Ga naar inhoud
mensen met kostbaarheden
mensen met kostbaarheden

Kostbaarheden­verzekering

Je sieraden, foto- en filmapparatuur en muziekinstrumenten verdienen een aparte kostbaarhedenverzekering op maat met wereldwijde dekking als aanvulling op je inboedelverzekering.

Bereken je premie

Je kostbare spullen wereldwijd verzekerd

Wil je je kostbare eigendommen zoals sieraden en filmapparatuur wereldwijd verzekeren tegen schade, verlies en diefstal? Kies dan voor de kostbaarhedenverzekering van Univé. Let op: Alleen af te sluiten in combinatie met een Univé-inboedelverzekering.

Pakketkorting op je kostbaarhedenverzekering

Wanneer je meerdere schadeverzekeringen bij Univé hebt krijg je korting op je gehele pakket. Pakketkorting noemen we dat. Voor bijna elke verzekering van Univé* krijg je 1% korting op de totale premie. 

Voor de korting zelf hoef je niets te doen. Sluit de kostbaarhedenverzekering af en Univé controleert of je meerdere Univé-verzekeringen hebt. Vervolgens verrekenen we direct je korting. 

Meer over pakketkorting

Aantal verzekeringenKortingspercentage
22%
33%
44%
55%
66%
77%
88%
99%
10 of meer10%

Documenten en voorwaarden bij de kostbaarhedenverzekering

Op deze pagina vind je algemene informatie over de dekking van de kostbaarhedenverzekering. Wil je weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder. Heb je al een kostbaarhedenverzekering bij Univé? Dan kun je op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Je polisblad vind je in Mijn Univé via ‘Mijn verzekeringen’. Of in de app op het tabblad ‘Documenten’ (als ‘pakketpolisblad’).

Klanten geven onze kostbaarhedenverzekering gemiddeld een 8,2

Je kostbare eigendommen wereldwijd op maat verzekerd

Sieraden, laptops en muziekinstrumenten hebben vaak een hoge waarde. Deze kostbaarheden verdienen daarom een aparte verzekering. Dit is altijd maatwerk. Daarom is de Kostbaarhedenverzekering een aparte verzekering, naast je Inboedelverzekering.

De Kostbaarhedenverzekering biedt wereldwijde dekking tegen beschadiging van je kostbare spullen, ongeacht de oorzaak. Ook geheel of gedeeltelijk verlies en diefstal zijn gedekt. Univé onderscheidt vijf categorieën: sieraden, foto- en filmapparatuur, gehoorapparaten, laptops en muziekinstrumenten.

Vaststellen van de waarde

Om de waarde vast te kunnen stellen, vragen wij om een recente aankoopbon of een taxatierapport. De hoogte van de premie hangt onder meer af van de verzekerde waarde. De waarde van je kostbaarheden verandert in de loop van de tijd. Voor sommige kostbaarheden rekenen we een vaste afschrijving, voor andere vragen we je na verloop van tijd een nieuw taxatierapport.

Je kunt de Kostbaarhedenverzekering afsluiten in combinatie met de Inboedelverzekering. Lees onze polisvoorwaarden of vraag het onze adviseurs.

Veelgestelde vragen over de kostbaarhedenverzekering

Wij helpen je graag verder met relevante informatie voor jouw situatie. Hieronder lees je de antwoorden op de vijf meest gestelde vragen over de kostbaarhedenverzekering.

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Irene Meekes, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.

Ook interessant naast de kostbaarhedenverzekering

Hulp bij schade aan je waardevolle spullen

Hulp nodig bij schade aan je kostbaarheden? Lees wat je kunt doen. Of meld je schade bij Univé.