Ga naar inhoud
Man schildert de kozijnen van zijn nieuwe woning.
Man schildert de kozijnen van zijn nieuwe woning.

Opstalverzekering

Je huis goed verzekerd tegen schade. Direct hulp bij schade. Binnen 5 minuten verzekerd.

Regel het gemakkelijk en snel binnen 5 minuten

 • Garantie tegen onderverzekering
 • Tot 10% pakketkorting
 • Hulp bij cybercriminaliteit

Wat is verzekerd met de opstalverzekering?

Een opstalverzekering dekt schade aan de structuur van je huis. Vaste onderdelen, zoals je keuken en badkamer, horen hier bij. De opstalverzekering beschermt tegen onverwachte gebeurtenissen zoals brand, stormschade en inbraak. Kort samengevat verzeker je met de opstalverzekering van Univé:

 • Je woning
 • Bijgebouwen
 • Je tuin (tot € 50.000)
 • Duurzame energieoplossingen*

*Onder duurzame energieoplossingen vallen zonnepanelen, laadpalen, warmtepompen en zonneboilers.

Welke schade vergoedt onze opstalverzekering?

Met onze opstalverzekering krijg je bij schade aan je woning een vergoeding óf de schade wordt voor je hersteld. Een overzicht van de schades die wel en niet verzekerd zijn.

Je opstalverzekering naar wens uitbreiden met deze aanvullende dekking

Vragen over de opstalverzekering?

Klanten geven onze woonverzekering gemiddeld een 8,6

Winst waar je blij van wordt

Goed om te weten over onze opstalverzekering

Wij geven je graag extra informatie over onze opstalverzekering. Over zonnepanelen, pakketkorting en het eigen risico. Zo weet je wat je kunt verwachten en maak je een weloverwogen keuze.

Een opstalverzekering en een woonhuisverzekering zijn hetzelfde. Een woonhuis wordt ook wel een opstal genoemd. Met deze verzekering zijn schades aan je huis door bijvoorbeeld storm of inbraak gedekt.

Alle verzekeringen voor je huis

Heb je meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijg je korting op je gehele pakket. Voor bijna iedere verzekering krijgt je 1% korting op de totale premie. Je voordeel kan zo oplopen tot 10%. Wij verrekenen de korting automatisch.

Lees meer over pakketkorting

Onze opstalverzekering kent standaard geen eigen risico. Alleen bij stormschade geldt een verplicht eigen risico van € 250.

Wil je premievoordeel? Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 100, € 250 of € 500 in ruil voor een lagere premie.

Meer informatie over je eigen risico

Heeft je huis een rieten dak? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle risico’s. Riet is namelijk brandgevaarlijk. 

Lees de preventietips voor huizen met rieten dak

Glasschade is niet standaard verzekerd met een woonverzekering. Verzeker het glas van je woning daarom met de aanvullende dekking Ruitbreuk.

Bekijk de Ruitbreuk dekking

Bij Univé zijn zonnepanelen standaard meeverzekerd in de opstalverzekering. Je zonnepanelen zijn verzekerd voor schade door brand, storm, bliksem, hagel en diefstal. Ook andere duurzame energieoplossingen, zoals warmtepompen, zijn standaard meeverzekerd. Heb je een rieten dak en laat je zonnepanelen plaatsen? Neem dan eerst contact met ons op.

Lees meer over zonnepanelen verzekeren

Bij Univé helpen we je met handige tips om schade aan je woning zo veel mogelijk te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het beveiligen van je huis en het voorkomen van brand. Of het voorkomen van stormschade.

Lees meer over preventie

Veelgestelde vragen over de opstalverzekering

De meestgestelde vragen over de opstalverzekering. Bekijk ook de andere vragen voor meer informatie. Heb je een andere vraag? Neem gerust contact op, we helpen je graag verder.

Voorwaarden en documenten bij de opstalverzekering

Service & contact

Je opstal aanvullend verzekeren

Een opstalverzekering wordt vaak afgesloten in combinatie met een andere verzekering, bijvoorbeeld een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering.

Sluit nu je opstalverzekering af met korting

Er zijn verschillende manieren om je opstalverzekering met korting af te sluiten.

 • Profiteer van onze pakketkorting. Als je meerdere verzekeringen afsluit bij Univé, kun je tot wel 10% korting ontvangen. De korting wordt automatisch verrekend met je premie.
 • Check of je in aanmerking komt voor collectieve korting via je thuisorganisatie, werkgever, vakbond of ledenvereniging.

Nu kun je met een gerust gevoel voor de opstalverzekering van Univé kiezen

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Irene Meekes, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.

Ook interessant naast de opstalverzekering

De kwaliteit van de Univé-opstalverzekering

Univé wil graag dat de informatie over de opstalverzekering voor iedereen duidelijk is. Daarom gebruiken wij zo min mogelijk moeilijke woorden. En als we ze wel moeten gebruiken, dan leggen we ze uit. Deze manier van informatie geven is vastgelegd in ons PARP-beleid*.

Als verzekeraar moet Univé zich aan bepaalde wettelijke verplichtingen houden. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website. Deze moet namelijk begrijpelijk, volledig en eerlijk zijn. We beoordelen onze webpagina's op de volgende punten: 

 • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 
 • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 
 • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 
 • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 
 • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

We controleren deze informatie op twee momenten. Als er een grote wijziging wordt doorgevoerd in de verzekering. En altijd om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. Zo zorgen we ervoor dat de informatie altijd aan onze voorwaarden voldoet. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn