Ga naar inhoud

Opstalverzekering

Met een Univé-opstalverzekering is uw woning goed verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld brand of lekkage. Onze opstalverzekering is beoordeeld met een 8,0.

Snel de premie van uw huis berekenen?

 • Direct hulp bij schade
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Tot 10% pakketkorting
 • Hulp bij cybercriminaliteit

Uw woonhuis (opstal) goed verzekerd

Brand, neerslag, storm, inbraak of lekkage: er kan altijd iets gebeuren waardoor uw woning schade oploopt. Met de opstalverzekering van Univé krijgt u voor schade aan uw woning een vergoeding óf de schade wordt voor u hersteld. Zo kunt u zorgeloos wonen.

Vergelijk de opstalverzekeringen van Univé hieronder. Kies uit Opstal Basis en Opstal All Risk door te bepalen of u ruitbreuk en schade door ongelukjes wilt meeverzekeren.

Opstal Basis

 • Uw woning verzekerd bij schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een aanrijding.
 • Standaard garantie tegen onderverzekering.
 • Standaard geen eigen risico.
 • Basisdekking bij tijdelijke verhuur van de woning (zoals Airbnb).
 • Zonnepanelen en laadpalen standaard meeverzekerd.
 • Niet verzekerd tegen ruitbreuk in uw woning.
 • Schade aan uw woning door een ongelukje is niet meeverzekerd.

Bereken nu uw premie

Meer over Opstal Basis

Opstal All Risk

 • Uw woning verzekerd bij schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een aanrijding.
 • Standaard garantie tegen onderverzekering.
 • Standaard geen eigen risico.
 • Basisdekking bij tijdelijke verhuur van de woning (zoals Airbnb).
 • Zonnepanelen en laadpalen standaard meeverzekerd.
 • Standaard verzekerd tegen ruitbreuk in uw woning.
 • Ook schade aan uw woning door een ongelukje is verzekerd.

Bereken nu uw premie

Meer over Opstal All Risk

Meer verzekeringen rondom uw huis

Mensen die een opstalverzekering afsluiten bij Univé, kiezen vaak voor de combinatie met een inboedel-, rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering.

Inboedelverzekering

Met de Inboedelverzekering is uw inboedel verzekerd voor o.a. brand, storm en diefstal. Gegarandeerd niet onderverzekerd.

Info Inboedelverzekering

Rechtsbijstandverzekering

De Rechtsbijstandverzekering biedt u juridische hulp bij diverse soorten conflicten. Bovendien ontvangt u gratis juridisch advies.

Info Rechtsbijstandverzekering

Aansprakelijkheids­verzekering

Uw aansprakelijkheid voor een lage premie wereldwijd verzekerd tot een bedrag van € 2.500.000. Geen eigen risico.

Info Aansprakelijkheid

Veilig Wonen

Voorkom brand, waterschade of inbraak met het Veilig Wonen-abonnement. Kies bijvoorbeeld voor een alarminstallatie of cv-onderhoud. En dat al vanaf slechts € 4,25 per maand.

Info Veilig Wonen

Welke verzekering past bij u? Doe de WoonCheck

Weten welk woonverzekering of woondienst bij uw huidige situatie past? Doe de online WoonCheck en u heeft binnen 3 minuten een helder overzicht. Het voorgestelde pakket is vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Start de WoonCheck

Documenten en voorwaarden bij de opstalverzekering

Wat wordt wel en niet gedekt door onze opstalverzekeringen? Op de pagina Documenten bij de opstalverzekering vindt u de polisvoorwaarden die op deze verzekering van toepassing zijn. De algemene voorwaarden en een brochure over onze woonverzekeringen download u direct hieronder.

Heeft u al een opstalverzekering bij Univé? U vindt uw polisblad en voorwaarden in Mijn Univé onder ‘Mijn verzekeringen’ of in de app op het tabblad ‘Documenten’.

Verzekeringskaart opstalverzekering Basis

Wat is wel en niet gedekt door deze opstalverzekering Basis? Bekijk de verzekeringskaart.

Verzekeringskaart

Verzekeringskaart opstalverzekering All Risk

Wat is wel en niet gedekt door deze opstalverzekering All Risk? Bekijk de verzekeringskaart.

Verzekeringskaart

Alles over onze opstalverzekeringen

Zorgeloos wonen doet u met een opstalverzekering. In geval van schade door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak, is uw woning goed verzekerd. Bij Univé krijgt u bovendien garantie tegen onderverzekering, zodat uw huis nooit te laag verzekerd is.

Verschil tussen opstalverzekering en woonhuisverzekering

Een opstalverzekering en een woonhuisverzekering zijn hetzelfde. Een woonhuis wordt ook wel een opstal genoemd. Met deze verzekering zijn schades aan uw huis door bijvoorbeeld storm of inbraak gedekt.

Pakketkorting op uw opstalverzekering

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? U ontvangt dan korting op uw gehele pakket. Dit verrekenen we automatisch.

