Ga naar inhoud

Kostbaarheden­verzekering

Uw sieraden, foto- en filmapparatuur en muziekinstrumenten verdienen een aparte kostbaarhedenverzekering op maat met wereldwijde dekking als aanvulling op uw inboedelverzekering.

Bereken uw premie

Uw kostbare spullen wereldwijd verzekerd

Wilt u uw kostbare eigendommen zoals sieraden en filmapparatuur wereldwijd verzekeren tegen schade, verlies en diefstal? Kies dan voor de kostbaarhedenverzekering van Univé. Let op: Alleen af te sluiten in combinatie met een Univé-inboedelverzekering.

Alleen af te sluiten in combinatie met een inboedelverzekering

Kostbaarhedenverzekering

Uw kostbaarheden op maat verzekerd. Met een kostbaarhedenverzekering verzekert u uw waardevolle spullen zoals sieraden, laptops en muziekinstrumenten met een wereldwijde dekking tegen beschadiging, diefstal en verlies. De kostbaarhedenverzekering is maatwerk en daarom alleen af te sluiten in combinatie met een Univé-inboedelverzekering.

  • Gedekt tegen beschadiging, diefstal en verlies
  • Uw kostbaarheden overal ter wereld verzekerd
  • Een complete dekking tegen een scherpe premie

Bereken uw premie

Pakketkorting op uw kostbaarhedenverzekering

Wanneer u meerdere schadeverzekeringen bij Univé heeft krijgt u korting op uw gehele pakket. Pakketkorting noemen we dat. Voor bijna elke verzekering van Univé* krijgt u 1% korting op de totale premie. 

Voor de korting zelf hoeft u niets te doen. Sluit de kostbaarhedenverzekering af en Univé controleert of u meerdere Univé-verzekeringen heeft. Vervolgens verrekenen we direct uw korting. 

Meer over pakketkorting

Aantal verzekeringenKortingspercentage
22%
33%
44%
55%
66%
77%
88%
99%
10 of meer10%

Documenten en voorwaarden bij de kostbaarhedenverzekering

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de kostbaarhedenverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.Heeft u al een kostbaarhedenverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé via ‘Mijn verzekeringen’. Of in de app op het tabblad ‘Documenten’ (als ‘pakketpolisblad’).

Verzekeringskaart kostbaarhedenverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de kostbaarhedenverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Uw kostbare eigendommen wereldwijd op maat verzekerd

Sieraden, laptops en muziekinstrumenten hebben vaak een hoge waarde. Deze kostbaarheden verdienen daarom een aparte verzekering. Dit is altijd maatwerk. Daarom is de Kostbaarhedenverzekering een aparte verzekering, naast uw Inboedelverzekering.

De Kostbaarhedenverzekering biedt wereldwijde dekking tegen beschadiging van uw kostbare spullen, ongeacht de oorzaak. Ook geheel of gedeeltelijk verlies en diefstal zijn gedekt. Univé onderscheidt vijf categorieën: sieraden, foto- en filmapparatuur, gehoorapparaten, laptops en muziekinstrumenten.

Vaststellen van de waarde

Om de waarde vast te kunnen stellen, vragen wij om een recente aankoopbon of een taxatierapport. De hoogte van de premie hangt onder meer af van de verzekerde waarde. De waarde van uw kostbaarheden verandert in de loop van de tijd. Voor sommige kostbaarheden rekenen we een vaste afschrijving, voor andere vragen we u na verloop van tijd een nieuw taxatierapport.

U kunt de Kostbaarhedenverzekering afsluiten in combinatie met de Inboedel Basis, Inboedel All Risk en Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking. Lees onze polisvoorwaarden of vraag het onze adviseurs.

Veelgestelde vragen over de kostbaarhedenverzekering

Wij helpen nu graag verder met relevante informatie voor uw situatie. Hieronder leest u de antwoorden op de vijf meest gestelde vragen over de kostbaarhedenverzekering.

Een kostbaarhedenverzekering geeft u wereldwijde dekking tegen beschadiging van uw kostbare spullen, ongeacht de oorzaak. Ook geheel of gedeeltelijk verlies en diefstal zijn gedekt. Univé onderscheidt vijf categorieën: sieraden, foto- en filmapparatuur, gehoorapparaten, laptops en muziekinstrumenten.

Claimt u een eerste schade, dan heeft u geen eigen risico. Maar bij elke volgende schade binnen 12 maanden betaalt u € 150,- eigen risico.  Bereken uw premie

Ja, de kostbaarhedenverzekering van Univé heeft een aparte categorie foto- en filmapparatuur. Hiermee kiest u voor wereldwijde dekking tegen beschadiging van uw camera, ongeacht de oorzaak. Ook geheel of gedeeltelijk verlies en diefstal zijn gedekt. 

Bij schade of diefstal krijgt u vaak via uw verzekering een vergoeding. Zijn de spullen niet ouder dan een jaar? Dan vergoeden we de nieuwwaarde. Univé berekent de dagwaarde van de spullen met behulp van een afschrijvingstabel (kijk op de pagina over afschrijvingslijsten).

Ja, dat kan door de kostbaarhedenverzekering van Univé af te sluiten. Er is zelfs een aparte categorie waarmee u gehoorapparaten kunt verzekeren. U kunt vertrouwen op wereldwijde dekking tegen beschadiging van uw gehoorapparaten, ongeacht de oorzaak. Ook geheel of gedeeltelijk verlies en diefstal zijn gedekt. 

Heeft u schade? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

Alle veelgestelde vragen

Ook interessant naast de kostbaarhedenverzekering

Hulp bij schade aan uw waardevolle spullen

Hulp nodig bij schade aan uw kostbaarheden? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

Wat kunt u het beste doen bij schade aan uw kostbare inboedel?

  • Neem maatregelen om de schade te beperken.
  • Maak zo mogelijk foto’s van de schade.
  • Meld uw schade zo spoedig mogelijk bij Univé.
  • Doe na een verlies of diefstal altijd aangifte.

Schade melden

Online
24 uur per dag schade melden.

Telefonisch
Bel Univé via 0592 348 999 .
Openingstijden variëren per regio.

Persoonlijk
Vind de Univé-winkel bij u in de buurt.

E-mail

Klantenservice

Wij helpen je graag

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur