpui kan dan niet van buitenaf opengeschoven worden.
 10. Tijdschakelaars
  Gaat u langere tijd weg? Sluit dan een of meer lampen aan op een tijdschakelaar, zodat uw huis ’s avonds een paar uur verlicht is.