Voor bijna iedere verzekering van Univé krijgt u 1% korting op de totale premie. De pakketkorting kan oplopen tot wel 10%.

Geen eigen risico

Onze opstalverzekering kent standaard geen eigen risico. Alleen bij stormschade geldt een verplicht eigen risico van € 250,-.

Wilt u premievoordeel? U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 250,- in ruil voor een lagere premie.

Opstalverzekering voor huis met rieten dak

Heeft uw huis een rieten dak? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle risico’s. Riet is namelijk brandgevaarlijk. Wilt u meer informatie en preventietips van Univé voor huizen met een rieten dak? Lees dan hier verder.

Glasschade aan uw woning

Een gebroken ruit of douchedeur is vervelend. Wilt u glasschade aan uw woning meeverzekeren? Kies voor de aanvullende dekking ‘Ruitbreuk’ of sluit Opstal All Risk af. Ruitbreukdekking is daarbij standaard inbegrepen.

Zonnepanelen meeverzekerd

Bij Univé zijn zonnepanelen standaard meeverzekerd in de opstalverzekering. Dit geldt voor zowel Opstal Basis als Opstal All Risk. Uw zonnepanelen zijn verzekerd voor schade door brand, storm, bliksem, hagel en diefstal.

Univé Cyberhulp

Maak het cybercriminelen niet te makkelijk. Haal alleen in huis wat goed voelt met Univé Cyberhulp. Standaard bij al onze  woonverzekeringen. Zo helpen we u ook online aan een veilig en zeker gevoel. En met een inboedel-  en/of aansprakelijkheidsverzekering krijgt u vaak tot € 2.000 per jaar aan cyberschade vergoed.

 • 24/7 hulp van onze Univé Cyberhelpdesk
 • Praktische tips om cybercrime te voorkomen

Ontdek Univé Cyberhulp

Veelgestelde vragen over de opstalverzekering

De vijf meest gestelde vragen over de opstalverzekering

Wettelijk gezien is een opstalverzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig op deze manier uw opstal te verzekeren tegen schade door brand, storm, water, diefstal en een aantal andere oorzaken. Heeft u een koopwoning met een hypotheek? Dan stelt uw hypotheekverstrekker het vaak wel als eis bij het afsluiten van een hypotheek. Het huis is immers onderpand voor de hypotheek.

Lees meer over de verschillen tussen de dekkingen Opstal Basis en Opstal All Risk.

Bereken uw premie

Met een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering) is uw huis verzekerd tegen schade door brand, storm, water, diefstal en een aantal andere oorzaken. Heeft u een koopwoning met een hypotheek? Dan heeft u vanaf de dag van oplevering van de woning een opstalverzekering nodig. Hypotheekverstrekkers stellen dit vaak als eis bij het afsluiten van een hypotheek. Bereken uw premie.
Huurt u een woning? Dan moet niet ú, maar de eigenaar een opstalverzekering afsluiten. Die eigenaar is namelijk verantwoordelijk.

Met opstal bedoelen we de woning en alles wat echt vastzit aan uw huis. Denk aan ramen, deuren, inbouwkeuken en badkamer. Maar ook uw tuinschuttingen en bijgebouwen vallen hieronder, net als zonnepanelen en de eventuele oplaadpaal voor uw elektrische auto. Voor deze opstal heeft u een opstalverzekering nodig. Bereken uw opstalpremie. Alle spullen die los in uw huis staan (bv. meubels, kunst en de tv), vallen onder de inboedelverzekering.

Met een opstalverzekering is uw koophuis verzekerd tegen schade door brand, storm, diefstal, water en een aantal andere oorzaken. U kunt bij Univé kiezen tussen de opstalverzekering basis en de opstalverzekering all risk. Kiest u voor all risk? Dan is ook schade door een huishoudelijk ongelukje gedekt en is het glas in uw woning standaard meeverzekerd. Bereken uw premie.

Alle veelgestelde vragen

Hulp bij schade

​Hulp nodig bij schade aan uw woonhuis? Lees wat u kunt doen. Of meld uw woonschade bij Univé.

Hulp bij woonschade

Wat kunt u het beste doen bij woonschade?

 • Neem maatregelen om de schade te beperken.
 • Maak zo mogelijk foto’s van de schade.
 • Meld uw schade zo spoedig mogelijk bij Univé.
 • Komt de brandweer ter plaatse, dan zorgt die voor een melding bij ons.
 • Doe na een inbraak altijd aangifte.

Uw woonschade melden

Online
24 uur per dag woonschade melden

Telefonisch
Bel Univé via 0592 348 999
Openingstijden variëren per regio

Persoonlijk
Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Persoonlijk advies?

Maak een afspraak in uw dichtstbijzijnde Univé-winkel. Liever telefonisch contact of even beeldbellen met uw adviseur? Dat kan ook.

Afspraak maken

Ook interessant naast de opstalverzekering